ΕΛΛΑΔΑ

Στα τρία καπνογόνα... πέναλτι

ÐÁÓ ÃÉÁÍÍÉÍÁ - ÏÖÇ (SUPERLEAGUE / 12ç ÁÃÙÍÉÓÔÉÊÇ) 
(EUROKINISSI/REPORTER IMAGES)
ÐÁÓ ÃÉÁÍÍÉÍÁ - ÏÖÇ (SUPERLEAGUE / 12ç ÁÃÙÍÉÓÔÉÊÇ) (EUROKINISSI/REPORTER IMAGES) EUROKINISSI

Ο νέος πειθαρχικός κώδικας της ΕΠΟ αναφέρει ότι αν μια ομάδα τιμωρηθεί τρεις φορές για καπνογόνα, βεγγαλικά, κροτίδες και πυρσούς, θα της επιβάλλεται ποινή κεκλεισμένων των θυρών για 1 ή 2 αγωνιστικές. Πρώτος... πήρε μέτρα ο ΠΑΣ Γιάννινα!

Αρκετά πιο αυστηρός είναι ο νέος πειθαρχικός κώδικας της ΕΠΟ σε ορισμένες διατάξεις του, με αποτέλεσμα όλες οι ομάδες να αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο ποινών για κεκλεισμένων των θυρών αγώνες στη διάρκεια της χρονιάς.

Κι αυτό γιατί πλέον ποινές για παιχνίδια μπροστά σε άδειες εξέδρες δεν προβλέπονται μόνο για επεισόδια εντός των γηπέδων η φωτοβολίδες ευθείας βολής αλλά και για απλό άναμμα πυρσών, φωτοβολίδων, κροτίδων και βεγγαλικών στην περίπτωση που κάτι τέτοιο συμβεί τρεις φορές. Κάτι που αναφέρεται στο άρθρο 15, παράγραφος 2 του νέου πειθαρχικού κώδικα.

Κάτι πολύ πιθανό για όλες τις ομάδες, πόσο μάλλον για τις "μεγάλες": σπανίως διεξάγεται παιχνίδι τους χωρίς να ανάψει ένα καπνογόνο είτε σε κάποιο γκολ, είτε στην έναρξη της κάθε αναμέτρησης.

Βέβαια αντιμέτωπες με τη συγκεκριμένη ποινή μπορεί να έρθουν και μικρότερες ομάδες όπως η Ξάνθη, ο Αστέρας, ο ΠΑΣ, ο Ατρόμητος και εν γένει όλες οι ομάδες αν οι οπαδοί τους δεν είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην διάρκεια της σεζόν και των αγώνων που θα δίνουν εντός ή εκτός έδρας.

Ο ΠΑΣ ΠΗΡΕ ΠΡΩΤΟΣ ΜΕΤΡΑ

Για παράδειγμα ο ΠΑΣ Γιάννινα όπως ανέφερε και σε σχετική του ανακοίνωση ενόψει του αγώνα με τον Ατρόμητο έχει τιμωρηθεί ήδη δυο φορές για το άναμμα πυρσών στα ματς με Αστέρα (εκτός) και ΑΕΚ (εντός). Τρίτη ποινή για τον ίδιο λόγο με βάση τον κανονισμό επιφέρει ποινή 1 ή 2 αγωνιστικών χωρίς πρόστιμο. Για αυτό το λόγο και οι ιθύνοντες του ΠΑΣ δεν πήραν εισιτήρια για την αναμέτρηση της 3ης αγωνιστικής με τον Ατρόμητο.

Μάλιστα και σύμφωνα με το ίδιο άρθρο αν η ίδια ποινή επαναληφθεί για τέταρτη φορά, το ήδη... τριπλασιασμένο πρόστιμο, διπλασιάζεται εκ νέου!

Ας δούμε όμως τι αναφέρεται στο Άρθρο 15, παράγραφος 2:

"Η εισαγωγή ή το άναμμα πυρσών, φωτοβολίδων, κροτίδων, βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων και οποιουδήποτε εν γένει εύφλεκτου υλικού στις κερκίδες πριν την έναρξη, κατά την διάρκεια ή μετά την λήξη του αγώνα, αν δεν επακολούθησε ρίψη αυτών, επιφέρει τις ακόλουθες πειθαρχικές ποινές:

α) Χρηματική ποινή ύψους πέντε χιλιάδων ευρώ (5.000) έως τριάντα χιλιάδων ευρώ (30.000).

β) Σε περίπτωση υποτροπής και επανάληψης σε επόμενο αγώνα, η ως άνω χρηματική ποινή διπλασιάζεται.

γ) Σε περίπτωση νέας υποτροπής και επανάληψης σε επόμενο αγώνα (τρίτος), η ως άνω χρηματική ποινή τριπλασιάζεται και επιβάλλεται ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές μίας (1) έως δύο (2) αγωνιστικές.

δ) Σε κάθε νέα περίπτωση υποτροπής και επανάληψης σε επόμενο αγώνα (τέταρτος, πέμπτος κτλ), οι επιβληθείσες ποινές του προηγούμενου αγώνα διπλασιάζονται.

ε) Η υποτροπή των αναφερομένων στην παρούσα παράγραφο νοείται πάντα εντός της ίδιας αγωνιστικής περιόδου".

Στα τρία καπνογόνα... πέναλτι


TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ