ΕΛΛΑΔΑ

Ο Ολυμπιακός δίνει ελπίδες στην Ελλάδα για την 13η θέση

Ο Ολυμπιακός δίνει ελπίδες στην Ελλάδα για την 13η θέση
INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός με τη μεγάλη νίκη του επί της Ντίναμο Ζάγκρεμπ, χάρισε άλλους 400 βαθμούς στην Ελλάδα που μείωσε την απόσταση από την 13η Τσεχία στους 1.025 βαθμούς.

Η ξέφρενη πορεία του Ολυμπιακού στο φετινό Champions League, προσφέρει απλόχερα ελπίδες στην Ελλάδα για την 13η θέση στη βαθμολογία της UEFA, αφού η απόσταση από τους Τσέχους μειώθηκε στους 1.025 βαθμούς.

Η Ελλάδα είναι 14η θέση με 28.700 βαθμούς, με τον Ολυμπιακό να προσφέρει άλλους 400 με το τρίποντο απέναντι στην Ντίναμο Ζάγκρεμπ, ενώ η πρόκριση θα δώσει επιπλέον 1.000 βαθμούς. Αντιλαμβάνεται κάποιος ότι αν βάλουν ένα... χεράκι σε αυτή την προσπάθεια και οι ΠΑΟΚ, Αστέρας τα πράγματα μπορούν να βελτιωθούν πολύ.

Αν η χώρα μας δεν καταφέρει να φτάσει στην 12η θέση που στέλνει απευθείας τον πρωταθλητή στους ομίλους της αγωνιστικής περιόδου 2017/18, θα ελπίζει στην 13η. Σε αυτή την περίπτωση, αν ο κάτοχος του Europa League εξασφαλίσει θέση στους ομίλους από το πρωτάθλημά του, ο πρωταθλητής Ελλάδας πηγαίνει στους ομίλους του Champions League.

Η Ισπανία είναι με διαφορά στην πρώτη θέση, ενώ έπεται στην κατάταξη η Γερμανία και την πεντάδα κλείνουν οι Αγγλία, Ιταλία και Πορτογαλία. Επίσης, οι χώρες που θα τερματίσουν σε μια σεζόν από την 7η μέχρι τη 15η θέση διατηρούν δύο ομάδες στο Champions League και τρεις στο Europa League και από εκεί και κάτω χάνεται μια θέση στο... σεντόνι.

Αναλυτικά η κατάταξη:

Ο Ολυμπιακός δίνει ελπίδες στην Ελλάδα για την 13η θέση
TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ