ΕΛΛΑΔΑ

Νέες δικαστικές περιπέτειες για Πιλάβιο

Νέες δικαστικές περιπέτειες για Πιλάβιο
Πιλάβιος INTIME SPORTS

Ο πρώην προεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, έχει κληθεί να καταθέσει την Τετάρτη (14/10) ως ύποπτος για ψευδορκία για την δίκη των "στημένων" αγώνων.

Σε ανωμοτί κατάθεση έχει κληθεί για την Τετάρτη (14/10) ο Σοφοκλής Πιλάβιος. Η αντιεισαγγελέας εφετών Αθηνών Βιργινία Σακελλαροπούλου (στην παρακάτω φωτογραφία με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Γιώργο Γκιρτζίκη στην παρουσίαση της συνεργασίας της Ομοσπονδίας με την Sportradar τον προηγούμενο Ιούνιο) έκρινε πως υπάρχουν ενδείξεις ότι απέκρυψε την αλήθεια στην πρώτη δίκη για τα "στημένα" παιχνίδια (σκάνδαλο "koriopolis"), που είχε πραγματοποιηθεί από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2013 στο τριμελές εφετείο κακουργημάτων, στην οποία ήταν μάρτυρας.

Νέες δικαστικές περιπέτειες για Πιλάβιο
INTIME SPORTS

Η Βιργινία Σακελλαροπούλου, εισαγγελέας έδρας της συγκεκριμένης υπόθεσης, είχε διατάξει την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης ερευνώντας το αδίκημα της ψευδορκίας και είχε καλέσει για έγγραφες εξηγήσεις όλους τους μάρτυρες μεταξύ των οποίων και ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, ο οποίος στην κατάθεσή του δεν είχε αναφέρει πουθενά την ύπαρξη του Integrity Officer της ΕΠΟ, ούτε επίσης ότι ορισμένα από τα "ύποπτα" παιχνίδια, τα οποία ήταν υπό διερεύνηση, είχαν εξεταστεί από τις πειθαρχικές επιτροπές της ομοσπονδίας.

Στην κατάθεσή του στις 3 Οκτωβρίου 2013, ο Σοφοκλής Πιλάβιος είχε υποστηρίξει μεταξύ άλλων. "Δεν γνωρίζω τίποτα για κανέναν, ούτε για εγκληματικές οργανώσεις. Δεν έχω παίξει στοίχημα ποτέ μου. Υπήρχε μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα από πριν γίνω πρόεδρος στην ΕΠΟ, αλλά δεν είχα αντιληφθεί τι συνέβαινε" ενώ είχε καταγγείλει ότι δέχονταν απειλές. "Με απειλούσαν και με πίεζαν δεν ξέρετε πόσοι. Από ανθρώπους της νύχτας μέχρι Ρουμάνοι και Βούλγαροι" είχε πει.

Στην συγκεκριμένη δίκη είχαν κριθεί ένοχοι οι Μάκης Ψωμιάδης, Θωμάς Μητρόπουλος, Κωνσταντίνος Ριαβόγλου, Περικλής Αμανατίδης, Διονύσης Κωτούλας. Ο Σοφοκλής Πιλάβιος την ερχόμενη Δευτέρα (19/10) θα απολογηθεί στον ανακριτή διαφθοράς Γιώργο Ανδρεάδη κατηγορούμενος για την "κάρτα υγείας", ενώ την επομένη έχει κληθεί ως μάρτυρας της δικής Δαλούκα - Μπέου.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ