ΕΛΛΑΔΑ

Ο Κοντονής ενημερώνει τον Τσίπρα

Ο Κοντονής ενημερώνει τον Τσίπρα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Συνεδριάζει την Πέμπτη (3/3) το υπουργικό συμβούλιο υπό τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ενόψει της Συνόδου Κορυφής της Παρασκευής 7ης Μαρτίου και είναι πολύ πιθανό να τεθεί το θέμα της βίας στο ποδόσφαιρο από τον Σταύρο Κοντονή.

Ενήμερος για όλα όσα συνέβησαν στην Τούμπα είναι ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, αλλά εν θερμώ δεν θέλει και δεν μπορεί να πάρει κάποια απόφαση. Σήμερα το πρωί αναμένεται να έχει επαφές με τις αρμόδιες αρχές (ενδεχομένως και με την πλευρά της ΕΠΟ που είναι η διοργανώτρια του Κυπέλλου Ελλάδας) και να ακούσει γνώμες και απόψεις. Θέλει να γνωρίζει τι έχει γραφτεί από τον διαιτητή στο φύλλο αγώνα, να λάβει την έκθεση της Αστυνομίας, να έχει πλήρη εικόνα.

Ίσως προτού διαμορφώσει, όμως, αυτή την εικόνα, να συζητήσει το θέμα στο ανώτατο επίπεδο. Δηλαδή στο Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο συνεδριάζει σήμερα (3/3) στις 13:00, με βασικό θέματο “προσφυγικό”, και τη διαμόρφωση της θέσης που θα διατυπώσει η κυβέρνηση στη Σύνοδο Κορυφής της προσεχούς Παρασκευής (7/3).

Είτε στο περιθώριο του Συμβουλίου, είτε εντός της συνεδρίασης, ο Σταύρος Κοντονής αναμένεται να θέσει το θέμα της βίας στα γήπεδα, μετά και όσα συνέβησαν χθες στη Θεσσαλονίκη. Η απόφαση για διακοπή του πρωταθλήματος (ή και του Κυπέλλου ενόψει ενός πιθανού τελικού Ολυμπιακός – ΑΕΚ) δεν είναι τόσο... εύκολη υπόθεση για να ληφθεί από έναν Υπουργό, παρότι ο κ. Κοντονής έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του πολλάκις.

Σε κάθε περίπτωση, τα επεισόδια στην Τούμπα αποτελούν έναν επιπλέον κρίκο στην αλυσίδα εκδηλώσεων βίας κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών στα ελληνικά γήπεδα και ότι το ζήτημα είναι δύσκολο και σύνθετο στην επίλυσή του. Η κυβέρνηση έχει το λόγο πλέον, εφόσον οι ΠΑΕ και η Αστυνομία φαίνονται ανίκανες έστω ως προς τον περιορισμό του αριθμού των περιστατικών...

Photo Credits: ACTION IMAGES

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Η ανασκόπηση του αγώνα

Οι φάσεις και τα γκολ του αγώνα ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός

Τα επεισόδια στην Τούμπα σε φωτογραφίες

Τα "άκουσε" ο Σαββίδης

Το φτύσιμο του Μακ στον Μήτσιο

Σαββίδης: "Δεν θα κατέβουμε στη ρεβάνς"

Το ντου των οπαδών του ΠΑΟΚ

Η πρώτη διακοπή του αγώνα ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός

Πέταξαν ποτήρι με νερό στον Μάρκο Σίλβα!

Καρέ-καρέ το ξέσπασμα του Καμπιάσο

Οι φάσεις που διαμαρτύρεται ο Ολυμπιακός

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ