ΕΛΛΑΔΑ

Ποδοσφαιρικό άρωμα στη λίστα των top εφοπλιστών

Ποδοσφαιρικό άρωμα στη λίστα των top εφοπλιστών

Έντονο ποδοσφαιρικό "χρώμα" στη λίστα της Lloyd's που παρουσίασε πρόσφατα τους 100 πιο σημαντικούς ανθρώπους της ναυτιλίας. Τέσσερις Έλληνες εφοπλιστές έχουν συνδεθεί στο παρελθόν και στο... παρόν με μεγάλες ελληνικές ομάδες.

Στην εφετινή λίστα της Lloyd's με τους 100 πιο σημαντικούς ανθρώπους της ναυτιλίας βρίσκονται 15 Έλληνες εφοπλιστές. Οι τέσσερις εξ' αυτών, μάλιστα, έχουν... άρωμα ποδοσφαιρικό!

Στην 6η θέση είναι ο Πέτρος Παππάς, ο οποίος ανακατεύτηκε με τα διοικητικά δρώμενα της ΑΕΚ επί Ντέμη Νικολαΐδη και ήταν από τους πιο σημαντικούς μετόχους της ΠΑΕ.

Στην 9η θέση κατατάσσεται ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θεόδωρος Βενιάμης, του οποίου το όνομα είχε συνδεθεί έντονα με τον Παναθηναϊκό κατά τη διάρκεια της πολυμετοχικότητας. Διατηρούσε στενή σχέση με τον Ανδρέα Βγενόπουλο, ο οποίος του είχε κάνει πρόταση να "μπει" στο πολυμετοχικό σχήμα του Τριφυλλιού.

Στην 11η θέση βρίσκεται ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος έχει τα ηνία των Πειραιωτών από το 2010, όταν αγόρασε το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών από τον Σωκράτη Κόκκαλη.

Στην 14η θέση είναι ο Πόλυς Χατζηιωάννου, ο οποίος έχει ξεκαθαρίσει ότι θα συμμετάσχει με συγκεκριμένο ποσό στην ανέγερση του γηπέδου της ΑΕΚ. Μάλιστα η αίθουσα των VIP θα πάρει το όνομα του πατέρα του.

Στην παρακάτω λίστα παρουσιάζονται οι Έλληνες εφοπλιστές που συμμετέχουν στην έβδομη έκδοση του Lloyd's List - One Hundred. Δίπλα στο όνομα της εταιρείας είναι η θέση στην εφετινή παγκόσμια κατάταξη. Εντός παρενθέσεων οι θέσεις που "κέρδισε" ή "έχασε" ο καθένας συγκριτικά με την περυσινή περυσινή λίστα του Τop - 100 της Lloyd's.

Η... ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ

1. Ιωαν. Αγγελικούσης - Angelicoussins Shipping Gr. 7 (-2)

2. Γιώργος Προκοπίου - Dynagas. 12 (+6)

3. Αγγελική Φράγκου - Navios. 19 (-3)

4. Γιώργος Οικονόμου - DryShips. 20 (-3)

5. Πέτρος Λιβανός- Ceres/GasLog 23 (-2)

6. Πέτρος Παππάς - Star Bulk 35 (-5)

7. Νικόλας Τσάκος - Tsakos Energy Navigation 42 (+7)

8. Κωστής Κωνσταντακόπουλος - Costamare 50 (+2)

9. Θεόδωρος Βενιάμης - Έν. Ελλ. Εφοπλιστών 53 (-5)

10. Πέτρος Γεωργιόπουλος - Gener8 . 60 (-13)

11. Ευάγγελος Μαρινάκης - Capital . 61 (+4)

12. Γιάννης Πλατσιδάκης - Intercargo. 81 (επανείσοδος στους 100)

13. Σίμος Παληός - Diana Shipping .95 (-7)

14. Πόλυς Χατζηιωάννου - Safe Bulkers. 96 (νέα είσοδος)

15. Οικογένεια Λασκαρίδη - Lavinia Group 101 (νέα είσοδος)

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ