ΕΛΛΑΔΑ

Πούλιος: "Αποχή με ομόφωνη απόφαση"

Πούλιος: "Αποχή με ομόφωνη απόφαση"

Ο γενικός γραμματέας του ΠΣΑΠ, Κώστας Πούλιος, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 για την αποχή που ανακοίνωσαν οι ποδοσφαιριστές από την προσεχή αγωνιστική του Κυπέλλου (AUDIO).

Ο γενικός γραμματέας του ΠΣΑΠ, Κώστας Πούλιος, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Ανατροπή και πέναλτι" με τους Σταύρο Γεωργακόπουλο, Βαγγέλη Μίχο και Γιάννη Σερέτη, για την αποχή που ανακοίνωσαν οι ποδοσφαιριστές από την προσεχή αγωνιστική του Κυπέλλου.

Για την συμφωνία που υπήρχε για το εγγυητικό ταμείο: «Είναι μία συμφωνία που είχαμε με Super League και Football League και την ΕΠΟ, για αύξηση των δόσεων σε περίπτωση που κάποιος ποδοσφαιριστής έκανε προσφυγή. Είχαμε πολλές συναντήσεις με ΕΠΟ και Football League. Είχαμε πολλές υποχρεώσεις από ομάδες και με την διευκόλυνση που μας ζήτησαν να αποπληρώνουν τα χρήματα σε περισσότερες δόσεις για να καθαρίσουν από οφειλές χωρίς να πέσουν στην Γ” εθνική. Τότε έγινε μία κουβέντα να ασφαλιστούν και τα προστατευόμενα μέλη που για έναν περίεργο λόγο μέχρι τότε δεν ήταν ασφαλισμένα, ενώ παράλληλα είχαμε συμφωνήσει να γίνει και ένα εγγυητικό ταμείο για να μην χάνουν οι ποδοσφαιριστές τα χρήματα τους. Έμπαιναν οι ομάδες σε καθεστώς εκκαθάρισης, η εκκαθάριση δεν γινόταν ποτέ, οι ποδοσφαιριστές «έτρεχαν» τον πρόεδρο σε πολιτικά δικαστήρια.

Η συμφωνία επικυρώθηκε από την ΕΠΟ με την προϋπόθεση να δημιουργηθεί ένα ταμείο που θα λειτουργεί σε λογαριασμό της ΕΠΟ. Εκεί είχαμε συμφωνήσει να βάζει κάθε ομάδα της Super League 15 χιλιάδες ευρώ και 8 χιλιάδες ευρώ οι ομάδες της Football League και τότε που υπήρχε επαγγελματική Γ εθνική περίπου 4 χιλιάδες ευρώ οι ομάδες αυτές. Υπήρχε μία καθυστέρηση για να δημιουργηθεί το ταμείο και ασχολήθηκε το νομικό τμήμα του ΠΣΑΠ. Φτιάξαμε τους κανονισμούς, οι οποίοι πριν από 6-8 μήνες πήγαν σε όλους τους φορείς. Η οριστική συμφωνία για τους κανονισμούς έγινε τον Απρίλιο".

Για τον αν υπήρχε αντίδραση για την προκήρυξη της αποχής: "Πρέπει να ξέρετε ότι από την Τρίτη που πέρασε στείλαμε επιστολή στους φορείς και δεν απάντησε κανείς. Το επόμενο βήμα είναι η κινητοποίηση, η αποχή αρχής γενομένης από τα επόμενα παιχνίδια του Κυπέλλου. Η συσπείρωση δεν είναι μόνο στην Super League, αλλά και στην Football League. Εμείς δεν διαχωρίζουμε τον ποδοσφαιριστή. Αυτό το ταμείο είναι για να βοηθούν τους ποδοσφαιριστές. Όταν το σκεφτήκαμε την πρώτη φορά είχαμε πολλές αντιδράσεις από τις ομάδες. Έλεγαν θα βάζω εγώ λεφτά για να τα παίρνει ο τάδε ποδοσφαιριστής της ομάδας που έπεσε; Πρέπει όλοι μαζί να βοηθάμε τον αδύναμο, για να γίνει καλύτερο το ποδόσφαιρο".

Για το αν οι ομάδες είναι σωστές στις υποχρεώσεις τους: "Οι ομάδες που βρίσκονται στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο κατά 95% είναι σωστές. Οι ομάδες που ούτε με την ρύθμιση πλήρωσαν δεν άντεξαν".

Για το αν υπάρχει η στήριξη των ποδοσφαιριστών των μεγάλων ομάδων: "Πριν ενάμιση μήνα είχαμε φωνάξει όλους τους αρχηγούς των ομάδων της Super League και της Football League, εκτός από δύο ομάδες που έλειπαν λόγω αγώνα και υπήρχε ομόφωνη απόφαση. Έχουμε την σύμφωνη γνώμη και την στήριξη της Εθνικής ομάδας. Και οι ομάδες πρέπει να είναι δίπλα σε αυτό. Αυτό συμφωνήσαμε, αυτό υπογράψαμε'.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ