ΕΛΛΑΔΑ

Ποια ομάδα υποστηρίζουν 16 σπουδαίοι Αργεντινοί που έπαιξαν στην Ελλάδα

Ποια ομάδα υποστηρίζουν 16 σπουδαίοι Αργεντινοί που έπαιξαν στην Ελλάδα

Το Sport24.gr σας παρουσιάζει τις ομάδες που υποστηρίζουν στην χώρα τους, μερικοί από τους καλύτερους Αργεντινούς ποδοσφαιριστές που έπαιξαν στην Ελλάδα.

Η αγορά της Αργεντινής είναι από τις αγαπημένες των ελληνικών ομάδων από το 1971, από τότε δηλαδή που επιτράπηκαν για πρώτη φορά οι ξένοι ποδοσφαιριστές στο πρωτάθλημα της χώρας μας.

Οι παίκτες που κατάγονται από την εν λόγω χώρα της Λατινικής Αμερικής είναι φαντεζί, παθιάζονται με τη φανέλα της ομάδας που αγωνίζονται και συχνά αποτελούν τους αγαπημένους του φίλαθλου κοινού και για το θέαμα που προσφέρουν στο χορτάρι.

Πάμε όμως να δούμε τι ομάδα υποστηρίζουν στη χώρα τους μερικοί από τους καλύτερους Αργεντινούς ποδοσφαιριστές που έχουν αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα.

ΧΟΥΑΝ ΡΑΜΟΝ ΒΕΡΟΝ

Ποια ομάδα υποστηρίζουν 16 σπουδαίοι Αργεντινοί που έπαιξαν στην Ελλάδα

Είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα από την Αργεντινή που έχει αγωνιστεί στη χώρα μας. Έκανε τεράστια καριέρα στην Εστουδιάντες με την οποία κατέκτησε ένα πρωτάθλημα (1967) και τρία συνεχόμενα Λιμπερταδόρες (1968, 1969 & 1970). Αυτή είναι η ομάδα που βρίσκεται στην καρδιά της "μάγισσας", την οποία έμαθε και στον γιο του, Χουάν Σεμπάστιαν Βερόν, να υποστηρίζει.

ΧΟΥΑΝ ΧΙΛΜΠΕΡΤΟ ΦΟΥΝΕΣ

Ποια ομάδα υποστηρίζουν 16 σπουδαίοι Αργεντινοί που έπαιξαν στην Ελλάδα

Ο Χουάν Χιλμπέρτο Φούνες που αγωνίστηκε για μία διετία στον Ολυμπιακό, έχει πάει από νωρίς στη γειτονιά των αγγέλων καθώς μόλις στα 29 του (το 1992) η καρδιά του τον πρόδωσε. Ο “Βούβαλος” όπως ήταν το παρατσούκλι του, είναι ένας από τους θρύλους της Ρίβερ Πλέιτ με την οποια μάλιστα κατέκτησε το Κόπα Λιμπερταδόρες το 1986 σημειώνοντας και γκολ στον πρώτο τελικό της διοργάνωσης. Όπως μας ενημέρωσε ο γιος του, Χουάν Πάμπλο, σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του, ο Φούνες υποστήριζε τη Ρίβερ από μικρός. Παρόλα αυτά μετά τη φυγή του από τον Ολυμπιακό είχε διαπραγματευτεί με την Μπόκα για την μετακίνηση του στην ομάδα, αλλά κόπηκε στα ιατρικά και εν τέλει πήγε στην Βέλες.

ΧΟΥΑΝ ΧΟΣΕ ΜΠΟΡΕΛΙ

Ποια ομάδα υποστηρίζουν 16 σπουδαίοι Αργεντινοί που έπαιξαν στην Ελλάδα

Γέννημα-θρέμμα φίλαθλος της Ρίβερ Πλέιτ ο "Χότα-Χότα" που στη χώρα μας αγωνίστηκε με τα χρώματα του Παναθηναϊκού. Ως ποδοσφαιριστής φόρεσε σε δύο διαφορετικές περιόδους τη φανέλα της Ρίβερ, ενώ από τα τέλη του 2019 έχει αναλάβει ως προπονητής τη δεύτερη ομάδα των εκατομμυριούχων.

ΧΟΥΑΝ ΡΑΜΟΝ ΡΟΤΣΑ

Ποια ομάδα υποστηρίζουν 16 σπουδαίοι Αργεντινοί που έπαιξαν στην Ελλάδα

Μπορεί να ήρθε στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό από την Μπόκα Τζούνιορς, ωστόσο ο Χουάν Ραμόν Ρότσα είναι φίλαθλος της Νιούελς Ολντ Μπόις. Μάλιστα κατάφερε να αγωνιστεί με τη φανέλα της για μία εξαετία (1972-1978).

ΕΚΙ ΓΚΟΝΖΑΛΕΣ

Ποια ομάδα υποστηρίζουν 16 σπουδαίοι Αργεντινοί που έπαιξαν στην Ελλάδα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού είναι υποστηρικτής της Ροζάριο Σεντράλ. Στην ομάδα της καρδιάς του ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά και φόρεσε τη φανέλα της σε τρεις διαφορετικές περιόδους της καριέρας του.

ΛΟΥΤΣΙΑΝΟ ΓΚΑΛΕΤΙ

ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ / ΑΕΚ-ΟΣΦΠ / CUP / FINAL / AEK-OLYMPIAKOS
ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ / ΑΕΚ-ΟΣΦΠ / CUP / FINAL / AEK-OLYMPIAKOS ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Γκαλέτι έμαθε από μικρός να υποστηρίζει την ομάδα της γενέτειρας του. Δεν θα μπορούσε να κάνει και αλλιώς καθώς ο μπαμπάς του, Ρούμπεν Οράσιο Γκαλέτι, είναι "θρύλος" της Εστουδιάντες (αγωνίστηκε στην ομάδα της Λα Πλάτα με ιδιαίτερη επιτυχία τη δεκαετία του 1970). Από εκεί ο Λουτσιάνο άρχισε την καριέρα του το 1997 και από εκεί προσπάθησε να κάνει το 2012 την επανεκκίνηση στην καριέρα του μετά το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε. Εν τέλει... κόπηκε από την πρώτη ομάδα και επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό του ΟΦΗ. Έκλεισε την καριέρα του σε αγώνα με τον Ολυμπιακό στο Γεώργιος Καραϊσκάκης καταχειροκροτούμενος από τους οπαδούς των ερυθρόλευκων.

ΝΑΤΣΟ ΣΚΟΚΟ

River Plate's Ignacio Scocco celebrates scoring against Boca Juniors during the Supercopa Argentina final match in Mendoza, Argentina, Wednesday, March 14, 2018.(AP Photo/Marcelo Ruiz)
River Plate's Ignacio Scocco celebrates scoring against Boca Juniors during the Supercopa Argentina final match in Mendoza, Argentina, Wednesday, March 14, 2018.(AP Photo/Marcelo Ruiz) AP PHOTO/MARCELO RUIZ

Είναι ο μοναδικός παίκτης στην ιστορία της Νιούελς που έχει πραγματοποιήσει τέσσερις θητείες (ναι καλά διαβάσατε) στην ιστορία της ομάδας και αυτό λέει πολλά. Όπου και αν πάει ο άλλοτε παίκτης της ΑΕΚ, πάντα επιστρέφει στην ποδοσφαιρική του Ιθάκη, όπως έγινε άλλωστε και αυτό το καλοκαίρι (2020). Ο Σκόκο μάλιστα κατάφερε να αναδειχθεί πρωταθλητής Αργεντινής με τους Ολντ Μπόις τόσο το 2004 όσο και το 2013, κάνοντας καταπληκτικό δίδυμο με τον Μάξι Ροντρίγκες.

ΙΣΜΑΕΛ ΜΠΛΑΝΚΟ

Ποια ομάδα υποστηρίζουν 16 σπουδαίοι Αργεντινοί που έπαιξαν στην Ελλάδα

O Αργεντινός επιθετικός έχει συνδυάσει την καριερα του με δύο ομάδες. Η μία είναι η ΑΕΚ, στην οποία θα ήθελε να επιστρέψει προκειμένου να ολοκληρώσει την καριέρα του στην "Αγιά Σοφιά", όπως υποστήριξε στη συνέντευξη του στο Sport24.gr και στους Βασίλη Τεμπέλη και Ηλία Καλλονά. H άλλη είναι η Κολόν από την πατρίδα του, την οποία υποστηρίζει από παιδί. Ο "Ζορό" ήρθε για πρώτη φορά στη χώρα μας από την ομάδα του Σάντα Φε τον Αύγουστο του 2007, ενώ γύρισε πίσω σε αυτή το 2016 φεύγοντας και πάλι ένα χρόνο αργότερα.

ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ ΛΕΤΟ

Ποια ομάδα υποστηρίζουν 16 σπουδαίοι Αργεντινοί που έπαιξαν στην Ελλάδα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Σε δύο ομάδες έχει επιστρέψει μετά την πρώτη του θητεία σε αυτές ο Σέμπα. Η μία είναι ο Παναθηναϊκός και η άλλη η... αδυναμία του ονόματι Λανούς. Αυτός ήταν ο πρώτος επαγγελματικός σταθμός στην καριέρα του, πριν μετακομίσει στην Ευρώπη το 2007 για λογαριασμό της Λίβερπουλ. Το 2015 μετά από τις εμπειρίες του σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και Κατάνια, επέστρεψε στην ομάδα που λατρεύει με τη μορφή δανεισμού από τους Ιταλούς, αλλά δεν κατάφερε να καθιερωθεί και αποχώρησε μετά από ένα χρόνο φορώντας και πάλι τη φανέλα με το τριφύλλι.

ΧΑΒΙΕΡ ΣΑΒΙΟΛΑ

F.C. Barcelona player Javier Saviola celebrates after scoring a goal during his Spanish league soccer match against Athletico de Bilbao at the San Mames Stadium in Bilbao, Saturday, Sept. 30, 2006. (AP Photo/Juan Manuel Serrano)
F.C. Barcelona player Javier Saviola celebrates after scoring a goal during his Spanish league soccer match against Athletico de Bilbao at the San Mames Stadium in Bilbao, Saturday, Sept. 30, 2006. (AP Photo/Juan Manuel Serrano) AP

Το "κουνέλι" ξεκίνησε και τελείωσε την καριέρα του στην Ρίβερ Πλέιτ την οποία και υποστηρίζει. Μεσολάβησαν θητείες σε Μπαρτσελόνα, Μονακό, Σεβίλλη, Ρεάλ, Μπενφίκα, Μάλαγα, Ολυμπιακό και Βερόνα.

ΑΛΕΧΑΝΤΡΟ ΝΤΟΜΙΝΓΚΕΣ

Ποια ομάδα υποστηρίζουν 16 σπουδαίοι Αργεντινοί που έπαιξαν στην Ελλάδα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο "Τσόρι" απέδειξε πόσο πολύ αγαπάει τη Ρίβερ Πλέιτ το 2011. Τότε ο μετέπειτα παίκτης του Ολυμπιακού επέστρεψε στους εκατομμυριούχους ως δανεικός από τη Βαλένθια, προκειμένου να βοηθήσει την ομάδα της καρδιάς του να επιστρέψει στην πρώτη κατηγορία καθώς είχε υποβιβαστεί. Μάλιστα εκείνη τη χρονιά είχε συμπαίκτες τους Κριστιάν Λεντέσμα (που έχει παίξει επίσης στον Ολυμπιακό), Φερνάντο Καβενάγκι και Νταβίντ Τρεζεγκέ αλλά και τους Φούνες Μόρι, Λούκας Οκάμπος και Χερμάν Πετσέλα που σήμερα πραγματοποιούν αξιόλογη καριέρα σε ευρωπαϊκές ομάδες κορυφαίων πρωταθλημάτων. Το πρώτο του πέρασμα από την Ρίβερ είχε προηγηθεί από το 2001 έως το 2004.

ΛΟΥΚΑΣ ΒΙΓΙΑΦΑΝΕΣ

Ποια ομάδα υποστηρίζουν 16 σπουδαίοι Αργεντινοί που έπαιξαν στην Ελλάδα

Ο Λούκας Βιγιαφάνες που βρίσκεται μία ανάσα από την επιστροφή του στον Παναθηναϊκό, είναι φίλαθλος της Ρίβερ Πλέιτ. Παρόλα αυτά μέχρι σήμερα δεν έχει καταφέρει να αγωνιστεί για λογαριασμό της αγαπημένης του ομάδας. Αντίθετα έχει πραγματοποιήσει 34 εμφανίσεις με τη φανέλα μιας άλλης ιστορικής ομάδας της Αργεντινής, της Ιντεπεντιέντε.

ΕΣΤΕΜΠΑΝ ΚΑΜΠΙΑΣΟ

Feyenoord's Chris Gyan, left, fights for the ball with Real Madrid's Esteban Cambiasso Deleau during the UEFA Super Cup final soccer match at the Louis II stadium in Monaco, Friday, Aug. 30, 2002. (AP Photo/Lionel Cironneau)
Feyenoord's Chris Gyan, left, fights for the ball with Real Madrid's Esteban Cambiasso Deleau during the UEFA Super Cup final soccer match at the Louis II stadium in Monaco, Friday, Aug. 30, 2002. (AP Photo/Lionel Cironneau) AP PHOTO/LIONEL CIRONNEAU

O "Κούτσου" είναι φίλαθλος της Ρίβερ Πλέιτ. Μάλιστα το 2018 βρέθηκε στο Μπερναμπέου για να παρακολουθήσει από κοντά την ομάδα του στον τελικό του Λιμπερταδόρες με αντίπαλο την Μπόκα, πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του τροπαίου παρέα με τον φίλο του Αλεχάντρο Ντομίνγκες. Ο Καμπιάσο αγωνίστηκε με την φανέλα των "εκατομμυριούχων" τη σεζόν 2001-2002 και οι καταπληκτικές εμφανίσεις του έκαναν την Ρεάλ Μαδρίτης να τον αποκτήσει. Στη συνέχεια η Ρίβερ ενδιαφέρθηκε πολλές φορές για να τον επαναπατρίσει, ωστόσο ο Αργεντινός μέσος δεν επέστρεψε ποτέ και έκλεισε την καριέρα του στον Ολυμπιακό το 2017.

ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΙΝΣΟΥΑ

Ποια ομάδα υποστηρίζουν 16 σπουδαίοι Αργεντινοί που έπαιξαν στην Ελλάδα
EUROKINISSI SPORTS

Στην πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε στο Sport24.gr και τον Βασίλη Τεμπέλη, ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού χαρακτήρισε την Μπόκα Τζούνιορς δεύτερο του σπίτι, τονίζοντας ότι θα ήθελε πολύ να επιστρέψει εκεί ακόμα και τώρα. Στις ακαδημίες της αγαπημένης του Μπόκα βρισκόταν από το 2004 όταν ήταν 13 ετών. Το 2015 μετά από 41 εμφανίσεις με την πρώτη ομάδα πέρασε τον Ατλαντικό για να μεταγραφεί στην ισπανική Γρανάδα.

ΑΡΙΕΛ ΙΜΠΑΓΑΣΑ

Ποια ομάδα υποστηρίζουν 16 σπουδαίοι Αργεντινοί που έπαιξαν στην Ελλάδα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο "Κάνιο" ξεκίνησε την καριέρα του στη Λανούς, με την οποία μάλιστα κατέκτησε το Κύπελλο Conmebol το 1996 υπό τις οδηγίες του πρώην προπονητή του Άρη, Έκτορ Ραούλ Κούπερ. Αυτή είναι είναι η μοναδική ομάδα που έχει αγωνιστεί στην πατρίδα του ο Ιμπαγάσα, αλλά όχι και αυτή που υποστηρίζει. Ο παλαίμαχος παίκτη του Ολυμπιακού είναι φίλαθλος της Ιντεπεντιέντε.

ΣΕΡΧΙΟ ΑΡΑΟΥΧΟ

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ είναι φίλαθλος της Μπόκα Τζούνιορς. Μάλιστα είχε ενταχθεί από πολύ μικρή ηλικία στα τμήματα υποδομής των Γενοβέζων (όπως είναι το παρατσούκλι τους), ενώ έχει πραγματοποιήσει και 22 συμμετοχές με την πρώτη ομάδα της Μπόκα, έχοντας 1 γκολ και 3 ασίστ.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ