ΕΛΛΑΔΑ

Ναι στις 14 ομάδες για το 2019-20 με... οψιόν για 12 το 2020-21 ο Βασιλειάδης

1ο ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΗΣ ΠΑΣΥ / Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΒΙΑ ΩΣ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΒΙΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
Vasileiadis EUROKINISSI SPORTS

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, λέει ναι σε πρωτάθλημα 14 ομάδων για τη σεζόν 2019-20 για να απεμπλακεί η κατάσταση για τη φετινή χρονιά. Θα περιμένει στην προκήρυξη για τη περίοδο 2020-21 να υπάρχει περαιτέρω μείωση των ομάδων για να ισχύσει το εγγυημένο τηλεοπτικό συμβόλαιο.

Εδώ και αρκετό διάστημα τόσο η Super League όσο και ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, ήταν απόλυτοι στις προτάσεις τους για το Ελληνικό ποδόσφαιρο και δεν έκαναν πίσω. Με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε στις αρχές Αυγούστου και το πρωτάθλημα που ήταν να ξεκινήσει στις 25 Αυγούστου να είναι στον αέρα.

Βασικό αντικείμενο διαφωνίας ανάμεσα στις δυο πλευρές ήταν η μείωση των ομάδων προκειμένου να ισχύσει η πρόταση που είχε καταθέσει για τα τηλεοπτικά ο Γιώργος Βασιλειάδης.

Ο Υφυπουργός από την πλευρά του επέμενε πως το ελληνικό πρωτάθλημα δεν αντέχει περισσότερες από 12 ομάδες και άφηνε έναν ορίζοντα διετίας για να γίνει αυτό και από την πλευρά της η Super League έλεγε ναι σε 14 ομάδες και...βλέπουμε για 12.

Ο Υφυπουργός αθλητισμού βρήκε μια λύση για να απεμπλακεί αυτή η κατάσταση και να ξεκινήσει το φετινό πρωτάθλημα και πάνω σε αυτή γίνονται οι τελευταίες επαφές.

Αυτή η λύση είναι στο να πει ναι στη μείωση των ομάδων σε 14 για τη σεζόν 2019-20 με οψιόν το επόμενο καλοκαίρι να προβλέψουν στην προκήρυξη του πρωταθλήματος την περαιτέρω μείωση σε 12 ομάδες για τη σεζόν 2020-21.

Πως θα το κάνει αυτό; Προσφέροντας στις ΠΑΕ μόνο τον έναν χρόνο ως εγγυημένο για τα τηλεοπτικά δικαιώματα μέσω της σύμπραξης "NOVA" και "EΡΤ" και με οψιόν ανανέωσης για τέσσερα ακόμα χρόνια, βάση της αρχικής του πρότασης.

Ουσιαστικά δηλαδή δίνει λύση στο να ξεκινήσει το φετινό πρωτάθλημα με όλες τις ομάδες να έχουν τηλεοπτική στέγη και συγκεκριμένα έσοδα και θα περιμένει απ' αυτές το επόμενο καλοκαίρι να πάρουν απόφαση για την περαιτέρω μείωση ώστε να ισχύσει το πλάνο του και να τους δώσει και τα άλλα τέσσερα χρόνια του εγγυημένου συμβολαίου που είχε προαναγγείλει.

Θα έχουν ένα χρόνο βέβαια και οι ΠΑΕ να σκεφτούν περαιτέρω την πρόταση του Υφυπουργού αλλά και να δουν αν μπορούν να βρουν αλλού την οικονομική βιωσιμότητα που τους παρέχει η συγκεκριμένη πρόταση.

Θα πρέπει βέβαια να σημειώσουμε ότι ο Γιώργος Βασιλειάδης στη νέα πρόταση που κάνει για τη σεζόν 2019-20 δεν αυξάνει και τα χρήματα που θα δοθούν στις ομάδες από τα τηλεοπτικά για το επόμενο πρωτάθλημα. Κάτι το οποίο σημαίνει πως θα πρέπει η ΠΑΕ να βρουν πως θα μοιραστούν τα χρήματα που θα πήγαιναν σε 12 ομάδες, τώρα που θα είναι 14.

Φυσικά όπως αναφέραμε και πριν και στο αποκλειστικό θέμα του news.247.gr ο Υφυπουργός Αθλητισμού έχει πάρει την εγγύηση πως θα περάσει ένας άλλος όρος του που έχει να κάνει με τους δανεισμούς ποδοσφαιριστών.

Κάτι που δεν μπορεί να ισχύσει φέτος αλλά για το επόμενο καλοκαίρι με την κάθε ομάδα να μπορεί να δίνει τέσσερις δανεικούς παίκτες σε ομάδες της Super League αλλά μόνο έναν σε κάθε σύλλογο.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ