ΕΛΛΑΔΑ

Πιο ιστορική ομάδα στην Ελλάδα ο Ολυμπιακός

Πιο ιστορική ομάδα στην Ελλάδα ο Ολυμπιακός
INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός θεωρείται η πιο ιστορική ομάδα της Ελλάδας, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε. Διαβάστε πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία και νούμερα για το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και για το Μουντιάλ.

Η Κάπα Research διεξήγαγε έρευνα το τριήμερο 15-17/7 για «Το Βήμα της Κυριακής», αναφορικά με το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, αλλά και με το ελληνικό πρωτάθλημα. Σε ερώτηση για το αν ικανοποιήθηκε ο κόσμος από το φετινό Μουντιάλ, πάνω από επτά στους δέκα ερωτηθέντες εκτιμούν πως επρόκειτο για την καλύτερη διοργάνωση που παρακολούθησαν ποτέ. Μάλιστα, το 20,2% είδε όλους τους αγώνες, ενώ το 67,9% κάποιους αγώνες. Υπάρχει και ένα ποσοστό της τάξεως του 11,9 % που δεν είδε κανένα ματς.

Αναφορικά με τον τελικό Γερμανίας - Αργεντινής, μόνο ένα ποσοστό 5,1% δεν συγκινήθηκε καν ώστε να ανοίξει τους δέκτες της τηλεόρασής του. Ακόμη πιο εντυπωσιακό το γεγονός ότι 4,5% δεν είδε το κρίσιμο ματς της Εθνικής εναντίον της Κόστα Ρίκα.

Κορυφαίος ο Ρόμπεν

Το 68,7% πιστεύει πως η ομαδική νοοτροπία των παικτών του Λεβ έφερε τον θρίαμβο για τους Γερμανούς. Σχεδόν 81,8% ήταν απόλυτα ικανοποιημένο από το θέαμα που πρόσφεραν οι ποδοσφαιριστές των 32 ομάδων. Σε σύγκριση, μάλιστα, με παλαιότερες διοργανώσεις, το 75,2% διαπίστωσε πως το θέαμα ήταν ανώτερο σε σύγκριση με το παρελθόν.

Κορυφαίος παίκτης του Μουντιάλ ήταν ο Αριεν Ρόμπεν (Ολλανδία), με ποσοστό 33,7%. Δεύτερος στις προτιμήσεις του (ελληνικού) κοινού ήταν ο Χάμες Ροντρίγκες με ποσοστό 21%. Πρώτος από την Αργεντινή ο μαχητής Μαστσεράνο, ενώ ο Μέσι πήρε ένα ποσοστό μόλις 6%. Οι Ελληνες, συνεπώς, διαφωνούν με την άποψη της FIFA!

To κοινό ψήφισε Ολλανδία (48%) και ακολούθησε η Αργεντινή με 41,2%, ενώ η Γερμανία είχε 28% και η Βραζιλία μετά βίας συγκέντρωσε 19,1%. Καλύτερος γκολκίπερ ο Νόιερ (48%) με δεύτερο τον Νάβας (Κόστα Ρίκα) με 35,9%. Από τους τεχνικούς ο Φαν Χάαλ έκανε... περίπατο με 51,1% και ο πρωταθλητής Λεβ πήρε 34,8%. Μάλιστα βρέθηκε κάποιος να ψηφίσει τον Σκολάρι! Ο βραζιλιάνος τεχνικός έλαβε 0,1%. Ο κόσμος δεν έπαιξε στοίχημα στο Μουντιάλ (75,6%), η διοργάνωση χαρακτηρίζεται επιτυχημένη και θα ωφελήσει τη Βραζιλία στους τομείς του τουρισμού και στη βελτίωση των υποδομών.

Πιο ιστορική ομάδα στην Ελλάδα ο Ολυμπιακός

Πρωτιά για Μαραντόνα

Και κάτι που διαχρονικά προκαλεί θύελλα συζητήσεων. Στην ερώτηση για τον κορυφαίο παίκτη όλων των εποχών, ο Μαραντόνα με διαφορά στήθους (67,7%) πήρε την πρωτιά, αφήνοντας πίσω τον Πελέ (66,5%) και τρίτο τον Ζιντάν (52,8%). Μετά ψηφίστηκαν ο Γιόχαν Κρόιφ, ο Ρονάλντο, ο Πλατινί και ο Μπεκενμπάουερ. Ο Μέσι συγκέντρωσε μόλις 17,7% και βρέθηκε στην όγδοη θέση.

Επόμενο στάδιο της έρευνας ο συσχετισμός του Παγκοσμίου Κυπέλλου με την Ελλάδα. Στην ερώτηση αν θα ήθελαν οι Ελληνες να φιλοξενηθεί στην πατρίδα τους η τελική φάση Μουντιάλ, το 45,3% απάντησε θετικά. Η ενότητα που ακουμπά στην Ελλάδα φανερώνει πως μολονότι υπήρξε πίκρα για τον τρόπο που ήρθε ο αποκλεισμός, ένα υψηλό ποσοστό (85%) ικανοποιήθηκε από την πορεία των παικτών του Σάντος. Μάλιστα, το 78,2% θεωρεί πως η Εθνική άξιζε την πορεία της στη διοργάνωση και γίνεται σοβαρή δουλειά τα τελευταία χρόνια. Ο Παπασταθόπουλος ήταν ο καλύτερος παίκτης, η Εθνική άξιζε να περάσει στην οκτάδα, ικανοποίηση και υπερηφάνεια προέκυψαν από την πορεία της ομάδας και βέβαια αξίζει να επισημανθεί ότι το 80,7% πιστεύει πως η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου θα έχει κι άλλες διακρίσεις στο μέλλον.

Κορυφαία ομάδα στην Ελλάδα ο Ολυμπιακός

Εδώ, ένα επίσης εντυπωσιακό νούμερο (66,2%) λέει πως η πορεία της Εθνικής Ελλάδας στις τελευταίες διοργανώσεις αποτελεί ένδειξη βελτίωσης του ελληνικού ποδοσφαίρου και όχι ένα τυχαίο γεγονός. Αυτό, αν και το 70,5% δεν είναι ικανοποιημένο από το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου και επίσης το 69,4% αναφέρει πως δεν αξιοποιήθηκε η επιτυχία του 2004. Για τα φαινόμενα βίας ευθύνονται οι διοικήσεις των ομάδων (45,5%) και οι οργανωμένοι οπαδοί (33,6%), σύμφωνα πάντα με την έρευνα που έγινε στη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας.

Πιο ιστορική ομάδα στην Ελλάδα ο Ολυμπιακός

Η μεγαλύτερη ελληνική ομάδα είναι ο Ολυμπιακός (34,9%) και ακολουθεί ο Παναθηναϊκός (31,3%). Ο κόσμος προτιμά λιγότερες (42%) από τις 18 ομάδες, ενώ 37,2% θέλει 18 ομάδες στη Σούπερ Λίγκα. Προτιμούν οι οπαδοί ορθή οικονομική διαχείριση (88,6%) και η δημοφιλία ποδοσφαίρου και μπάσκετ είναι περίπου η ίδια.

Πηγή: Βήμα της Κυριακής

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ