ΣΤΗΜΕΝΑ

Πέρασαν οι ημέρες, ξεχάστηκε το "koriopolis"

Πέρασαν οι ημέρες, ξεχάστηκε το "koriopolis"
INTIME SPORTS

Ούτε ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιου Συναδινός, ούτε η ΕΠΟ εξέδωσαν διαπιστωτική πράξη για τους παράγοντες που είναι κατηγορούμενοι στο σκάνδαλο των "στημένων αγώνων" του 2011, όπως ο Γιώργος Μποροβήλος.

Πολύ θόρυβος για το... τίποτα έγινε στο σκάνδαλο "koriopolis" για το οποίο ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, είχε αποστείλει στις 26/1 σε ΕΠΟ και Super League το τελεσίδικο βούλευμα του εφετείου με 84 κατηγορούμενους, ανάμεσα στους οποίους και παράγοντες του ποδοσφαίρου, όπως ο πρόεδρος της Super League, Γιώργος Μποροβήλος και ο αντιπρόεδρος, Δημήτρης Τζελέπης.

Ο κ. Κοντονής ζητούσε όπου υπάρχουν κωλύματα - σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο 2725/1999 - να εφαρμοστούν οι προβλεπόμενες ποινές, να εκπέσουν δηλαδήοι παράγοντες από τα αξιώματα τους, αλλά ούτε η ΕΠΟ, ούτε ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός, εξέδωσαν διαπιστωτική πράξη εντός της προθεσμίας των 15 ημερών.

Η Ομοσπονδία μάλιστα, δεν έθεσε καν το θέμα στο διοικητικό συμβούλιο. Ο λόγος είναι ότι οι κατηγορίες είναι σε βαθμό πλημμελήματος, ενώ νόμος κάνει λόγο για κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.

Το βούλευμα της συγκεκριμένης υπόθεσης είναι και στα χέρια του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα, Κωνσταντίνου Σιμιτζόγλου, για να εξετάσει αν συντρέχουν λόγοι να ασκήσει πειθαρχικές διώξεις. Μέχρι στιγμής όμως, ούτε ο δικαστικός λειτουργός έχει ασκήσει καμία δίωξη και είναι άγνωστο αν θα το πράξει.

Στην ΕΠΟ μάλιστα, υποστήριζαν ότι δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για διώξεις γιατί ο πειθαρχικός κώδικας που ήταν σε ισχύ την περίοδο τέλεσης των αδικημάτων του "koriopolis" προβλέπει για την "δωροδοκία" και τον "στοιχηματισμό" παραγραφή μετά την τριετία, η οποία έχει παρέλθει. Συνεπώς η υπόθεση σε πειθαρχικό επίπεδο προέβλεπαν ότι θα πάει στο αρχείο (στο ποινικό κομμάτι η δίκη έχει οριστεί για τις 15 Απριλίου).

TAGS ΣΤΗΜΕΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ