ΕΛΛΑΔΑ

Νίκος Αλέφαντος: Οι ατάκες και οι τηλεοπτικές εμφανίσεις που έγραψαν ιστορία

Νίκος Αλέφαντος: Οι ατάκες και οι τηλεοπτικές εμφανίσεις που έγραψαν ιστορία

Θυμηθείτε ορισμένες από τις καλύτερες ατάκες και τις κορυφαίες τηλεοπτικές εμφανίσεις του Νίκου Αλέφαντου που έμειναν στην ιστορία. (VIDEOS)

Την τελευταία του πνοή άφησε ο Νίκος Αλέφαντος σε ηλικία 81 ετών. Περα από την παρουσία του στους πάγκους των ομάδων ο εκλιπών υπήρξε και μια ιδιαίτερη προσωπικότητα που πάντοτε έλεγε την άποψη του. Το Sport24.gr θυμάτε ορισμένες από τις καλύτερες ατάκες και τις κορυφαίες τηλεοπτικές εμφανίσεις του που έμειναν στην ιστορία

ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΥΡΟ

Στα μισά της σεζόν 1986-87 ο Νίκος Αλέφαντος πηγαίνει στην ΑΕΚ. Εκείνο που ξεχώρισε από την παρουσία του ήταν η κόντρα του με τον Θωμά Μαύρο. Ο εμβληματικός επιθετικός αντιμετώπιζε αρκετά προβλήματα τραυματισμού και στο ματς της 25ης αγωνιστικής απέναντι στον Απόλλωνα Καλαμαριάς ο εκλιπών τον ξεκινά στη βασική ενδεκάδα. Στο 81ο τον κάνει αλλαγή και ο κόσμος ξεσπά εναντίον του Αλέφαντου και της διοίκησης.

“Στο θέμα Μαύρου η διαφορά μας ήταν από την αρχή το θέμα χρόνου. Πολύ σωστά του είπα όταν ξεκινήσαμε ότι εγώ δεν μπορώ να σε πάρω στην πλάτη μου. Κοίταξε να μη φτάσουμε εκεί γιατί θα φερθώ έτσι. Πήρα ιδιωτικό προπονητή, τον πλήρωσα 60.000 να τον γυμνάζει και να αρχίζει προετοιμασία στον Αρδηττό. Έκανε 200χλμ. Αυτά τα λεφτά τα πλήρωνα εγώ προσωπικά. Τον βλέπω σαν παίκτη σαν αξία. Προπονητές είχαν την ευτυχία να πετύχουν τέτοιους παίκτες στα ντουζένια τους να πετυχαίνουν 27 και 30 γκολ και είμαι δυστυχής εγώ όταν βρίσκω αξίες τέτοιους παίκτες στο τέλος της καριέρας τους. Εγώ δεν σέβομαι ονόματα του παρελθόντος. Εγώ βλέπω τι γίνεται πάνω στη δουλειά μου. Δεν μπορούν να έρθουν ο Αναστόπουλος και ο Μητρόπουλος σε ηλικία 35 ετών και να μου πουν εγώ ήμουν παικταράς. Τότε που τα έκανες ζούσαν άλλοι από εσένα, τώρα εγώ δεν μπορώ να σε βάλω στην πλάτη μου” ανέφερε μεταξύ άλλων στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε όσα έγιναν σε εκείνο το ματς, αλλά και ολόκληρη τη συνέντευξη Τύπου από το έκτο λεπτό και μετά.

Η ΔΙΕΝΕΞΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΣ ΣΤΟ ΜΠΑΡΑΖ ΤΟΥ 99'

Το ημερολόγιο έδειχνε 27 Ιουνίου 1989 και ο ΠΑΣ Γιάννινα αντιμετώπιζε τον Απόλλωνα Καλαμαριάς σε αγώνα μπαράζ στο "Γ. Καραϊσκάκης". Στο πάγκο της ομάδας της Θεσσαλονίκης βρίσκονταν ο Νίκος Αλέφαντος.

Ο Απόλλων επικράτησε με 0-1 με γκολ του Τομπουλίδη στο 87' και όσα ακολούθησαν δεν γίνεται να περιγραφούν. Ο Νίκος Αλέφαντος είχε έντονο διάλογο με τους οπαδούς του ΠΑΣ που βρίσκονταν πίσω από τον πάγκο, εκείνοι του πέταξαν αντικείμενα με την αστυνομία να παρεμβαίνει για να προλάβει τα χειρότερα.

ΤΟ "ΠΑΡΑΔΙΔΩ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ" ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ

Η διετία 1991-93 τον βρίσκει στον Ιωνικό. Την πρώτη χρονιά καταφέρνει να οδηγήσει την ομάδα της Νίκαιας στην άνοδο στην Α Εθνική. Ένα από τα κρίσιμα ματς ήταν και αυτό κόντρα στο Αιγάλεω στη Νίκαια το οποίο βρήκε θριαμβεύτρια την ομάδα του Νίκου Αλέφαντου με 5-1.

Μετά το δεύτερο τέρμα ο Νίκος Αλέφαντος ανέβηκε στα κάγκελα και απάντησε σε κάποιους που τον αποδοκίμαζαν φωνάζοντας "Παραδίδω ποδόσφαιρο".

Δείτε το σχετικό στιγμιότυπο μετά το 20ο δευτερόλεπτο.

"ΜΑΘΕ ΜΠΑΛΙΤΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΟΝΤΑ"

Το 1999 μετά από αναμέτρηση της ΑΕΚ με την Προοδευτική είχε ένα επεισόδιο με τον ποδοσφαιριστή των φιλοξενούμενων, Μπαρτολομέου και κατά τη διάρκεια της εκπομπής η "Ώρα των πρωταθλητών" ο Γιώργος Λυκουρόπουλος τον ρωτά για την ένταση που υπήρξε στον πάγκο. Τότε, ο Νίκος Αλέφαντος του απάντησε: "Στα εξηγώ ωραία; Μάθε μπαλίτσα; Βρε μάθε μπαλίτσα από τον άρχοντα;"

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΣΤΑΗ ΚΑΙ Ο ΔΟΥΡΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΒΓΑΙΝΕ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ

Μία από τις πιο έντονες παρουσίες του στην τηλεόραση ήταν η συνέντευξη που παραχώρησε στην Έλλη Στάη. Από εκείνη την παρουσία του έχει μείνει στη μνήμη όλων των φιλάθλων το ξέσπασμα του για τη διαιτησία του Δούρου στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και η ατάκα του "Γιατί δεν βγαίνει ο κύριος Δούρος στο τηλέφωνο".

ΤΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΕΣΣΑΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Μετά την ήττα της Εθνικής ομάδας από την Τουρκία με 4-1 στο "Γ. Καραϊσκάκης" ο Νίκος Αλέφαντος κλήθηκε να σχολιάσει την εικόνα της ομάδας και το έκανε με το δικό του ξεχωριστό τρόπο...

ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΑΡΙΣΤΕΑ

Σε αντίθεταση με τη συνέντευξη του στην Έλλη Στάη η παρουσία του στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 μετά τον αποκλεισμό της εθνικής ομάδας από το EURO 2008 ήταν ιδιαίτερα έντονη, όπου είχε και επεισόδιο με τον Άγγελο Χαριστέα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Πέθανε ο Νίκος Αλέφαντος

Τα συλληπητήρια των ομάδων για τον θάνατο του Αλέφαντου

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ