ΕΛΛΑΔΑ

"Όχι" σε Ηρακλή, Πανιώνιο και Πανσερραϊκό

"Όχι" σε Ηρακλή, Πανιώνιο και Πανσερραϊκό
INTIME SPORTS

Στον αέρα βρίσκεται η συμμετοχή των Ηρακλή και Πανιωνίου στο νέο πρωτάθλημα καθώς το Πρωτοβάθμιο Όργανο της ΕΠΟ δεν χορήγησε στις δύο ομάδες άδεια συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα. Δεν έλαβε άδεια και ο Πανσερραϊκός. Πράσινο φως σε ΑΕΚ,ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό Βόλου.

Η συμμετοχή του Ηρακλή και του Πανιωνίου στο επόμενο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα βρίσκεται πλέον και επίσημα στον...αέρα καθώς οι πληροφορίες που ανέφεραν ότι είχε ανάψει...κόκκινο στις δύο ομάδες για την υπόθεση της αδειοδότησης στο νέο πρωτάθλημα επιβεβαιώθηκαν το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης.

Το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της ΕΠΟ όπως ανακοινώθηκε δεν χορήγησε άδεια συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα τόσο στον "Γηραιό" όσο και τους "κυανέρυθρους" και πλέον οι δύο σύλλογοι θα πρέπει να προσφύγουν εντός πέντε ημερών στο δευτεροβάθμιο όργανο όπου ελπίζουν να πάρουν τελικά το πράσινο φως.

Σε διαφορετική περίπτωση αν δηλαδή τόσο ο Ηρακλής όσο και οι Νεοσμυρνιώτες δεν κατορθώσουν να αδειοδοτηθούν στο δευτεροβάθμιο όργανο στο οποίο θα προσφύγουν τότε, θα αλλάξει ο χάρτης της Σούπερ Λίγκα για την επόμενη σεζόν καθώς υποβιβάζονται στην "Φούντμπολ Λιγκ" και τη θέση τους θα πάρουν οι δύο επόμενες ομάδες από το δεύτερο τη τάξει πρωτάθλημα μετά από τρεις που θα κερδίσουν την άνοδο(σ.σ οι δύο πρώτοι απευθείας και ο τρίτος από τα πλέι οφ).

Κάτι τέτοιο είχε αποφασίσει το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ στην τελευταία του συνεδρίαση άλλωστε καθώς απέρριψε την εισήγηση της Σούπερ Λίγκα ώστε τη θέση των συλλόγων που δεν θα πάρουν την άδεια συμμετοχής, να πάρουν μία από τις ομάδες που υποβιβάστηκε για αγωνιστικούς λόγους.

Εκτός από τον Ηρακλή και τον Πανιώνιο, άδεια συμμετοχής δεν πήρε και ο Πανσερραϊκός ο οποίος έχει υποβιβαστεί στην "Φούντμπολ Λιγκ".

Στον αντίποδα το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης, άναψε το πράσινο φως στην ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό Βόλου.

Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι η κλήρωση για τα πλέι οφ θα πραγματοποιηθεί κανονικά στις 29 Απριλίου καθώς η Σούπερ Λίγκα είχε ανακοινώσει ότι θα γινόταν ,υπό την αίρεση της τελεσίδικης απόφασης της αρμόδιας Επιτροπής της ΕΠΟ αναφορικά με την αδειοδότηση των ομάδων για την αγωνιστική περίοδο 2011-12, καθώς προϋπόθεση για την συμμετοχή στα play off είναι η εξασφάλιση άδειας συμμετοχής στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις της ερχόμενης περιόδου.

Στην "Ενωση"επιβλήθηκε πάντως πρόστιμο 25.000 ευρώ, στον "Δικέφαλο του Βορρά" πρόστιμο 2.000 ευρώ και στην ομάδα της Μαγνησίας 8.000 ευρώ για παραβίαση προθεσμιών υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών στις δύο πρώτες ομάδες και για παραβίαση προθεσμιών υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών και έλλειψη προπονητικών υποδομών στην τρίτη.

Υπενθυμίζεται ότι την Μεγάλη Δευτέρα το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Άρης, Καβάλα, Εργοτέλης, Skoda Ξάνθη, Ατρόμητος, Κέρκυρα, Αστέρας Τρίπολης και Λάρισα.

Πιο αναλυτικά οι αποφάσεις:

"Το Πρωτοβάθμιο Οργανο Αδειοδότησης (Π.Ο.Α.) της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή του συνεδρίαση έλαβε, μετά την εκδίκαση υποθέσεων έξι (αριθμός 6) ΠΑΕ της Super League σχετικά με την αδειοδότηση της περιόδου 2011-2012, τις ακόλουθες αποφάσεις:

1.Εκδίδει άδεια UEFA στην ΠΑΕ ΑΕΚ για την περίοδο 2011-2012 και της επιβάλλει πρόστιμο 25.000 ευρώ για παραβίαση προθεσμιών υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών.

2.Εκδίδει άδεια UEFA στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την περίοδο 2011-2012 και τις επιβάλλει πρόστιμο 2.000 ευρώ για παραβίαση προθεσμιών υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών.

3.Δεν εκδίδει άδεια UEFA στην ΠΑΕ Ηρακλής Θεσσαλονίκης για την περίοδο 2011-2012.

4.Δεν εκδίδει άδεια UEFA στην ΠΑΕ Πανιώνιος για την περίοδο 2011-2012.

5.Εκδίδει άδεια UEFA στην ΠΑΕ ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου 1937 και της επιβάλλει πρόστιμο 8.000 ευρώ για παραβίαση προθεσμιών υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών και έλλειψη προπονητικών υποδομών.

6.Δεν εκδίδει άδεια UEFA στην ΠΑΕ Πανσερραϊκός ΜΓΣ για την περίοδο 2011-2012.

Οι ΠΑΕ που δεν έλαβαν άδεια αδειοδότησης για την περίοδο 2011-2012 έχουν δικαίωμα άσκησης έφεσης εντός πέντε (αριθμός 5) ημερών ενώπιον της Επιτροπής Εφέσεων Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η άδεια που εκδίδεται για κάθε ΠΑΕ αναφέρεται ως άδεια UEFA, μετά την πλήρη εξομοίωση των κριτηρίων για τη συμμετοχή, τόσο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όσο στο πρωτάθλημα της Super League".

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ