ΕΛΛΑΔΑ

Οριστικά δεν καταθέτει στο "Koriopolis" ο Μαρινάκης

ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÏÓÖÐ - ÏÓÌÁÍËÉÓÐÏÑ / EUROPA LEAGUE / OLYMPIAKOS - OSMANLISPOR (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports)
Μαρινάκης EUROKINISSI SPORTS

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων δεν εμμένει στην κλήση του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, έπειτα από την άρνησή του.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης με επιστολή του είχε αρνηθεί να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας στην δίκη του "koriopolis" και δεν θα το κάνει…

Όπως έγινε γνωστό στην συνεδρίαση το πρωί της Δευτέρας 27/3, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων που δικάζει την υπόθεση των "στημένων" αγώνων την περίοδο 2008-2011, δεν θα εμμείνει στην κλήση του και δεν θα ζητήσει την βίαιη προσαγωγή του όπως για παράδειγμα έκανε με τον πρώην πρόεδρο της ΕΠΑΕ Βίκτωρα Μητρόπουλο και τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη.

Ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού είχε επικαλεστεί επαγγελματικούς λόγους, απουσία του στο εξωτερικό και είχε παραπέμψει στην κατάθεση που είχε δώσει στον ανακριτή. Άλλωστε ήταν κατηγορούμενος στην υπόθεση αλλά η πρόταση του εισαγγελέα και το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών ήταν απαλλακτικά για την περίπτωση του.

Να σημειωθεί ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε κληθεί να καταθέσει έπειτα από πρόταση του Αχιλλέα Μπέου, εκ των βασικών κατηγορούμενων της υπόθεσης.

Θ. Κανελλόπουλος: "Καμία σχέση…"

Ένας άλλος μάρτυρας κατηγορίας, ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΑΕ Θανάσης Κανελλόπουλος, με επιστολή του τονίζει ότι "από την ανάλυση των τηλεφωνικών συνομιλιών προκύπτει ότι καμία συνδρομή δεν παρείχα σε μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ή σε δωροδοκία αθλητικών παραγόντων πράξεις τις οποίες παντελώς αγνοούσα και πληροφορήθηκα μέσω της σχετικής ειδησεογραφίας.

Δεν γνωρίζω τίποτα σε σχέση με τους κατηγορουμένους και τις πράξεις που τους αποδίδονται. Διετέλεσα πρόεδρος της ΕΠΑΕ από το 2001 μέχρι το 2005, περίοδος που δεν έχει σχέση με την υπόθεση σας".

"Τελείωσε" ο προστατευόμενος μάρτυρας

Όπως έγινε γνωστό επίσης, ο προστατευόμενος μάρτυρας με τον κωδικό "Περικλής Παπαδόπουλος" (σ.σ. δεν είναι αυτό το πραγματικό του όνομα) δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να καταθέσει για την υπόθεση ενώ έχει ζητήσει - όπως και έγινε - την διακοπή των μέτρων προστασίας που έχουν ληφθεί για το πρόσωπο του.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 3 Απριλίου με την κατάθεση του μάρτυρα Γιάννη Καϋμενάκη, εκ των ιδιοκτητών του Αστέρα Τρίπολης.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ