ΕΛΛΑΔΑ

Ολυμπιακός και Ατρόμητος απαλλάχθηκαν από την Επιτροπή Δεοντολογίας

Ολυμπιακός και Ατρόμητος απαλλάχθηκαν από την Επιτροπή Δεοντολογίας
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο Ατρόμητος απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες περί χειραγώγησης αγώνων και αλλοίωσης αποτελέσματος από την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ απάλλαξε τον Ολυμπιακό και Ατρόμητο από τις κατηγορίες περί χειραγώγησης αγώνων και αλλοίωσης αποτελέσματος. Όλοι οι εμπλεκόμενοι αθωώθηκαν από το δικαστικό τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας, όπως ενημερώθηκαν επίσημα οι δύο ΠΑΕ.

Μάλιστα, η δίωξη κρίθηκε απαράδεκτη για τον πρώην πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Σαρρη και τον πρώην νομικό σύμβουλο της ΕΠΟ, Θόδωρο Κουρίδη. Επίσης, η Επιτροπή μπήκε στην ουσία της υπόθεσης και δεν προέκυψε η απαλλακτική απόφαση λόγω αμφιβολίων, αλλά ουσιαστικά κατέρρευσαν όλες οι κατηγορίες.

Θυμίζουμε πως οι δύο ομάδες αλλά και τα φυσικά πρόσωπα κατηγορούνταν για χειραγώγηση του μεταξύ τους αγώνα στις 5 Φεβρουαρίου του 2015, όταν ο Ολυμπιακός είχε επικρατήσει 2-1, με βάση το άρθρο 27 του Κώδικα Δεοντολογίας περί προκαθορισμού αποτελέσματος αγώνα για στοιχηματικούς λόγους.

Πέρα από τους Βαγγέλη Μαρινάκη και Γιώργο Σπανό, για την συγκεκριμένη υπόθεση είχαν παραπεμφθεί και οι Γιάννης Αγγελόπουλος (τεχνικός διευθυντής Ατρομήτου), Ρικάρντο Σα Πίντο (πρώην προπονητής Ατρομήτου), Γιώργος Σαρρής (πρώην πρόεδρος ΕΠΟ), Αριστείδης Σταθόπουλος (πρώην αντιπρόεδρος ΕΠΟ), Γιάννης Παπακωνσταντίνου (πρώην αναπληρωτής πρόεδρος ΕΠΟ), Νίκος Προύντζος (πρώην μέλος Δ.Σ. ΕΠΟ), Θόδωρος Κουρίδης (πρώην νομικός σύμβουλος ΕΠΟ), Γιώργος Δούρος (πρώην μέλος ΚΕΔ), Θανάσης Μπριάκος (πρώην μέλος ΚΕΔ), Ηλίας Σπάθας (πρώην διαιτητής), Αλέξανδρος Δημητρόπουλος (πρώην διαιτητής), Κωνσταντίνος Ιωαννίδης (πρώην διαιτητής), Απόστολος Αμπάρκιολης (πρώην διαιτητής).

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ