ΕΛΛΑΔΑ

Οριστική απώλεια όρασης για 31χρονο που καταγγέλλει χτύπημα από ΜΑΤ στο ΟΑΚΑ

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Την οριστική απώλεια όρασης από το ένα μάτι του 31χρονου άνδρα που βρέθηκε στο ΟΑΚΑ προκάλεσε χτύπημα με γκλομπ από άνδρα των ΜΑΤ, την ώρα που όπως καταγγέλλουν οι φίλοι του και ο δικηγόρος του αποχωρούσαν από το γήπεδο χωρίς να συμμετέχουν στα επεισόδια.

Ο 31χρονος υπάλληλος ναυτιλιακής εταιρείας που βρέθηκε την Κυριακή με φίλους και συναδέλφους του στο ΟΑΚΑ για να παρακολουθήσει το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό, αποχώρησε από το γήπεδο έχοντας χάσει οριστικά την όρασή του από το ένα μάτι καταγγέλλοντας αδικαιολόγητη αστυνομική βία, σύμφωνα με το NEWS 24/7.

Ο 31χρονος που δεν είναι οπαδός του Παναθηναϊκού ή του Ολυμπιακού (υποστηρίζει ομάδα της Θεσσαλονίκης), αλλά βρέθηκε με την παρέα του στο γήπεδο για να παρακολουθήσει το μεγάλο ντέρμπι των «αιωνίων» αποφάσισε να φύγει από τη θύρα του γηπέδου στην οποία βρισκόταν, όταν ξεκίνησε η ένταση εντός του γηπέδου.

Η παρέα αποτελούνταν από 4 άτομα. Έναν 45χρονο που βρισκόταν εκεί με τον ανήλικο γιο του, έναν 38χρονο και τον 31χρονο. Πρώτοι αποχώρησαν από τη θύρα του γηπέδου, ο 45χρονος με τον γιο του και κατευθύνθηκαν στο σιντριβάνι που βρίσκεται στον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ.

Ενώ περίμεναν τον 31χρονο μαζί με έναν ακόμη 38χρονο φίλο του, ώστε να συγκεντρωθούν και να φύγουν όλοι μαζί, μια διμοιρία σε κοντινή απόσταση είχε κάνει χρήση χημικών και κρότου λάμψης ενώ εκσφενδόνιζε, σύμφωνα με τις καταγγελίες του ίδιου και πέτρες.

Ο 45χρονος κινήθηκε προς το μέρος τους και ζήτησε τον λόγο για την αλόγιστη χρήση χημικών. Τότε, τρεις άνδρες των ΜΑΤ τον χτύπησαν στο κεφάλι μπροστά στον γιο του και τον συνέλαβαν. Ήταν μάλιστα στις πρώτες 8 συλλήψεις που έγιναν γνωστές ήδη από το βράδυ της Κυριακής, ενώ τη Δευτέρα παρουσιάστηκε στον εισαγγελέα και αφέθηκε ελεύθερος.

Φτάνοντας στο σημείο και έχοντας αντιληφθεί το περιστατικό, ο 38χρονος κινήθηκε προς τα ΜΑΤ, προσπαθώντας να τους διευκρινίσει πως ο 45χρονος δεν είχε καμία εμπλοκή με τα επεισόδια, βρισκόταν στο γήπεδο με τον γιο του και δεν υπήρχε λόγος να συλληφθεί.

Τότε, σύμφωνα με τις καταγγελίες των θυμάτων, ο 38χρονος δέχτηκε χτύπημα με γκλομπ στο πρόσωπο με αποτέλεσμα να του σπάσουν τέσσερα δόντια και στη συνέχεια στο χέρι, στο οποίο υπέστη κάταγμα.

Μετά και από το χτύπημα στον 38χρονο έτρεξε στο σημείο και ο 31χρονος για να δει τι έχει συμβεί. Τότε «ο πιο κοντός από τη διμοιρία» όπως αναφέρει ο ίδιος, τον χτύπησε με το γκλομπ του στο πρόσωπο. Το αποτέλεσμα ήταν να μεταφερθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στον Ερυθρό Σταυρό, όπου διαπιστώθηκαν τα τραύματα στο μάτι του, κάταγμα στη μύτη και την κάτω γνάθο.

Μετά από χειρουργικές επεμβάσεις στις οποίες υποβλήθηκε, δεν κατέστη δυνατό να σωθεί το αριστερό του μάτι με αποτέλεσμα, σύμφωνα με τους γιατρούς, να χάσει οριστικά την όρασή του.

«Αυτό που προέχει είναι να βρεθεί ο άνδρας των ΜΑΤ που προκάλεσε την απώλεια όρασης» είπε στο News 24/7 ο δικηγόρος του 31χρονος Νίκος Αλετράς. «Το θετικό είναι ότι κινητοποιήθηκε η υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης αθλητικής βίας προκειμένου να συνδράμει στην προσπάθεια να βρεθεί ο υπαίτιος. Το βέβαιο είναι πως ένας άνδρας των ΜΑΤ αποκλείεται να πήρε εντολή να χτυπήσει με αυτόν τον τρόπο. Πρέπει να βρεθεί εκείνος που τον χτύπησε» συμπληρώνει, ενώ σε δεύτερο χρόνο τονίζει πως θα ασκηθεί μήνυση αναφορικά με τις ποινικές ευθύνες που προκύπτουν από την «δολοφονική επίθεση με ανεπανόρθωτες βλάβες» και αγωγή για τη νόμιμη αστική αποζημίωση του θύματος.

ΠΗΓΗ: NEWS247.GR

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ