ΕΛΛΑΔΑ

Που χάθηκες και εσύ... (Νο.2)

Που χάθηκες και εσύ... (Νο.2)
Παπαδόπουλος Δημήτρης

Το Sport24.gr θυμάται ποδοσφαιριστές που πέρασαν από το ελληνικό πρωτάθλημα και κάνει... scouting για να μάθει τι συμβαίνει σήμερα στην καριέρα τους. Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος είναι ο παίκτης που θα ασχοληθούμε αυτή τη φορά.

Η αλήθεια είναι πως τον Δημήτρη Παπαδόπουλο αργήσαμε να τον μάθουμε, ως συνήθως, παρότι τον είχαμε κάτω από την μύτη μας και αυτό γιατί έπαιζε στην ομάδα του Ακράτητου. Στη συνέχεια τον ανακαλύψαμε, όμως ο ίδιος φρόντισε να εξαφανιστεί το ίδιο γρήγορα όπως μπήκε στη ζωή μας...

Γεννήθηκε στο Ουζμπεκιστάν στις 20 Οκτωβρίου του 1981 και γρήγορα μετακόμισε στην Ελλάδα μαζί με την οικογένεια του, ξεκινώντας τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην ομάδα του Ακράτητου. Στη συνέχεια πήγε στην Αγγλία και την Μπέρνλι και όλα έδειχναν πως θα κάνει μια εξαιρετική καριέρα.

Που χάθηκες και εσύ... (Νο.2)
Παπαδόπουλος Δημήτρης



Ο Παναθηναϊκός και το πρώτο γκολ με τη μύτη!

Οι πράσινοι τον ανακάλυψαν πρώτοι και φρόντισαν να τον αποκτήσουν πριν από τον Ολυμπιακό που ενδιαφέροταν για τον 21χρονο τότε επιθετικό. Το ξεκίνημα του με το "τριφύλλι" ονειρικό... 17 γκολ σε 26 παιχνίδια και αχτύπητο δίδυμο με τον Μιχάλη Κωνσταντίνου.

Αξίζει να σημειωθεί πως τόσο οι συμπαίκτες του όσο και οι αντίπαλοι τον πείραζαν για την μεγάλη του μύτη, ενώ το αστείο της υπόθεσης είναι πως το πρώτο του γκολ το έβαλε με προβολή της... μύτης σε έναν αγώνα εναντίον του ΟΦΗ!

Την επόμενη σεζόν κατέκτησε το ντάμπλ με τον Παναθηναϊκό και όλα έδειχναν ότι θα γίνει ο νέος ηγέτης της πράσινης επίθεσης.

Το συμβόλαιο, η πτώση και ο πάγκος

Που χάθηκες και εσύ... (Νο.2)
Παπαδόπουλος Δημήτρης



Μετά το 2004 και την κατάκτηση του EURO η καριέρα του Δημήτρη Παπαδόπουλου πήρε την κατιούσα. Οι πράσινοι του ανανέωσαν το συμβόλαιο, όμως ο ίδιος δεν μπόρεσε να ηγηθεί της επιθετικής γραμμής, ειδικά μετά την φυγή του Κωνσταντίνου, με αποτέλεσμα οι σχέσεις του με την διοίκηση του Παναθηναϊκού να φτάσουν στα άκρα.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την τελευταία χρονιά του συμβολαίου του να είναι μεταξύ πάγκου και εξέδρας και το καλοκαίρι του 2008 έμεινε ελεύθερος χωρίς καν να του γίνει πρόταση ανανέωσης.

Λέτσε ο επόμενος σταθμός

Μετά από αρκετό διάστημα και χωρίς πρόταση στα χέρια του, ο Δημήτρης Παπαδόπουλος υπέγραψε συμβόλαιο στην ομάδα της Λέτσε που αγωνιζόταν στην πρώτη κατηγορία της Ιταλίας.

Napoli's Jesus Alberto Datolo, left, and Lecce's Dimitris Papadopoulos, in action during the Italian Serie A soccer match between Lecce and Napoli in Lecce, southern Italy, Sunday, May 10, 2009. (AP Photo/Ivan Tortorella)
Παπαδόπουλος Δημήτρης AP



Στην Serie A ξεκίνησε αρκετά καλά και με γκολ, όμως η κακή πορεία της ομάδας της Απουλίας και ο υποβιβασμός ήταν ουσιαστικά το εισιτήριο της εξόδου του από την Λέτσε, αφού το συμβόλαιο του ήταν μεγάλο για την μικρή κατηγορία.

Είναι πολλά τα λεφτά Δημήτρη...

Το 2009 έφτασε πιο κοντά από ποτέ στον Ολυμπιακό και την επιστροφή του στην Ελλάδα. Δημοσιεύματα τον ήθελαν να βρίσκεται σε επικοινωνία με τους "ερυθρόλευκους", όμως ο ίδιος τελικά επέλεξε τα λεφτά της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Πληροφορίες ήθελαν η συμφωνία του με την ομάδα της Κροατίας να φτάνει τις 650.000 ευρώ τον χρόνο για τρία χρόνια! Η χαρά του δεν κράτησε πολύ όμως, αφού η Ντιναμό δεν είχε χρήματα να τον πληρώσει και έτσι τον Γενάρη έφυγε και πήγε στην Θέλτα.

Που χάθηκες και εσύ... (Νο.2)



Η κακοδαιμονία συνεχίστηκε και στην Ισπανία, αφού τον Απρίλιο του 2010 τραυματίστηκε σοβαρά με αποτέλεσμα να μην αγωνιστεί αρκετά.

Πλέον ο Δημήτρης Παπαδόπουλος είναι στα αζήτητα μόλις στα 28 του χρόνια, αφού όπως φαίνεται οι επιλογές του δεν του βγήκαν. Είναι νέος όμως ακόμα και είναι καθαρά στο χέρι του να επιστρέψει ξανά σε υψηλό επίπεδο.


TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ