ΕΛΛΑΔΑ

Μαύρος: "Θα προσφύγουμε στο συμβούλιο της Επικρατείας"

Μαύρος: "Θα προσφύγουμε στο συμβούλιο της Επικρατείας"
INTIME SPORTS

Ο Γιάννης Μαύρος, νομικός εκπρόσωπος της Original 21, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3, για το θέμα της κάρτας φιλάθλου και τις ενέργειες που σχεδιάζουν συντεταγμένα οι οπαδοί πολλών ομάδων για να αντισταθούν στην απόφαση της Πολιτείας.

Ο Γιάννης Μαύρος, νομικός εκπρόσωπος της Original 21, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "My Way" με τον Γιάννη Καραλή και τον Χρήστο Μπάλο, για το θέμα της κάρτας φιλάθλου και τις ενέργειες που σχεδιάζουν συντεταγμένα οι οπαδοί πολλών ομάδων για να αντισταθούν στην απόφαση της Πολιτείας.

Για το θέμα της κάρτας φιλάθλου:

“Είναι θέμα που θα απασχολήσει όχι μόνο τους φιλάθλους, αλλά ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Οι φίλαθλοι, δυστυχώς, θεωρούνται προαγωγοί βίας. Οποιος συγκεντρώνεται μαζί με άλλους, για να υποστηρίξει την ομάδα του, είναι εκ προοιμίου ταραξίας. Το θέμα της βίας η Πολιτεία έχει συγκεκριμένους τρόπους να το λύσει. Μπορεί να το λύσει δημοκρατικά, όχι με καταστολή. Πάντοτε η αριστερά ισχυριζόταν ότι η βία μπορεί να αντιμετωπιστεί μέσα από την εκπαίδευση”.

Για το κοινό μέτωπο των οπαδών:

“Πάρα πολύ σύντομα θα συνταχθούν όλες οι ομάδες στο κίνημα που έχει δημιουργηθεί μέσα από την Original, γιατί το ζήτημα αυτό ξεφεύγει. Θα προσφύγουμε στο συμβούλιο της Επικρατείας, για το θέμα που έχει προκύψει με την κάρτα φιλάθλου. Ο κόσμος πρέπει να ενημερωθεί για το τι συμβαίνει. Υπάρχει αρμονική συνεργασία μεταξύ των ομάδων. Η θέση τους είναι πιο ευαίσθητη από τη δική μας, γιατί πρέπει να συμμορφώνονται με το νόμο. Ομως θα ανοίξουμε το δρόμο να συντάσσονται μαζί μας με την προσφυγή που θα κάνουμε. Γινόμαστε όλο και περισσότεροι”.

Για τις ενέργειες που θα ακολουθήσουν:

“Δεν θα μπούμε σε κανένα γήπεδο, δίνοντας τα στοιχεία μας, έτσι όπως τα ζητούν. Δεν πρόκειται να συναινέσουμε. Θα υπάρξουν κοινές δράσεις, που θα αποδείξουν ότι ο τρόπος που το διαχειρίζεται η πολιτεία δεν είναι σωστός. Αυτή η κάρτα φιλάθλου είναι η αρχή για πολλά πράγματα που θα ακολουθήσουν, πέρα από το ποδόσφαιρο. Φίλαθλος είναι ο καθένας με το που γεννιέται. Η Πολιτεία καταργεί τη φίλαθλη ιδιότητα από όλους μας και μας την ξαναδίνει μόνο αν δώσουμε τα στοιχεία μας. Τα γήπεδα είναι ο Δούρεις Ιππος, για να μπαίνουν και να καθορίζουν τη ζωή μας. Σήμερα θέλω να πάω στο γήπεδο, αύριο κάπου αλλού, σε ένα γκέι μπαρ, χωρίς να γνωρίζει κανείς αυτό που θα κάνω. Γι' αυτό το λόγο, υπήρξε συνάντηση σήμερα μικτής αντιπροσωπείας των ομάδων με τον κύριο Κοντονή”.

Για τη βία σε σχέση με την κάρτα φιλάθλου:

“Δεν γίνεται να πάω στη Γ' εθνική και να μην χρειάζομαι την κάρτα φιλάθλου και μετά να τη χρησιμοποιώ επειδή θα πάω να δω Σούπερ Λιγκ. Δεν μπορεί να συνδέεται η κάρτα φιλάθλου με το θέμα της βίας. Για το λόγο αυτό υπάρχει και η Επιτροπή Φίλαθλης Ιδιότητας. Είναι δυνατόν ο γιος μου, που είναι 4 χρόνων, να βγάζει κάρτα; Στα 14 βγάζεις ταυτότητα. Το ίδιο κίνημα προσφεύγει και στην αρμόδια επιτροπή για τα προσωπικά δεδομένα. Δεν έχει διευκρινιστεί από κανέναν ποιος θα διαχειρίζεται αυτά τα δεδομένα”.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ