ΕΛΛΑΔΑ

Με Κατσουράνη στο Παγκόσμιο Κύπελλο μίνι ποδοσφαίρου η Ελλάδα

LEGENDS 2004 / ΦΙΛΙΚΟ / ΕΛΛΑΔΑ - ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)
LEGENDS 2004 / ΦΙΛΙΚΟ / ΕΛΛΑΔΑ - ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Κώστας Κατσουράνης θα ηγηθεί των προσπαθειών της Εθνικής Ελλάδος μίνι ποδοσφαίρου στο Παγκόσμιο Κύπελλο που θα διεξαχθεί στο Ρέθυμνο από τις 11 έως τις 20 Οκτωβρίου. (VIDEOS)

Ο Κώστας Κατσουράνης θα φορέσει και πάλι τα ποδοσφαιρικά του ρούχα και παπούτσια για να ηγηθεί και πάλι της Εθνικής Ελλάδος σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο.

Πρόκειται για το Παγκόσμιο Κύπελλο μίνι ποδοσφαίρου που θα διεξαχθεί στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κρήτη με το Ρέθυμνο να φιλοξενεί τη διοργάνωση από τις 11 έως τις 20 Οκτωβρίου.

Ο παλαίμαχος διεθνής αποδέχτηκε την πρόσκληση και θα αγωνιστεί με το εθνόσημο στο στήθος στα παιχνίδια που είναι έξι VS έξι και θυμίζουν πολύ το futsal μόνο που οι αγώνες γίνονται σε ανοιχτό γήπεδο. Ο "Κατσούρ" έκανε γνωστή τη συμμετοχή του και ο ίδιος με ένα βίντεο που ανέβασε στη σελίδα του στο twitter.

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ, ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Πριν μια εβδομάδα περίπου μάλιστα η ομοσπονδία σε μια όμορφη εκδήλωση παραχώρησε συνέντευξη Τύπου ενόψει της διοργάνωσης κάνοντας γνωστές κάποιες λεπτομέρειες σχετικά με τη διοργάνωση ενώ παρουσίασε και τη φανέλα με την οποία θα αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Μάλιστα παρουσίασε και το βίντεο-promo για τη διοργάνωση όπου φαίνεται και το εντυπωσιακό γήπεδο που θα φιλοξενήσει τους αγώνες χωρητικότητας 3.000 ευρώ με τα παιχνίδια να γίνονται σε μια παραλία, δίπλα στη θάλασσα.

Στην Εθνική ομάδα δεν πρέπει να υπάρχουν νυν επαγγελματίες ποδοσφαιριστές για αυτό και στην προεπιλογή μετέχουν ποδοσφαιριστές που παίζουν στη Γ' Εθνική ή στο futsal όπως οι Καραβίδας, Θανασάι, Γιώτης, Ξανθός, Ζάχος. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο θα λάβουν μέρος 40 ομάδες αλλά ακόμα δεν έχουν οριστικοποιηθεί όλες τους.

Προπονητής της ομάδας η οποία αυτές τις μέρες πραγματοποιεί καθημερινές προπονήσεις για την τελική επιλογή είναι ο Αντρέας Ντρένοβα ο οποίος κατά την επίσημη παρουσίαση της φανέλας είχε σημειώσει:
"Είναι ένα δύσκολο τουρνουά κυρίως λόγω του επιπέδου των ομάδων. Έχουμε κατανοήσει πως όλες οι ομάδες θα έχουν μια μεγάλη δυναμική και πρέπει να προετοιμαστούμε όσο καλύτερα γίνεται για να πάμε όσο ψηλότερα μπορούμε. Πρέπει να έχουμε συγκεκριμένη φιλοσοφία, τα πόδια μας να είναι στη γη αλλά το βλέμμα μας να κοιτάει ψηλά και να φτάσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα".

Ενώ σε ερώτηση για το αν θα υπάρχει πίεση επειδή το Παγκόσμιο Κύπελλο θα γίνει στην Ελλάδα είπε:
"Σίγουρα υπάρχει μεγαλύτερη πίεση και λόγω της προβολής των αντιπάλων και του κόσμου που θα βρεθεί στο γήπεδο. Θα πρέπει να τη μεταφράσουμε σε δημιουργική πίεση. Υπάρχει εμπειρία, ταλέντο, θα υπάρχει και το σπρώξιμο από το κοινό ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε".

Ο άμεσος συνεργάτης του Γιώργος Μπαστάκης είχε πει:
"Είμαστε οικοδεσπότες μιας γιορτής και σαν οικοδεσπότες έχουμε την υποχρέωση να προβάλλουμε τις αξίες μας. Θα πρέπει να κάνουμε την προσπάθεια μας, να έχουμε αγωνιστική φιλοσοφία με συγκεκριμένες αρχές και να τα δώσουμε όλα. Στόχος είναι η πρόκριση στους 16 και ότι παραπάνω έρθει".

Ο Δημήτρης Καραβίδας ο οποίος είναι εκ των αρχηγών της Εθνικής ομάδας τόνισε από την πλευρά του:

"Πρέπει να ευχαριστηθούμε όλη την πορεία προς την διοργάνωση αλλά και την ίδια τη διοργάνωση. Είμαστε στο στάδιο της προεπιλογής και εύχομαι να έχουμε υγεία και μια καλή πορεία".

Σε ερώτηση για τις βασικές διαφορές του μίνι ποδοσφαίρου με το futsal στο οποίο αγωνίζεται με επιτυχία αρκετά χρόνια υποστήριξε: "Η βασικότερη διαφορά είναι ο αριθμός των παικτών στο μίνι ποδόσφαιρο και πως τα ματς γίνονται σε ανοιχτά γήπεδα. Επίσης υπάρχουν διαφορές σε τακτικά κομμάτια ανάμεσα στις δυο διοργανώσεις".

Τέλος ο Χρύσανθος Λευκαρίτης, αρχηγός και αυτός της Εθνικής Ελλάδος είπε: "Αυτό που είχε γίνει στο Ρέθυμνο αν δεν το ζήσεις δεν μπορείς να το περιγράψεις. Έχουμε ζήσει έξι διοργανώσεις από τότε αλλά ακόμα το έχουμε στο μυαλό μας. Το να είσαι οικοδεσπότης είναι ευχή και κατάρα. Η ώθηση που μας έδινε ο κόσμος ήταν λες και έπαιζες ντοπαρισμένος ψυχολογικά".

ΟΙ ΔΥΟ ΦΑΝΕΛΕΣ

Αναφορικά με τη φανέλα που θα φορέσει η εθνική ομάδα μίνι ποδοσφαίρου στη διοργάνωση είναι σχεδιασμένη από την Umbro ενώ η Gillette και το Old Spice στηρίζουν σημαντικά κάθε δράση των Ελλήνων παικτών.

Οι δυο φανέλες έχουν τα χρώματα της Ελλάδας το μπλε και το άσπρο και τράβηξαν πάνω τους τα βλέμματα κατά την παρουσίαση τους.

Με Κατσουράνη στο Παγκόσμιο Κύπελλο μίνι ποδοσφαίρου η Ελλάδα
Με Κατσουράνη στο Παγκόσμιο Κύπελλο μίνι ποδοσφαίρου η Ελλάδα
TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ