ΕΛΛΑΔΑ

Περιμένει Μαρινάκη η ΕΕΑ

Περιμένει Μαρινάκη η ΕΕΑ
Μαρινάκης INTIME SPORTS

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού έχει καλέσει σε ακρόαση για εξηγήσεις τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη. Τι ποινές προβλέπονται σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο.

Η παραμονή του Βαγγέλη Μαρινάκη στην προεδρία του Ολυμπιακού και η άσκηση διοίκησης ή όχι, παρά τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο που του επιβλήθηκε από τον ανακριτή για την υπόθεση της "εγκληματικής οργάνωσης", θα εξεταστεί το μεσημέρι (12 μ.) στην συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού στην οποία έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις ο ιδιοκτήτης των "ερυθρόλευκων".

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε αρχικά κληθεί στις 24 Σεπτεμβρίου αλλά οι δικηγόροι του είχαν ζητήσει και είχαν πάρει αναβολή.

Η ΕΕΑ προτίθεται να ζητήσει εξηγήσεις σχετικά με το αν ο κ. Μαρινάκης, εν τοις πράγμασι λόγω της θέσης του προέδρου που κατέχει στην ΠΑΕ Ολυμπιακός, ασκεί διοίκηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός της Επιτροπής υπάρχει η τάση που υποστηρίζει ότι προκύπτει ασυμβίβαστο και ότι πρέπει να επιβληθούν οι ποινές που προβλέπει ο αθλητικός νόμος. Πρόστιμο δηλαδή, από 1.000 έως 300.000 ευρώ και "απαγόρευση άσκησης διευθυντικών ή διοικητικών εξουσιών". Παραίτηση δηλαδή, από την προεδρία. Στις προβλεπόμενες ποινές υπάρχει και το σενάριο της ανάκλησης πιστοποιητικού συμμετοχής του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα αλλά στην ΕΕΑ δεν εξετάζουν αυτό το ενδεχόμενο καθώς το θεωρούν ακραίο.

Από την άλλη, υπάρχουν και μέλη της Επιτροπής που θεωρούν ότι εφόσον ο ανακριτής Γιώργος Ανδρεάδης θεωρεί ότι δεν παραβιάζονται οι όροι που ο ίδιος έχει επιβάλει, τότε δεν τίθεται θέμα.

Ο τελευταίος με επιστολή που είχε στείλει στην Επιτροπή, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι "σημασία έχει η εν τοις πράγμασι άσκηση διοίκησης, ανεξάρτητα αν διατηρείται οποιαδήποτε θέση στο ΔΣ της ομάδας". Παράλληλα, θεωρεί ότι δεν παραβιάζονται οι περιοριστικοί όροι και γι' αυτό τον λόγο δεν έχει επέμβει.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ