ΕΛΛΑΔΑ

Σάντος: "Θα επιστρέψω"

Σάντος: "Θα επιστρέψω"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Συνέντευξη στο περιοδικό του ΑΠΕ-ΜΠΕ "Πρακτορείο" παραχώρησε ο Φερνάντο Σάντος όπου μίλησε για την αγάπη του για την Ελλάδα, τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ενώ έστειλε και μήνυμα επιστροφής.

Όποτε βρίσκει ευκαιρία ο Φερνάντο Σάντος μιλά για τη χώρα μας. Ο Πορτογάλος προπονητής στο πλαίσιο της παρουσίας του στο δείπνο που παρέθεσε ο πρόεδρος της Πορτογαλικής Δημοκρατίας, Μαρσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα στον Έλληνα ομόλογό του Προκόπη Παυλόπουλο στο προεδρικό μέγαρο της Λισαβόνας παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό του ΑΠΕ-ΜΠΕ "Πρακτορείο".

Ο πιο αγαπημένος... Πορτογάλος των Ελλήνων μίλησε φυσικά για την αγάπη του για τη χώρα μας δίνοντας υπόσχεση επιστροφής.

"Να ξέρεις ότι αγαπώ πολύ την Ελλάδα. Δεν το παίζω Έλληνας. Πορτογάλος είμαι, αλλά έχω πλέον ελληνική καρδιά. Αγάπησα και αγαπώ την Ελλάδα σαν δεύτερη πατρίδα μου. Έχω πολλούς φίλους εκεί. Η γυναίκα μου λατρεύει την Ελλάδα και να ξέρεις ότι κάποτε θα γυρίσω", ενώ σε ερώτηση που του έγινε για ποια ομάδα θα το έκανε απάντησε "μην πας να βγάλεις είδηση".

Για το πως ανέλαβε την Εθνική Ελλάδος: "Δεν είχα σκεφτεί ποτέ να αναλάβω Εθνική Ομάδα. Όταν ανέλαβα την Εθνική Ελλάδος σκέφτηκα ότι σε δυο μέρες θα είχα τελειώσει. Άλλωστε είχα απολυθεί τρεις φορές στην Ελλάδα. Μετά από ένα μήνα όμως κατάλαβα ότι με την Εθνική τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Οι παίκτες πίστευαν σε μένα και εγώ έπρεπε να τους πείσω ότι αυτό που χρειάζεται είναι σκληρή δουλειά. Και ξέρεις ότι στην Ελλάδα υπάρχει για πολλούς παίκτες ένας ...αντίπαλος: Τα μπουζούκια".

Για το τι πρέπει να αλλάξει στο ελληνικό ποδόσφαιρο τόνισε: "Λείπουν τα σύγχρονα γήπεδα, αλλά και ο σωστός επαγγελματισμός. Παίκτες, παράγοντες... Ζούμε σε μια εποχή που ίσως δεν το έχουν συνειδητοποιήσει κάποιοι ότι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας στο σύγχρονο ποδόσφαιρο είναι ο συνδυασμός του με την επιστήμη, την επιστημονική προπόνηση. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Έτσι οι παίκτες θα αποδίδουν καλύτερα. Αυτό είναι το κλειδί".

Για τον Κριστιάνο Ρονάλντο είπε: "Είναι ένας άψογος επαγγελματίας στο γήπεδο, αλλά και ένας εξαιρετικός άνθρωπος έξω απ` αυτό. Βοηθάει όπου μπορεί χωρίς να φαίνεται. Και μην ξεχνάς ότι είναι ένα παιδί 32 ετών, που καθημερινά αντιμετωπίζει τεράστιες προκλήσεις".

Στο περιθώριο του επίσημου δείπνου ο Φερνάντο Σάντος είχε και μια κατ` ιδίαν συνομιλία με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο. «Ποδοσφαιρική συζήτηση για τον Κώστα Μήτρογλου που διαπρέπει στην Μπενφίκα, αλλά και κάποιους άλλους Έλληνες που δοκιμάζουν το ταλέντο τους στα πορτογαλικά γήπεδα» όπως μου εκμυστηρεύτηκε.

Στο τέλος το μήνυμα που θέλησε να μεταφέρει ήταν: "Την αγάπη μου στην Ελλάδα. Αυτό να μεταφέρεις"

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ