ΕΛΛΑΔΑ

Σαριόγλου: "Θα ξεχωρίσει ο Μόρσι, λαϊκός ήρωας ο Σικαμπάλα"

Egypt's Mohamed Salah, right, runs with his teammates during Egypt's official training on the eve of the group A match between Egypt and Uruguay at the 2018 soccer World Cup in the Yekaterinburg Arena, Yekaterinburg, Russia, Thursday, June 14, 2018. (AP Photo/Mark Baker)
Σαριόγλου, Σαλάχ AP PHOTO/MARK BAKER

Ο Αντώνης Σαριόγλου, που θα ακολουθήσει τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ στην εθνική Ουζμπεκιστάν, μετά την αποχώρηση από την εθνική Αιγύπτου, μίλησε για τη ζωή μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο, για τον Σαλάχ και για τους Μπασίμ Μόρσι και Σικαμπάλα. (AUDIO)

Ο γυμναστής Αντώνης Σαριόγλου, ο οποίος είναι στο επιτελείο του Έκτορ Ραούλ Κούπερ, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και στην εκπομπή «Οι κουτσομπόληδες» με τον Δημήτρη Σαμόλη. Η εμπειρία στην εθνική Αιγύπτου, η συμφωνία με το Ουζμπεκιστάν και η επιστροφή του Αχμέντ Σικαμπάλα στην Ελλάδα!

Για το κυλούν οι μέρες του μετά τη λήξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου:

«Είναι αρκετά πιο ήρεμα τα πράματα. Ήταν μεγάλη εμπειρία για την Αίγυπτο και για εμάς. Υπήρχε μεγάλη πίεση. Δεν κύλησε ακριβώς και όπως το περιμέναμε. Μετά το Μουντιάλ τελείωσε και η συνεργασία μας με την εθνική ομάδα της Αιγύπτου. Άλλωστε το συμβόλαιο ήταν μέχρι το τέλος της διοργάνωσης. Από εκεί και πέρα επέστρεψα στην Ελλάδα και τώρα ετοιμάζω και πάλι βαλίτσες, γιατί θα πάμε προς Ασία μεριά με τον κόουτς. Πάμε στο Ουζμπεκιστάν, μία νέα περιπέτεια στην Ασία».

Για τη συνεργασία του με τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ:

«Εξαρχής για εμένα ήταν πάρα πολύ τιμητικό που επέλεξε να συνεχίσει μαζί μου μετά τον Άρη. Όταν τελείωσε η συνεργασία μας στον Άρη μου είχε πει ότι ήθελε να είμαστε μαζί και να ενταχθώ στο προπονητικό του επιτελείο. Πήρε το ρίσκο να με πάρει μαζί του ως γυμναστή, γιατί στον Άρη ήμουν ο διερμηνέας του. Με εμπιστεύτηκε και για εμένα ήταν μεγάλο το βάρος. Ταιριάξαμε σαν προσωπικότητες και πλέον δέσαμε και στο επαγγελματικό. Ως γυμναστής – προπονητής».

Για την εμπειρία στην εθνική ομάδα της Αιγύπτου, για τη συνεργασία με τον Σαλάχ και τη συναναστροφή με τον κόσμο της χώρας:

«Η συνεργασία μας με τον Σαλάχ ήταν ένα αρκετά ιδιαίτερο κομμάτι με πολλά επίπεδα. Εμείς φτάσαμε εκεί Μάρτιο του 2015 και ο Σαλάχ ήταν δανεικός στη Φιορεντίνα. Δεν ήταν ακόμα ο Σαλάχ που όλος ο κόσμος γνωρίζει. Τότε ήταν ένας ποδοσφαιριστής που φαινόταν ότι μπορεί να πάει πολύ ψηλά. Δυστυχώς εμείς τον… καλό Σαλάχ που βλέπετε στη Λίβερπουλ δεν τον είχαμε για πολύ καιρό στα χέρια μας. Κι αυτό γιατί το Νοέμβριο που ξεκίνησε η ξέφρενη πορεία του εμείς είχαμε ένα παιχνίδι χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον με την Γκάνα και δεν τον καλέσαμε.

Στα φιλικά πάλι για το Μουντιάλ και στους αγώνες του ήταν τραυματίας. Πρόλαβε να παίξει στα δύο τελευταία παιχνίδια, όντας τραυματίας. Οπότε δυστυχώς αυτόν τον πάρα πολύ καλό παίκτη, δεν τον είχαμε στα χέρια μας για πολύ. Στην Αίγυπτο ζουν για το ποδόσφαιρο. Ηταν μία πάρα πολύ όμορφη και δύσκολη εμπειρία, καθώς η αφρικανική ήπειρος είναι δύσκολη. Οι χώρες που ταξιδεύαμε για να παίξουμε, τα γήπεδα που παίζαμε… Κάποιες συνθήκες ήταν πάρα πολύ σκληρές. Επειδή το ποδόσφαιρο όμως είναι και αποτέλεσμα κι εμείς είχαμε καλά αποτελέσματα, έκαναν την όλη εμπειρία πολύ πιο ευχάριστη».

Για τον Μοχάμεντ Σαλάχ:

«Ο Σαλάχ είναι ένα παιδί που ότι ζει σήμερα το αξίζει. Είναι ένας επαγγελματίας που προσέχει πάρα πολύ την προσωπική του ζωή. Έχει ατομικό πρόγραμμα, δικό του διατροφολόγο, διαιτολόγο… Δηλαδή ότι κερδίζει το δούλεψε πολύ. Αλλά το αξίζει και σαν παιδί, σαν… καρδιά. Είναι ένα πολύ ταπεινό παιδί. Από τότε που τον γνώρισα έως σήμερα που μιλάμε στο τηλέφωνο, είναι ο ίδιος, είναι ταπεινός. Δεν παρουσιάζει ίχνος έπαρσης. Ξέρει από που ήρθε, τι έχει τραβήξει και δεν το ξεχνάει. Όσα περισσότερα κερδίζει τόσα περισσότερα προσφέρει. Επειδή είναι ένα «χρυσό» παιδί, χαίρομαι που απολαμβάνει όλα αυτά».

Για το πώς πήραν την απόφαση να αναλάβουν την εθνική ομάδα του Ουζμπεκιστάν και την αντίδραση της οικογένειας του:

«Εξαρχής όταν μιλήσαμε με τον κύριο Κούπερ, ξέραμε ότι ήταν μία χώρα επέμεινε πάρα πολύ για να πάμε εκεί. Από τότε που ήμασταν στο Μουντιάλ είχαν ξεκινήσει τις επαφές. Ξεκίνησαν να βολιδοσκοπούν. Ο μίστερ δεν ήταν τόσο θετικός να ρισκάρει τόσο πολύ, σε μία χώρα που δεν γνωρίζαμε πολύ καλά. Όμως έδειξαν τόσο «ζεστό» ενδιαφέρον, που ταξίδεψαν μέχρι την Μαδρίτη και τη Μαγιόρκα για να τον πείσουν. Όσον αφορά το δικό μου κομμάτι, όταν μίλησα με τον μίστερ μου είπε ότι θα πηγαινοέρχομαι. Οπότε θα περιμένω τις ημερομηνίες της FIFA, θα πηγαίνω 3-4 μέρες πριν, θα μένω 3-4 μέρες και μετά τον αγώνα και θα επιστρέφω Ελλάδα. Αυτό το βιώναμε τα τελευταία χρόνια, οπότε είναι σαν… φυσιολογικό στο σπίτι».

Για τον Μπασίμ Μόρσι που αποκτήθηκε από την ΑΕΛ και τον Αχμέντ Σικαμπάλα, ο οποίος φέρεται να είναι κοντά στον Απόλλωνα Σμύρνης:

«Ο Μόρσι ήταν ο βασικός σέντερ φορ, όταν φτάσαμε στην Αίγυπτο. Ενα παιδί που είχε δέκα συμμετοχές και μαζί μας έκανε επτά γκολ. Τρέχει πολύ μπροστά, πιέζει, μπαίνει μέσα στην περιοχή και δημιουργεί καταστάσεις. Πιστεύω ότι θα ταιριάξει στο ελληνικό πρωτάθλημα. Είναι παιδιά σε στυλ… Ουάρντα. Πρέπει να βρεις τα κουμπιά τους, για να μπορέσεις να πάρεις το μέγιστο της απόδοσης, όπως έκανε δηλαδή πέρσι ο Ατρόμητος. Ήξερε πως να κουμαντάρει τον χαρακτήρα του Ουάρντα και είδατε ότι πήρε παραπάνω από το 100%.

Για τον Σικαμπάλα, δεν θέλω να σας στεναχωρήσω, μίλησα μαζί του προχθές και δεν μου το έδωσε τόσο ξεκάθαρο ότι θα έρθει αύριο ή μεθαύριο στην Ελλάδα. Δεν μου το έδωσε τόσο ξεκάθαρο. Μακάρι να έρθει. Είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Είναι λαϊκός ήρωας στην Αίγυπτο. Όπου έχουμε ταξιδέψει τον λατρεύουν. Ακόμα και όταν σηκωνόταν για ζέσταμα επικρατούσε πανδαιμόνιο. Αδίκησε πάρα πολύ τον εαυτό του, όσον αφορά την Ευρώπη. Γιατί στην Αφρική και στις αραβικές χώρες έχει πάρα πολύ δυνατό όνομα».

AP Photo/Mark Baker

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ