ΕΛΛΑΔΑ

Πολύ κακό για το τίποτα για τα "ύποπτα" παιχνίδια

Πολύ κακό για το τίποτα για τα "ύποπτα" παιχνίδια

Η κλήση για εξηγήσεις στις 8 ΠΑΕ της Football League έγινε "συνάντηση γνωριμίας", οι διαπιστώσεις του Συστήματος BFDS περιέχουν στατιστικά στοιχεία (!), η ΕΕΑ κάνει έρευνα για αποδείξεις ενώ οι ομάδες έχουν ήδη απαλλαγεί από τις πειθαρχικές επιτροπές.

Οι εξηγήσεις για τις οποίες είχε καλέσει η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού οκτώ ΠΑΕ της Football League για "ύποπτα" παιχνίδια τελικά ήταν "συνάντηση γνωριμίας" και οι διαπιστώσεις του Συστήματος Ανίχνευσης Στοιχηματικής Απάτης (BFDS) της UEFA αποδεικνύονται... φούσκα.

Το παρών στην συνεδρίαση της ΕΕΑ έδωσαν οι δικηγόροι των ΠΑΕ Λάρισα, Παναχαϊκή, Αχαρναϊκός, Καλλιθέα, Εργοτέλης, Χανιά, Παναιγιάλειος (η Ερμιονίδα είναι σε καθεστώς εκκαθάρισης) που άκουσαν τα μέλη της Επιτροπής να κάνουν λόγο για "συνάντηση γνωριμίας" και να διαπιστώνουν ότι στους φακέλους της BFDS περιλαμβάνονται κυρίως στατιστικά στοιχεία!!!

Γι' αυτό και όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου... "Η Επιτροπή αποφάσισε όπως προχωρήσει σε περαιτέρω έρευνα για τη συγκέντρωση επιπρόσθετων αποδεικτικών στοιχείων. Η συνεδρίαση για τη λήψη απόφασης θα ορισθεί τις προσεχείς ημέρες".

Έχουν αθωωθεί ήδη!

Οι πέντε "ύποπτοι" αγώνες ήταν οι:

1. Λάρισα - Παναχαϊκή (25/5/2015, 6η αγωνιστική play off, 1-0)

2. Αχαρναϊκός - Παναιγιάλειος (3/6/15, 8η αγωνιστική play out, 2-1)

3. Παναιγιάλειος - Ερμιονίδα (7/6/15, 9η αγωνιστική play out, 2-0)

4. Αχαρναϊκός - Καλλιθέα (14/6/15, 10η αγωνιστική play out, 0-2)

5. Εργοτέλης - Χανιά 28/9/15 (1η αγωνιστική 2015-16, 0-1).

Προκαλεί εντύπωση ωστόσο, το γεγονός ότι για τους αγώνες της β' κατηγορίας που έγιναν πέρσι, στις ομάδες έχουν ασκηθεί διώξεις από τους ποδοσφαιρικούς εισαγγελείς της ΕΠΟ, έχουν κληθεί σε απολογία από την πειθαρχική επιτροπή της Football League και έχουν απαλλαγεί αφού δεν προέκυψε εμπλοκή ποδοσφαιριστών, προϋπόθεση που απαιτεί ο πειθαρχικός κώδικας. Από την ΕΕΑ πάντως, υποστηρίζουν ότι οι αποφάσεις αυτές δεν είναι δεσμευτικές.

Συγκεκριμένα, η Παναχαϊκή είχε κατηγορηθεί για τον αγώνα με την Λάρισα, ο Αχαρναϊκός για το παιχνίδι με την Καλλιθέα, ο Παναιγιάλειος για την αναμέτρηση με τον Αχαρναϊκό ενώ για το παιχνίδι Παναιγιάλειος - Ερμιονίδα είχαν απολογηθεί και οι δύο ομάδες. Όλες είχαν απαλλαγεί.

Να σημειωθεί ότι η μοναδική ποινή που μπορεί να επιβάλλει η ΕΕΑ είναι η απαγόρευση της συμμετοχή των ομάδων στο κουπόνι του στοιχήματος του ΟΠΑΠ.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ