ΕΛΛΑΔΑ

Οριστικά 14η η Ελλάδα, όλα τα σενάρια

Οριστικά 14η η Ελλάδα, όλα τα σενάρια
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε από την συνέχεια του Europa League, χάνοντας στην παράταση 1-2 από την Άντερλεχτ και πλέον η Ελλάδα έμεινε χωρίς εκπρόσωπο στην Ευρώπη, ούσα στην 14η θέση του UEFA Ranking.

Τίτλοι τέλους μπήκαν για τον Ολυμπιακό στην Ευρώπη μετά την ήττα στην παράταση από την Άντερλεχτ στο Φάληρο (2-1 νίκησαν οι Βέλγοι) και πλέον η Ελλάδα έμεινε στην 14η θέση του UEFA Ranking χωρίς να έχει εκπρόσωπο στην συνέχεια του θεσμού. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να ελπίζει σε αναρρίχηση...

Οι όποιες ελπίδες για την 13η θέση που βρίσκεται η Τσεχία, εξανεμίστηκαν για τα καλά και η διαφορά βρίσκεται στους 2.425 βαθμούς που έχει και μια ομάδα, όπερ σημαίνει ότι η διαφορά μπορεί να μεγαλώσει και άλλο. Να χαθεί η 14η θέση δεν γίνεται, καθώς η Ρουμανία είναι αρκετά πίσω, όμως ο πρωταθλητής χάνει την απευθείας συμμετοχή στους ομίλους του Champions League, ενώ και ο Κυπελλούχος δεν συμμετέχει στους ομίλους του Europa League την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Αν πέσουμε από την 14η θέση του χρόνου, αυτό σημαίνει ότι θα χάσουμε μια ομάδα στην Ευρώπη και θα πέσουμε στις τέσσερις, κάτι που είναι εφιαλτικό ως σενάριο. Τι συνεπάγεται αυτό; Ότι δεν πάει δεύτερη ελληνική ομάδα στα προκριματικά του Champions League. Βέβαια, προς το παρόν φαντάζει μακρινό, αλλά χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή και σε κάθε περίπτωση καλύτερη πορεία από τους εκπροσώπους μας.

Σε περίπτωση που τη νέα σεζόν οι ομάδες μας δεν πάνε καλά και η Ελλάδα υποχωρήσει στην 16η θέση, τα πράγματα θα γίνουν πολύ δύσκολα. Οι δυο ομάδες στο Champions League θα γίνουν μία, ενώ θα διατηρήσουμε τρεις ομάδες στο Europa. Ο πρωταθλητής Ελλάδας θα ξεκινήσει από τον δεύτερο γύρο (από τα μέσα Ιουλίου δηλαδή), ενώ οι ομάδες που θα πάνε στην δεύτερη τη τάξει διασυλλογική διοργάνωση, θα ξεκινούν από τον πρώτο και δεύτερο προκριματικό γύρο.

Οριστικά 14η η Ελλάδα, όλα τα σενάρια
TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ