Προκαταρκτική εξέταση για τη μη σύλληψη Σαββίδη

Σαββίδης

Προκαταρκτική εξέταση για τη μη σύλληψη Σαββίδη

Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών, Λάμπρος Τσίγκας, διέταξε τη διενέργεια και δεύτερης προκαταρκτικής εξέτασης, για τη μη σύλληψη του Ιβάν Σαββίδη αυτή τη φορά.

Τη διενέργεια και δεύτερης προκαταρκτικής εξέτασης, για τη μη σύλληψη του Ιβάν Σαββίδη αυτή τη φορά, διέταξε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών, Λάμπρος Τσίγκας. Αυτή αφορά στο ενδεχόμενο παράβασης καθήκοντος εκ μέρους των αστυνομικών.

Υπενθυμίζεται ότι η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης είχε βγάλει ανακοίνωση προ ημερών, στην οποία μεταξύ άλλων ανέφερε: "Η αντίδραση των συναδέλφων μας ήταν απόλυτα σύννομη και σύμφωνη με το ΠΔ 141/1991 άρθ. 119 παρ. ε που ορίζει τους κανόνες που πρέπει να τηρούνται κατά τη σύλληψη.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι. «... Όταν το πρόσωπο που πρέπει να συλληφθεί βρίσκεται µέσα σε πλήθος ή … κάτω από συνθήκες ή περιστάσεις που πιθανολογούν την εξέγερση του πλήθους εναντίον των αστυνοµικών που επιχειρούν τη σύλληψη και συνεπώς τη διατάραξη της κοινής ησυχίας και τη µαταίωση της σύλληψης, εφόσον δεν υπάρχει κίνδυνος απόδρασης ή εξαφάνισής του, πρέπει να αναβάλλεται η σύλληψη για να προληφθεί ενδεχόµενη αντίσταση για την απελευθέρωσή του»".

Και προ ημερών ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών είχε διατάξει προκαταρκτική εξέταση για τα έκτροπα στο ντέρμπι ΠΑΟΚ- ΑΕΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία Θεσσαλονίκης για τα έκτροπα στο ΠΑΟΚ- ΑΕΚ
Ένωση Αστυνομικών Θεσσαλονίκης: "Αν η σύλληψη οδηγούσε σε εξέγερση οπαδών κατά των αστυνομικών;"  
 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24