ΕΛΛΑΔΑ

Λύνεται το πρόβλημα με τους δικαστικούς και την ΕΕΑ

Λύνεται το πρόβλημα με τους δικαστικούς και την ΕΕΑ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η ΕΕΑ αυτή την στιγμή είναι ακέφαλη λόγω του ζητήματος που έχει προκύψει με τους συνταξιούχους δικαστικούς που την στελεχώνουν, αλλά το θέμα λύνεται άμεσα με εγκύκλιο. Τι ισχύει με το πρόβλημα της Football League.

Μείζον θέμα έχει προκύψει με την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, η οποία ουσιαστικά έχει μείνει ακέφαλη και ο λόγος είναι ότι σύμφωνα με το νόμο Κατρούγκαλου οι συνταξιούχοι δικαστικοί που την στελεχώνουν, για να συμμετέχουν στις συνεδριάσεις της (λαμβάνουν 50 ευρώ την συνεδρίαση), κινδυνεύουν να χάσουν ένα πολύ μεγάλο μέρος της σύνταξής τους, προφανώς πολλαπλάσιο απ' αυτό που θα έβγαζαν, συμμετέχοντας στην ΕΕΑ.

Αυτή η "ανωμαλία" του νόμου έχει δημιουργήσει κάποια ζητήματα και με ενέργειες του υφυπουργού αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη και του υπουργείου εργασίας, θα προκύψει άμεσα λύση. Ο υφυπουργός ασχολήθηκε με το θέμα και φαίνεται πως το θέμα θα διευθετηθεί.

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ

Μάλιστα, λόγω αυτού του ζητήματος, δεν έχει γίνει ακόμα έλεγχος στους φακέλους των ομάδων της Football League και ενώ υποτίθεται πως το πρωτάθλημα ξεκινάει το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Το Sport24.gr είναι σε θέση να γνωρίζει πως χθες βράδυ (13/10) έφυγε εγκύκλιος από το υπουργείο εργασίας στο γενικό λογιστήριο και αυτή ξεκαθαρίζει πως οι συνταξιούχοι δικαστικοί δεν θα αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τις συντάξεις τους για τα 50 ευρώ που λαμβάνουν για κάθε συνεδρίαση της ΕΕΑ.

ΠΙΘΑΝΗ ΑΝΑΒΟΛΗ ΜΙΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ FOOTBALL LEAGUE

Μέχρι την Τρίτη (18/10) αναμένεται να έχει δημοσιευτεί σε ΦΕΚ η νέα σύσταση της ΕΕΑ και θα αρχίσουν να ελέγχονται οι φάκελοι των ομάδων της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας. Όσο για την έναρξη του πρωταθλήματος, στην χειρότερη των περιπτώσεων, θα ξεκινήσει με μια εβδομάδα καθυστέρηση, μέχρι να ολοκληρωθεί όλη η διαδικασία.

Η εγκύκλιος αναφέρει τα εξής:

ΘΕΜΑ: « Σχετικά με το διορισμό συνταξιούχων δικαστικών στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού του αρ. 77 του ν. 2725/1999»

Σε απάντηση του με αριθμ. ΥΠΠΟΑ/Γρ.Υφ/421034/2843/13.10.17 εγγράφου σας, σχετικά με το διορισμό συνταξιούχου δικαστικού ως Προέδρου της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

Α. Με τις διατάξεις του αρ. 20 του ν. 4387/2016, στους συνταξιούχους εξ ιδίου δικαιώματος του Δημοσίου, καθώς και των φορέων κύριας ασφάλισης που εντάχθηκαν από 1.01.2017 στον ΕΦΚΑ, οι οποίοι αναλαμβάνουν εργασία ή αποκτούν ιδιότητα ή δραστηριότητα υποχρεωτικώς υπακτέα στην ασφάλιση του ΕΦΚΑ, προβλέπεται μείωση των συντάξεών τους κύριων και επικουρικών σε ποσοστό 60% για όσο χρονικό διάστημα απασχολούνται ή διατηρούν την ιδιότητα ή δραστηριότητα.

Ειδικά, εάν η ως άνω – υποχρεωτικά υπακτέα στην ασφάλιση του ΕΦΚΑ- απασχόληση, πραγματοποιείται σε φορέα της γενικής κυβέρνησης, προβλέπεται πλήρης αναστολή των συντάξεων.

Συνεπώς, κριτήριο για την εφαρμογή της ως άνω διάταξης, είναι η απασχόληση να είναι υποχρεωτικώς υπακτέα στην ασφάλιση του ΕΦΚΑ. Στην περίπτωση που το εν λόγω κριτήριο δεν πληρείται, δεν έχει εφαρμογή το αρ. 20 του ν. 4387/2016 και ως εκ τούτου, οι συντάξεις καταβάλλονται χωρίς μειώσεις.

Β. Με τις διατάξεις του αρ. 77 του ν. 2725/1999, συστάθηκε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, αποτελούμενη από έναν συνταξιούχο ανώτατο ή ανώτερο δικαστικό λειτουργό ως Πρόεδρο και 6 μέλη.

Ο διορισμός συνταξιούχου δικαστικού λειτουργού ως Προέδρου στην εν λόγω επιτροπή, δεν συνιστά δραστηριότητα υπακτέα στην ασφάλιση του ΕΦΚΑ και ως εκ τούτου σύμφωνα με το ανωτέρω -στην περίπτωση Α- νομοθετικό πλαίσιο, δεν επιφέρει την εφαρμογή των ρυθμίσεων του αρ. 20 του ν. 4387/2016 περί απασχόλησης συνταξιούχου.

Εσωτερική Διανομή

1. Γραφείο κ. Υφυπουργού

2. Γραφείο κ.Γεν. Γραμματέα Κ.Α.

3. Γραφείο κ. Γεν. Δ/ντη Κ.Α.

4. Δ/νση ΚΑΑΑ Τμ. Α

5.Δ/νση Κ.Α.Μ.Α. Τμ. Β΄

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Α. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ