ΕΛΛΑΔΑ

Που χάθηκες κι εσύ... (Νο.11)

Που χάθηκες κι εσύ... (Νο.11)
Ζίζι Ρόμπερτς INTIME SPORTS

Το Sport24.gr θυμάται ποδοσφαιριστές που πέρασαν από το ελληνικό πρωτάθλημα και κάνει... scouting για να μάθει τι συμβαίνει σήμερα στην καριέρα τους. Ο Ζίζι Ρόμπερτς είναι ο παίκτης που θα ασχοληθούμε αυτή τη φορά. (videο)

Όταν σε μία ιστορία ανακατεύονται τα ονόματα του Αχιλλέα Μπέου, του Παναγιώτη (takis) Λεμονή και του Ζίζι Ρόμπερτς, αυτομάτως η όλη υπόθεση γίνεται αρκετά ενδιαφέρουσα.

Από που να αρχίσουμε... Τη μεταγραφή του 1 δις δραχμών (3 εκ. ευρώ); Την ποινική δίωξη; Την απέλαση; Τις δηλώσεις Μπέου για κορόιδα; Την σύλληψη στην Αμερική; Πραγματικά ο Ζίζι Ρόμπερτς στα 31 του χρόνια τα έχει δει όλα. Ας τα πάρουμε όμως κλασικά από την αρχή...

Ο Κολουμπάχ Ρόμπερτς (ή αλλιώς Ζίζι όπως τον μάθαμε εδώ) γεννήθηκε στις 19 Ιουλίου του 1979 στην πρωτεύουσα της Λιβερίας Μονρόβια και από την ηλικία των 17 ετών ξεχώρισε για τα σωματικά του προσόντα.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο θρύλος του αφρικανικού ποδοσφαίρου Ζόρζ Γουεά, ο οποίος είναι και θείος του, να τον ξεχωρίσει στην ομάδα της Τζούνιορ Προφέσιοναλ και να τον φέρει με προσωπική εισήγηση στην Μίλαν το 1997.

Εκεί ο Ρόμπερτς δεν μπόρεσε να αγωνιστεί ούτε σε ένα παιχνίδι με τους Ροσονέρι, με αποτέλεσμα να δοθεί δανεικός στις Μόντζα (1997), Ραβένα (1998) και Μπελιντζόνα (1999). Τον Ιανουάριο του 2000 ο Ζίζι αποφάσισε να έρθει στην Ελλάδα και η περιπέτεια του μόλις είχε αρχίσει...

Ο μεγάλος Ιωνικός και ο... γάτος Αχιλλέας Μπέος

Που χάθηκες κι εσύ... (Νο.11)
Ζίζι Ρόμπερτς

Στην Νίκαια ο 21χρονος τότε Ρόμπερτς έμεινε για μισή σεζόν και η αλήθεια είναι πως εντυπωσίασε με την παρουσία του, αφού σε έξι μήνες πραγματοποίησε 15 εμφανίσεις με 8 γκολ, ενώ ο Ιωνικός πήγε στον τελικό Κυπέλλου, όπου και ηττήθηκε με 3-0 από την ΑΕΚ.

ΑΕΚ: Ηλίας Ατματζίδης, Τραϊανός Δέλλας, Μιχάλης Κασάπης, Μιχάλης Καψής, Μίλεν Πέτκοφ, Βασίλης Λάκης, Γιάννης Καλιτζάκης (85'Tόνι Σαβέφσκι), Άκης Ζήκος, Σωτήρης Κωνσταντινίδης (80'Χρήστος Μαλαδένης), Ντράγκαν Τσίριτς (70'Βάιος Καραγιάννης), Ντέμης Νικολαΐδης.

Ιωνικός: Φότο Στρακόσια, Θεόδωρος Παχατουρίδης (70'Γιάννης Γυριχίδης), Γιώργος Νταρακλίτσης, Τροντ Ίνγκε Χάουγκλαντ, Γιάννης Ξανθόπουλος, Δημήτρης Δεληγιάννης, Μοχάμεντ Αφάς, Σωκράτης Οφρυδόπουλος (75 Μαρτσέλο Λεντέσμα), Πάουλο Κομπαγιάσι (59' Ντάριο Μουτσοντρίγκο), Κρεγκ Μπρούστερ, Ζίζι Ρόμπερτς.

Σκόρερς: Νικολαΐδης (38' σουτ), Πέτκοφ (77' φάουλ), Μαλαδένης (83' σουτ)

Την επόμενη σεζόν ωστόσο αποφάσισε να αποχωρήσει από την ομάδα και ο Πανιώνιος του Αχιλλέα Μπέου τον απέκτησε με μεταγραφή από τον Ιωνικό. Κάπου εκεί ξεκινάει και το "καλό"...

Η αδυναμία του Sir Takis...

Που χάθηκες κι εσύ... (Νο.11)
Ρόμπερτς

Στην Νέα Σμύρνη ο Ρόμπερτς έμεινε για μία σεζόν πραγματοποιώντας 30 εμφανίσεις σε πρωτάθλημα και Κύπελλο και πετυχαίνοντας συνολικά 12 γκολ. Ένα όμως από αυτά έμελλε να του χαρίσει τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό την επόμενη σεζόν...

Ήταν 4 Φεβρουαρίου του 2001, όταν ο Παναθηναϊκός φιλοξένησε τον Πανιώνιο στην Λεωφόρο. Οι Κυανέρυθροι νίκησαν με 1-0 χάρη στο γκολ του Λιβεριανού άσου στο 90ο λεπτό.

Αυτό ήταν... Ο Τάκης Λεμονής μαγεύτηκε από τις ικανότητες του 22χρονου άσου και ζήτησε από τον Σωκράτη Κόκκαλη να τον φέρει στην ομάδα το επόμενο καλοκαίρι. Βέβαια η αλήθεια είναι πως οι "ερυθρόλευκοι" μάτωσαν οικονομικά, αφού ο Αχιλλέας Μπέος δεν είχε σκοπό να αφήσει να φύγει έτσι το πουλέν του.

"Να είναι καλά ο Τάκης"!

Το καλοκαίρι του 2001 ο Ολυμπιακός έδωσε το ποσό του 1.000.000.000 δραχμών (!) ή αλλιώς 3 εκ. ευρώ για να πάρει τον Ζίζι Ρόμπερτς από τον Πανιώνιο, με τον Τάκη Λεμονή να δηλώνει πως βρήκε τον επιθετικό που έψαχνε εδώ και καιρό.

Βέβαια ο Αχιλλέας Μπέος είχε διαφορετική άποψη και δήλωσε το κορυφαίο: "Χάρη στον Τάκη πούλησα έναν παίκτη που κανονικά θα τον άφηνα ελεύθερο το καλοκαίρι"!

Λίγο καιρό αργότερα όμως ο Ζίζι πήρε την εκδίκηση του και πέτυχε δυο γκολ κατά της πρώην ομάδα του. Αυτό ήταν μία πράξη που στη συνέχεια την πλήρωσε άσχημα...

"Θες λεφτά; Στη φυλακή"!

Που χάθηκες κι εσύ... (Νο.11)
Ρόμπερτς

Όλη η σεζόν κύλισε άσχημα για τον Ολυμπιακό με τον Τάκη Λεμονή να αφήνει στον πάγκο τον Ζιοβάνι για να παίξει ο Ρόμπερτς, ο οποίος όμως ήταν τραγικός, ενώ είχε πάρει και πολλά παραπανίσια κιλά.

Μέσα σε όλα ήρθε και ένα σκηνικό που παραλίγο να του στοιχίσει την απέλαση του από την χώρα! Ο Ρόμπερτς πήγε να ζητήσει κάποια οφειλόμενα χρήματα από τον Πανιώνιο, όμως το αυτί του Αχιλλέα Μπέου δεν ίδρωσε με αποτέλεσμα να του κάνει μήνυση για πλαστογραφία.

Ο Ρόμπερτς πέρασε τη νύχτα στην φυλακή και μετά από παρέμβαση του Ολυμπιακού αφέθηκε ελεύθερος. Το σοκ που πέρασε και η αγωνιστική ανυπαρξία τον έφεραν στην πόρτα της εξόδου το καλοκαίρι, μαζί φυσικά με τον Τάκη Λεμονή που έκανε σαν τρελός για να τον φέρει στο Λιμάνι.

Δεν έβαλε μυαλό...

Το καλοκαίρι του 2002 ο Ζίζι Ρόμπερτς έφτασε μία ανάσα από τον ΑΠΟΕΛ του Τάκη Λεμονή, όμως μόλις πάτησε το πόδι του στην Κύπρο ζήτησε τα διπλάσια χρήματα και άλλες ανέσεις, με αποτέλεσμα να τον στείλουν πίσω κακήν κακώς.

Πάντως ο Ζίζι είχε φτιάξει το όνομα του και ήταν λαϊκός ήρωας στην Λιβερία, με αποτέλεσμα να έχει παίξει σε 37 παιχνίδια πετυχαίνοντας μάλιστα και 9 γκολ. Αυτό όμως δεν φαίνεται να τον επηρέασε έτσι ώστε να βάλει μυαλό, αφού πέρασε από αρκετές ομάδες της Ελλάδας για να δοκιμαστεί, όμως έφευγε για την πατρίδα του και ξεχνούσε να γυρίσει για να υπογράψει.

Πρόστιμο 200.000 ευρώ!

Που χάθηκες κι εσύ... (Νο.11)
Ρόμπερτς INTIME SPORTS

Η κατρακύλα άρχισε όταν αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στην Αμερική. Εκεί ο Ρόμπερτς συνελήφθη υπό την επήρεια αλκοόλ και χωρίς δίπλωμα. Στις ΗΠΑ όμως οι νόμοι είναι σκληροί και ο Ζίζι μπήκε στην φυλακή.

Για να μείνει ελεύθερος χρειάστηκε να δώσει από την τσέπη του το ποσό των 200.000 ευρώ...

Που βρίσκεται σήμερα ο Ρόμπερτς; Κανείς δεν ξέρει. Τα τελευταία χρόνια ωστόσο αποφάσισε να αλλάξει κλάδο προσωρινά και να ασχοληθεί με την μόδα, ενώ πρόσφατα ξαναγύρισε στην ενεργό δράση παίζοντας ένα διαφορετικό στιλ ποδοσφαίρου.

Το όνομα αυτού Gaelic Football. Οι κανόνες θυμίζουν λίγο χάντμπολ, λίγο ποδόσφαιρο, λίγο μπάσκετ... Δείτε βίντεο και θα καταλάβετε (λέμε τώρα)... Εμείς πάντως από την πλευρά μας ευχόμαστε να επιστρέψει στο κανονικό ποδόσφαιρο, στον Πανιώνιο και στην αγκαλιά του Τάκη Λεμονή.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ