ΕΛΛΑΔΑ

Ψηφίστηκε η τροπολογία που δίνει ανάσα στις αθλητικές ανώνυμες εταιρίες

Ψηφίστηκε η τροπολογία που δίνει ανάσα στις αθλητικές ανώνυμες εταιρίες
Ηρακλής, πανηγυρικό (eurokinissi) EUROKINISSI

Ψηφίστηκε το απόγευμα της Πέμπτης (28/3) από τη Βουλή η τροπολογία για τις οφειλές των αθλητικών ανώνυμων εταιριών που δίνει ανάσα στις περισσότερες ομάδες αναφορικά με τα χρέη προς τρίτους.

Νόμος του κράτους είναι εδώ και λίγη ώρα η τροπολογία που δίνει ανάσα στις αθλητικές ανώνυμες εταιρίες αναφορικά με τα χρέη που έχουν να κάνουν προς τρίτα πρόσωπα και συγκεκριμένα προς προπονητές, παίκτες, στελέχη αγωνιστικού τμήματος και ατζέντηδες.

Μια τροπολογία που την περίμεναν αρκετές ομάδες και πως και πως ο Ηρακλής του Τομ Παπαδόπουλου, ο οποίος ήθελε να βάλει σε μια τάξη τα χρέη του γηραιού.

Η τροπολογία που κατατέθηκε την Πέμπτη στην Ολομέλεια της Βουλής και ψηφίστηκε σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης προβλέπει ότι από την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου 2016-2017 και εφεξής, σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο αθλητική ανώνυμη εταιρεία υποβιβάζεται και τίθεται σε καθεστώς εκκαθάρισης, είτε λόγω υποβιβασμού της ομάδας είτε λόγω αναδιάρθρωσης των επαγγελματικών κατηγοριών, εφόσον συσταθεί για το ίδιο άθλημα νέα ΑΑΕ, αυτή η νέα ΑΑΕ διαδέχεται αυτοδικαίως την προηγούμενη στο σύνολο των υποχρεώσεων της προς το Δημόσιο και τους οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης και στο ήμισυ τις αμιγώς αγωνιστικές οφειλές της προηγούμενης ΑΑΕ, ήτοι οφειλές προς ποδοσφαιριστές, άλλες ομάδες, προπονητές κ.λπ.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, έχει δηλώσει ότι η βουλευτική τροπολογία είναι στη σωστή κατεύθυνση, ότι δεν χάνονται τα χρέη προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία και η εκκαθάριση συνεχίζεται κανονικά.

Δηλαδή διατηρείται το 100% των χρεών στο Δημόσιο (ασφαλιστικοί φορείς-Εφορία).

Οι οφειλές προς ποδοσφαιριστές, προπονητές, στελέχηαγωνιστικού τμήματος και ατζέντηδες (και βάσει διάταξης της ΕΠΟ) στο 50%.

Η τροπολογία αυτή είναι ευνοϊκή για αρκετές ομάδες σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ που έχουν τεθεί σε καθεστώς εκκαθάρισης και έχει συσταθεί νέα αθλητική εταιρεία όπως ο Ηρακλής και η Βέροια.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ