ΕΛΛΑΔΑ

Που χάθηκες και εσύ... (Νο.4)

NEWSPORTS      23/7/2000
¦PO¦ONHªH O¤YM¦IAKOY ªTO TEP¡KENZE THª ¡EPMANIAª.
XOYTOª.
Λάμπρος Χούτος NEWSPORTS 23/7/2000 ¦PO¦ONHªH O¤YM¦IAKOY ªTO TEP¡KENZE THª ¡EPMANIAª. XOYTOª.

Το Sport24.gr θυμάται ποδοσφαιριστές που πέρασαν από το ελληνικό πρωτάθλημα και κάνει... scouting για να μάθει τι συμβαίνει σήμερα στην καριέρα τους. Ο Λάμπρος Χούτος είναι ο παίκτης που θα ασχοληθούμε αυτή τη φορά.

Είναι άτυχος; Είναι κακός χαρακτήρας; Είναι περίεργος; Επηρεάστηκε από τον περίγυρο του; Όλα μαζί ίσως; Κανείς δεν ξέρει με σιγουριά. Όπως και να έχει πάντως, ο Λάμπρος Χούτος ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της τελευταίας δεκαετίας στην Ελλάδα και το οποίο πήγε στράφι. Οι ιστορίες που μας άφησε πίσω ωστόσο σχολιάζονται μέχρι και σήμερα. Ας τις θυμηθούμε...

Ο Λάμπρος Χούτος γεννήθηκε στις 7 Δεκεμβρίου του 1979 στην Αθήνα και άρχισε τα πρώτα του βήματα στην ομάδα του Αστέρα Πολύγωνου. Το ταλέντο του εντόπισαν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού, την εποχή όπου η Παιανία έκανε... παιδομάζωμα, και τον κράτησαν για δυο χρόνια.

Αμέσως ο Χούτος έγινε κολλητός με τον Γιώργο Καραγκούνη και έγιναν οι καλύτεροι φίλοι. Μαζί έμεναν στις περισσότερες αποστολές όλων των Εθνικών ομάδων, όπου και αποτελούσαν βασικά και αναντικατάστατα στελέχη.

Αrrivederci Roma

NEWSPORTS     22/8/99
POMA - O¤YM¦IAKOª.XOYTOª.
Λάμπρος Χούτος NEWSPORTS 22/8/99 POMA - O¤YM¦IAKOª.XOYTOª.



Το καλοκαίρι του 1996 ο Λάμπρος Χούτος σε ηλικία 17 ετών και κάτι ψιλά αποφάσισε, μαζί με την οικογένεια του, να αφήσει την Παιανία για να πάει στην Ιταλία και την ομάδα την Ρόμα.

Στην Ιταλία έμεινε για τρία χρόνια και αποτέλεσε βασικό μέλος της δεύτερης ομάδας των Ρωμαίων, όμως ποτέ δεν κατάφερε να εξασφαλίσει μια θέση στην πρώτη ομάδα. Αυτό βέβαια συνέβη γιατί εκείνη την περίοδο η Ρόμα είχε σπουδαίους επιθετικούς, όπως ο Τότι, ο Μάρκο Ντελβέκιο και ο Εουσέμπιο Ντι Φρανσέκσο.

Το καλοκαίρι του 1999 λοιπόν, ο Λάμπρος Χούτος αφού διαπίστωσε πως δύσκολα θα έπαιζε βασικός στην Ρόμα αποφάσισε να επιστρέψει στην Ελλάδα. Τότε ξεκίνησαν και τα πρώτα... τερτίπια.

Take... your breath awaaayyy (tam - tamm.. - tam - tamm..)

NEWSPORTS      22/7/2000
¦PO¦ONHªH O¤YM¦IAKOY ªTO TEP¡KENZE THª ¡EPMANIAª.
XOYTOª,MANTZOYPAKHª,ANATO¤AKHª.
Μαντζουράκης Χούτος NEWSPORTS 22/7/2000 ¦PO¦ONHªH O¤YM¦IAKOY ªTO TEP¡KENZE THª ¡EPMANIAª. XOYTOª,MANTZOYPAKHª,ANATO¤AKHª.



Ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που κέρδισε (;) τη μάχη απόκτησης του Λάμπρου Χούτου, που δικαιολογημένα ήταν το πιο hot όνομα νεαρού Έλληνα ποδοσφαιριστή, καθώς για τον,τότε, 19χρονο παίκτη ενδιαφερόταν και η ΑΕΚ.

Το ξεκίνημα; Εξαιρετικό. Η συνέχεια; Απίστευτη... Τα πρώτα μαύρα σύννεφα στη σχέση Ολυμπιακού - Χούτου φάνηκαν σε μια πρωϊνή προπόνηση του 2000, όταν ο Γιάννης Μαντζουράκης πλησίασε τον Χούτο για να του κάνει παρατηρήσεις. Την συνέχεια την ξέρετε όλοι, αφού η ατάκα: " Φύγε από μπροστά μου, βρωμάει η ανάσα σου", έχει μείνει ως η πιο cult κουβέντα σε προπονητή.

Το πιο αστείο της υπόθεσης ωστόσο είναι πως αντί να φύγει ο Χούτος, τον οποίο δεν ήθελε να δει ζωγραφιστό ο έμπειρος τεχνικός, έφυγε ο Μάντζουράκης! Ο Χούτος ήταν, έτσι πίστευαν δηλαδή, μεγάλο περιουσιακό στοιχείο της ομάδας και να τον διώξεις έτσι απλά δεν ήταν εύκολο.

Η αρχή της πτώσης...

NEWSPORTS        30/11/2000
O¤YM¦IAKOª - E£N.AªTEPAª.
XOYTOª,TZI¿PTZIO¦OY¤Oª,¢APAª.
Λάμπρος Χούτος NEWSPORTS 30/11/2000 O¤YM¦IAKOª - E£N.AªTEPAª. XOYTOª,TZI¿PTZIO¦OY¤Oª,¢APAª.



Οι συχνοί τραυματισμοί άρχισαν να κάνουν γνωστή την παρουσία τους τον δεύτερο χρόνο παρουσίας του Λάμπρου Χούτου στον Ολυμπιακό. Ένα ματς όμως εναντίον του Εθνικού ωστόσο, ήταν η ταφόπλακα στην καριέρα του 22χρονου τότε επιθετικού, καθώς από τότε δεν μπόρεσε ποτέ να επανέλθει σε υψηλό επίπεδο.


Το καλοκαίρι του 2004 με την καριέρα του τα τελευταία χρόνια να μην πηγαίνει τόσο καλά, αποφάσισε να επιστρέψει στην Ιταλία. Το καλό όνομα που είχε στην γείτονα χώρα του έδωσε την ευκαιρία να υπογράψει στην Ίντερ, όπου το 2005 πήγε ο κολλητός του Γιώργος Καραγκούνης.

AP Photo/PA, Nick Potts
Χούτος AP



Ο εφιάλτης των τραυματισμών δεν άφησε τον, τότε, 25χρονο επιθετικό να παίξει στους νερατζούρι, αν και ξεκίνησε καλά στην ομάδα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τα επόμενα δυο χρόνια να δοθεί δανεικός σε Αταλάντα, Ρετζίνα και Μαγιόρκα αντίστοιχα. Στις δυο τελευταίες πήρε αρκετό χρόνο συμμετοχής, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για να επιστρέψει στην Ίντερ.

Μετά από ένα διάστημα μακράς απουσίας, ο Λάμπρος Χούτος αποφάσισε να επιστρέψει για δεύτερη φορά στην Ελλάδα, υπογράφοντας συμβόλαιο στον Πανιώνιο. Μαζί του έφερε και έναν σπουδαίο ποδοσφαιριστή. Τον Αλβάρο Ρεκόμπα.

Λίνεν - Χούτος σημειώσατε δυο!

Που χάθηκες και εσύ... (Νο.4)
Λάμπρος Χούτος INTIME SPORTS



Οι άνθρωποι των Κυανέρυθρων ήξεραν πως θα έπαιρναν ένα μεγάλο ρίσκο με τον Χούτο, αφού οι τραυματισμοί ήταν πολλοί. Αυτός ήταν και ο λόγος άλλωστε που ήρθε στον δεύτερο γύρο. Παρόλα αυτά ο 27χρονος επιθετικός άρχισε το πρωτάθλημα εντυπωσιακά και συνολικά είχε 18 εμφανίσεις με 10 γκολ.

Ο γυμναστής, οι μπουνιές και Λίνεν γιοκ!

Από την πρώτη στιγμή που υπέγραψε στον Πανιώνιο, ο Λάμπρος Χούτος ήθελε να έχει τον προσωπικό του γυμναστή, ο οποίος γνώριζε το ιστορικό των τραυματισμών του. Αυτό βέβαια δεν άρεσε στον Έβαλντ Λίνεν, με αποτέλεσμα κάποια στιγμή τα πράγματα να φτάσουν στα άκρα.

Σε μια προπόνηση του Πανιώνιου ο Έλληνας επιθετικός ήρθε στα χέρια με τον βοηθό της ομάδας και γαμπρό του Γερμανού τεχνικού, με αποτέλεσμα ο Λίνεν να ζητήσει την απομάκρυνση του Χούτου. Αποτέλεσμα; Ο Λίνεν έφυγε... (κάτι που έγινε και με τον Μαντζουράκη παλαιότερα).

Αντικαταστάτης του Γερμανού ήταν ο Γιώτης Σταματόπουλος, ο οποίος ήταν η σταγόνα στο... ποτήρι της υπομονής του Λάμπρου Χούτου που ξεχείλισε. Σε ένα ματς εναντίον της ΑΕΚ, ο Έλληνας επιθετικός έμαθε πως δεν θα ήταν στην βασική ενδεκάδα και αποχώρησε από το ξενοδοχείο!

Τελικά τον Γενάρη αποχώρησε από τον Πανιώνιο και πήγε στον ΠΑΟΚ...

ΠΑΟΚ ο τελευταίος σταθμός στην Ελλάδα

ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ - ÐÁÏÊ<br>
PANIONIOS - PAOK
Χούτος INTIME SPORTS



Το 2009 ο Φερνάντο Σάντος έψαχνε απεγνωσμένα για έναν επιθετικό που θα πλαισίωνε τον Ζλάταν Μουσλίμοβιτς, ο οποίος μία έπαιζε, δυο ήταν τραυματίας. Η επιλογή Χούτου ωστόσο δε του βγήκε αφού, όπως ανέφεραν τα δημοσιεύματα τότε, ο 29χρονος φορ απαίτησε να παίζει βασικός!

Τελικά ο Πορτογάλος έκανε... ειρήνη με τον Λάμπρο Χούτο και έτσι ο Έλληνας επιθετικός αγωνίστηκε σε οκτώ ματς με την φανέλα του Δικέφαλου. Στο τέλος της σεζόν όμως οι δρόμοι των δυο πλευρών χώρισαν, όχι και με τον καλύτερο τρόπο.

Επιστροφή στις ρίζες...

Που χάθηκες και εσύ... (Νο.4)
Χούτος



Την τελευταία φορά που μάθαμε για τον 30χρονο (σε λίγες μέρες κλείνει τα 31) επιθετικό ήταν πως γύρισε στην Ιταλία και την ομάδα της Πεσίνα (ή αλλίως Βάλε Τζοβένκο), η οποία αγωνιζόταν στην τέταρτη κατηγορία της Ιταλίας και ήθελε να επανέλθει στα μεγάλα σαλόνια.

Το καλοκαίρι του 2010 ωστόσο τα οικονομικά προβλήματα είχαν ως αποτέλεσμα να διαλυθεί ο σύλλογος και να επιστρέψει στις ερασιτεχνικές κατηγορίες. Από τότε τα ίχνη του Λάμπρου Χούτου έχουν χαθεί...











TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ