ΕΛΛΑΔΑ

Ψηφίστηκε επί της αρχής και κατ' άρθρο το αθλητικό νομοσχέδιο

Ψηφίστηκε επί της αρχής και κατ' άρθρο το αθλητικό νομοσχέδιο
EUROKINISSI

Ψηφίστηκε στην ολομέλεια της Βουλής κατά πλειοψηφία επί της αρχής και κατ’ άρθρο το αθλητικό νομοσχέδιο. Επί της αρχής ψήφισαν "ναι" στο νομοσχέδιο ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ και η Ενωση Κεντρώων.

Ψηφίστηκε στην ολομέλεια της Βουλής κατά πλειοψηφία επί της αρχής και κατ’ άρθρο το αθλητικό νομοσχέδιο. Επί της αρχής ψήφισαν "ναι" στο νομοσχέδιο ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ και η Ενωση Κεντρώων. "Όχι" ψήφισε η Χ.Α. και "παρών" η Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και το Ποτάμι.

Στο άρθρο 1 που αφορά στη νομιμοποίηση της ΓΣ της ΕΠΟ, "ΝΑΙ" ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ, η Ένωση Κεντρώων και το Ποτάμι. "ΟΧΙ" ψήφισε η Χρυσή Αυγή, "ΠΑΡΩΝ" ψήφισαν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ. Στο άρθρο 10 (καθεστώς εκκαθάρισης των ΑΑΕ από την έναρξη της σεζόν 2016 -2017 και μετά) "ΝΑΙ" ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ, η Ενωση Κεντρώων, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. "ΠΑΡΩΝ" ψήφισαν η Χρυσή Αυγή, το Ποτάμι και το ΚΚΕ. Το μίνι αθλητικό νομοσχέδιο, μεταξύ άλλων, νομιμοποιεί την τακτική ΓΣ της ΕΠΟ που θα γίνει την Παρασκευή (30/6).

Λίγο πριν την έναρξη της ψηφοφορίας ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, τόνισε μεταξύ άλλων: "Θα το πω για τελευταία φορά. Σε συνεργασία με την FIFA πάμε για μία νέα μέρα στην ΕΠΟ. Χαίρομαι που παρά τις διαφωνίες στο τέλος της ημέρες συμφωνούμε ότι οι περισσότερες διατάξεις είναι προς την σωστή κατεύθυνση. Σας καλώ να υπερψηφίσετε τις διατάξεις. Δεν επιδιώκουμε συγκρούσεις, αλλά συζήτηση. Τα προβλήματα είναι πολλά. Αναγνωρίζω ότι μπορεί να γίνονται και λάθη".

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ