ΕΛΛΑΔΑ

Παπασταθόπουλος: "Δεν θα γυρίσω Ελλάδα"

Arsenal's Sokratis Papastathopoulos celebrates after scoring his side's third goal during the Europa League round of 32 second leg soccer match between Arsenal and Bate at the Emirates stadium in London, Thursday, Feb. 21, 2019. (AP Photo/Matt Dunham)
Arsenal's Sokratis Papastathopoulos celebrates after scoring his side's third goal during the Europa League round of 32 second leg soccer match between Arsenal and Bate at the Emirates stadium in London, Thursday, Feb. 21, 2019. (AP Photo/Matt Dunham) AP

O 30χρονος διεθνής κεντρικός αμυντικός της Άρσεναλ, Σωκράτης Παπασταθόπουλος, ξεκαθάρισε ότι δεν σκέφτεται να επιστρέψει στην Ελλάδα, ενώ υποστήριξε ότι τα ματς για το Euro 2020 ίσως να είναι και τα τελευταία του με τη φανέλα της Εθνικής.

Δεν είναι στα άμεσα μελλοντικά σχέδιά του η επιστροφή στην Ελλάδα - ακόμη κι αν έτσι στεναχωρεί τους φίλους της πρώην του ομάδας, ΑΕΚ - υποστήριξε ο Σωκράτης Πασταθόπουλος.

O 30χρονος διεθνής κεντρικός αμυντικός της Άρσεναλ υποστήριξε στην εκπομπή "Total Football" του "Open TV" ότι τα ματς για το Euro 2020 ίσως να είναι και τα τελευταία του με την Εθνική. Παράλληλα τόνισε ότι ο ΠΑΟΚ δίκαια φθάνει στην κατάκτηση του τίτλου.

Για τα μελλοντικά του σχέδια: "Ακόμα έχουμε κάμποσα χρόνια. Πιστεύω 3-4 χρόνια ακόμα. Πριν από 3-4 χρόνια σκεφτόμουν να γυρίσω στην Ελλάδα ένα χρόνο, να κλείσω την καριέρα μου; Τώρα θα πω ότι όχι, δεν θα γυρίσω στην Ελλάδα. Δεν σκέφτομαι να γυρίσω στην Ελλάδα. Θα προτιμήσω να πάω στην Αμερική ή στην Κίνα ή κάπου αλλού, και για εμπειρία, από το να γυρίσω στην Ελλάδα. Πολλοί ΑΕΚτσήδες θα στενοχωρηθούν, αλλά δεν σκέφτομαι να γυρίσω στην Ελλάδα".

Για την Εθνική ομάδα: "Αν σου πω ότι δεν πιέζομαι καθόλου στην ομάδα μου, από θέμα παιχνιδιών, στρες, καθαρά ποδοσφαιρικό και μόλις έρχομαι στην Εθνική πιέζομαι γιατί πραγματικά έχω άγχος. Γιατί βλέπω κι εγώ ότι πραγματικά κάτι δεν πάει καλά. Και δεν είναι τωρινό, ότι ένα χρόνο υπάρχει αυτό το θέμα. Ναι, έχω μεγάλη πίεση, η μεγαλύτερη πίεση που έχω αυτή τη στιγμή στο ποδόσφαιρο είναι η Εθνική ομάδα.

Έχω αποφασίσει κάποια πράγματα. Πιστεύω ότι μπορεί να είναι ο τελευταίος χρόνος στην Εθνική. Αν δεν περάσουμε θα είναι ο τελευταίος χρόνος στην Εθνική. Το έχω πάρει απόφαση, είμαι συνειδητοποιημένος. Είμαι και κουρασμένος. Αλλά πια βρίσκομαι 14 χρόνια στην Εθνική. Ίσως και τα νέα παιδιά να χρειαστεί να αναλάβουν περισσότερο.

Όλα άλλαξαν και πολλά δεν πήγαν καλά. Το πρόβλημα κυρίως είναι ότι και δεν έχουμε πια το ποδοσφαιρικό επίπεδο που είχαμε παλιά, δεν έχουμε τους παίκτες, την ποιότητα. Και πιστεύω πως στην Ελλάδα ασχολούνται λιγότερο με την Εθνική, για το καλό της, σε σχέση με πριν 7,8-10 χρόνια. Με ό,τι συνεπάγεται. Μεγάλη ευθύνη έχει και η ΕΠΟ και η ελληνική νοοτροπία. Αλλά και η ΕΠΟ, γιατί όταν μία ομάδα δεν πάει καλά, φταίνε και οι παίκτες, και η διοίκηση. Έχουμε μπροστά μας πολλά παιχνίδια, δύσκολα.

Παιχνίδια που πρέπει να κερδίσουμε. Θα πάμε να διεκδικήσουμε το καλύτερο, δεν είμαστε φαβορί. Πιστεύω πως κι εμείς οι παίκτες πρέπει να καταλάβουμε πια ότι η Εθνική ομάδα δεν είναι στο επίπεδο που ήταν πριν από 5,7,8,10 χρόνια. Και σε κάθε παιχνίδι να μπαίνουμε πάνω απ' όλα για να το χαιρόμαστε και να κατορθώνουμε να παίρνουμε το καλύτερο".

Για τη μάχη του πρωταθλήματος: "Πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ δίκαια είναι πρώτος, δίκαια θα πάρει το πρωτάθλημα. Έχει την καλύτερη ομάδα, την πιο σταθερή. Έχει μία ομάδα που φαίνεται πεινασμένη σε σχέση με τις άλλες και μία ομάδα η οποία είναι δεμένη. Είναι 3-4 χρόνια μαζί, μικρές αλλαγές, πολύ καλή ομάδα".

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ