Πρώην πρόεδρος του Περαμαϊκού ο ιδιοκτήτης του "Αγία Ζώνη ΙΙ"

Πρώην πρόεδρος του Περαμαϊκού ο ιδιοκτήτης του "Αγία Ζώνη ΙΙ"

Ο Θεόδωρος Κουντούρης, ιδιοκτήτης του δεξαμενόπλοιου "Αγία Ζώνη ΙΙ" που ευθύνεται για την μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή στην Αττική είχε διατελέσει κατά το παρελθόν πρόεδρος του Περαμαϊκού.

Αντιμέτωπη με μία τεράστια οικολογική καταστροφή βρίσκεται η Σαλαμίνα και η ευρύτερη περιοχή του Σαρωνικού μετά το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου "Αγία Ζώνη ΙΙ" νοτιοδυτικά της νησίδας Αταλάντη, καθώς η ρύπανση από τα πετρελαιοειδή και την πίσσα εκτείνεται σε μήκος 1,5 χλμ μεταξύ Κυνοσούρας και Σεληνίων.

Ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου δεξαμενόπλοιου είναι ο Θεόδωρος Κουντούρης, ο οποίος κατά το παρελθόν είχε ασχοληθεί σε διοικητικό επίπεδο με το ποδόσφαιρο. Συγκεκριμένα, ο κ. Κουντούρης κατείχε τη θέση του προέδρου του Περαμαϊκού μέχρι το 2013, όταν κι αποφάσισε να αποχωρήσει, κατηγορώντας τις τοπικές αρχές και τους φίλους της ομάδας πως δεν στήριξαν την ομάδα όσο θα έπρεπε, βάσει της ιστορίας και των επιτυχιών του συλλόγου.

Μάλιστα, στο ίντερνετ κυκλοφορεί και βίντεο με παλαιότερες δηλώσεις του, ύστερα από αναμέτρηση του Περαμαϊκού, όπου δίνει συγχαρητήρια για τη νίκη επί του Άρη Αμφιάλης.

Δείτε VIDEO με δηλώσεις του:

Απ' την πλευρά του, ο κ. Κουντούρης αρνείται πως το "Αγία Ζώνη ΙΙ" ευθύνεται για την οικολογική καταστροφή και, μιλώντας στην εκπομπή "Live News" του καναλιού "Έψιλον"  δήλωσε πως για την πετρελαιοκηλίδα φταίει το Blue Star Patmos, το οποίο είχε προσαράξει ανοιχτά της Ίου, και την Παρασκευή (08/09) ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι του περάματος για επισκευές.

"Δεν μπορεί τώρα το πετρέλαιο που έχει πάει Σαλαμίνα να φύγει να πάει Πειραϊκή μετά. Το πλοίο είναι στεγανοποιημένο από χθες το μεσημέρι. Την Παρασκευή ήρθε άλλο πλοίο που είχε πάθει ρήγμα και ήρθε στο Πέραμα. Ήδη έγινε ρύπανση στο λιμάνι του Περάματος από το συγκεκριμένο πλοίο. Τώρα έχουν… φορτώσει όλη τη ρύπανση σε μας. Το 'Blue Star Πάτμος', πέρασε ρυμουλκούμενο, το οποίο ήρθε στο Πέραμα για επισκευές. Είχε διαρροή κατά την διάρκεια της μεθόρμισής του από το νησί (σ.σ. εννοεί την Ίο) εδώ".

Δείτε φωτογραφίες απ' την οικολογική καταστροφή:

Photo Credits: Α.Π.Ο. Περαμαϊκός / Eurokinissi

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24