ΕΛΛΑΔΑ

Ο ήρωας στο Μάτι μεταξύ αυτών που μαχαιρώθηκαν στις συμπλοκές στη Φιλαδέλφεια

Ο ήρωας στο Μάτι μεταξύ αυτών που μαχαιρώθηκαν στις συμπλοκές στη Φιλαδέλφεια
EUROKINISSI

Τραύματα από μαχαίρι φέρουν οι τρεις από τους αστυνομικούς που δέχτηκαν επίθεση από χούλιγκανς στη Νέα Φιλαδέλφεια, με τον έναν εξ αυτών να έχει σώσει ανθρώπινες ζωές στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Τραύματα από μαχαίρι φέρουν οι τρεις από τους αστυνομικούς που δέχτηκαν επίθεση από χούλιγκανς στη Νέα Φιλαδέλφεια κατά τη διάρκεια σοβαρών επεισοδιων το βράδυ της Κυριακής, με τους αστυνομικούς να νοσηλεύονται στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο εκτός κινδύνου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣσταμάτησαν για έλεγχο τέσσερα άτομα στη γέφυραΒρυούλωνστηνεθνική οδό Αθηνών - Λαμίας.

Τότε, εμφανίστηκαν ξαφνικά περίπου 40 άτομα, τα οποία επιτέθηκαν στους αστυνομικούς και προκάλεσαν φθορές στις μηχανές τους, ενώ πέταξαν πέτρες σε περιπολικό που έσπευσε στο σημείο. Συνολικά τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί.

Λίγο αργότερα, άλλη ομάδα 30 χούλιγκαν επιτέθηκαν στους αστυνομικούς στηνΛεωφόρο Δεκελείαςστη συμβολή με τηνΕφέσου, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν άλλοι τρεις αστυνομικοί.

"Ο αρχιφύλακας που έχει τραυματιστεί σοβαρά τον πήραν μέσα στον όχλο, τον χτυπάνε, τον έχουν μαχαιρώσει. Το κεφάλι του άμα το δείτε... Πήγαμε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο από την πρώτη στιγμή. Ευτυχώς είναι παλικάρι και κράτησε.

Να ξέρετε πως είναι ο αρχιφύλακας που είναι σύμβολο της ομάδας ΔΙΑΣ που είχε σώσει πολύ κόσμο στο Μάτι. Αυτός ο αρχιφύλακας ήταν εκεί στα επεισόδια και ευτυχώς βοήθησε ο Θεός να ξέρετε. Οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο. Πρέπει να μας πουν ποιος έδωσε την εντολή να πάει η ΔΙΑΣ εκεί γιατί είναι πρόβατα επί σφαγή και ευθύνονται όλοι.

Υπάρχουν ευθύνες, πρέπει να διατάξει έρευνα το Υπουργείο γιατί υπάρχουν ευθύνες. Οι συνάδελφοί μου εκεί δέχτηκαν επίθεση από 500 άτομα", δήλωσε με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό "ΑΝΤ1" το πρωί της Δευτέρας ο γενικός γραμματέας του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας, Στράτος Μαυροειδάκος.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών Αττικής, Βασίλης Ντούμας, κάνει λόγο για επικίνδυνες εντολές που έλαβαν οι αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ., οι οποίοι δεν ειδικεύονται στην αντιμετώπιση των χούλιγκαν αλλά παρά ταύτα κλήθηκαν να ενεργήσουν.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Βασίλη Ντούμα:

"Το "ποδόσφαιρό" μας γέμισε σήμερα αγωνία και άγχος αλλά για τον αν τελικά θα επιζήσουν οι τρεις Συνάδελφοι της Δ.ΙΑΣ που κατάφεραν να βγουν ζωντανοί από το μακελειό και τη σφαγή των χουλιγκάνων, και να διακομισθούν μαχαιρωμένοι στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Ευτυχώς δεν κινδυνεύει η ζωή κανενός συναδέλφου , ο Γιάννης Π. παρότι κατάφερε να βγει αλώβητος από τις φονικές φωτιές στο Μάτι που πήγε να σώσει ανθρώπινες ζωές ,κατακρεουργήθηκε από μαχαιριές "οπαδών" σε αγώνα ποδοσφαίρου. Οι άλλοι δύο συνάδελφοι με πολλά τραύματα σε όλο τους το σώμα εκτός κινδύνου κι αυτοί.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α είναι στο Νοσοκομείο δίπλα τους από την πρώτη στιγμή συμπαραστεκόμενο στον πόνο των τραυματισμένων συναδέλφων. Λίγο πριν είχαν στήσει ενέδρα σε άλλους συναδέλφους της Δ.ΙΑΣ και περιπολικών προκαλώντας ελαφρύς τραυματισμούς στους εκεί συναδέλφους και καταστρέφοντας υπηρεσιακά οχήματα.

Οι συνάδελφοι της ΔΙ.ΑΣ βρεθηκαν στο ”στόμα του λύκου” εκτός αποστολής ,άσχετοι υπηρεσιακά με το οπαδικό έγκλημα, με εντολές που πρέπει να διερευνηθούν, μόνο έτσι δεν θα καταλήξουμε και σε ακόμη χειρότερα.

Οι προσαγωγές που ορισμένοι θέλουν με αυτές ,να δικαιολογούν την ανεπάρκεια των μη συλλήψεων έχουν όριο τη διακινδύνευση ανθρωπίνων ζωών.

Εμείς είμαστε όπως πάντα δίπλα τους , ευχόμενοι να γυρίσουν γρήγορα στα σπίτια και τις οικογένειές τους οι Συνάδελφοί μας".

Photo Credits: Εurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Επεισόδια με οπαδούς της ΑΕΚ στη Ν.Φιλαδέλφεια
TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ