ΕΛΛΑΔΑ

Κούγιας: "Αλαφούζος και Μελισσανίδης έχουν στόχο να εξαφανίσουν τον Μαρινάκη"

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ - EUROKINISSI)
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ - EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Αλέξης Κούγιας υποστήριξε στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ ότι στόχος των Γιάννη Αλαφούζου και Δημήτρη Μελισσανίδη είναι η εξόντωση του Βαγγέλη Μαρινάκη, ενώ υπέδειξε ως επικεφαλής της εγκληματικής οργάνωσης τους Θωμά Μητρόπουλο και Γιάννη Παπαδόπουλο.

Την Πέμπτη (9/7) το απόγευμα ήταν η σειρά του Αλέξη Κούγια να καταθέσει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ. Ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ υποστήριξε ότι στόχος των Γιάννη Αλαφούζου και Δημήτρη Μελισσανίδη είναι η εξόντωση του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Παράλληλα υπέδειξε ως επικεφαλής της εγκληματικής οργάνωσης τους Θωμά Μητρόπουλο και Γιάννη Παπαδόπουλο. Αναλυτικά όσα υποστήριξε στην κατάθεσή του:

"Τα πρόσωπα της υπόθεσης τα γνωρίζω όλα. Έχω ζήσει πολύ την βρομιά του ποδοσφαίρου που προσπαθείτε να ξεβρομίσετε. Μόλις έκανα γνωστό ότι ανέλαβα δικηγόρος στα Παραπολιτικά, το ίδιο βράδυ, μόλις έκανα δηλώσεις για την οργάνωση, το ίδιο βράδυ ενώ καθόμουν στο πιο κεντρικό μέρος της Βουλιαγμένης κατέβηκαν έξι άτομα από 2 αυτοκίνητα και άρχισε και με κλοτσούσε ένας Δημήτρης Μελισσανίδης. Οποιοσδήποτε βρίσκετε απέναντι στην εγκληματική οργάνωση παθαίνει αυτά...

Οι άνθρωποι αυτοί χρησιμοποιούν τον εκάστοτε ισχυρό του ποδοσφαίρου. Τον Κόκκαλη, τον πατέρα, τον Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, τον Μελισσανίδη, τώρα τον Σαββίδη. Θα πω αυτά που θέλω εγώ. Η οργάνωση δρα για το Στοίχημα, ο Παπαδόπουλος επηρεάζει τις εκλογές των ενώσεων.

Από το 1996 δρα μια εγκληματική ομάδα, επικεφαλής ο Θωμάς Μητρόπουλος, Συνεργάτες του, κορυφαίος είναι ο Γιάννης Παπαδόπουλος, στενός συνεργάτης του Μελισσανίδη. Οι απόψεις μου είναι οι ίδιες από τότε που έχω ποδοσφαιρική ομάδα. Το ίδιο διάστημα, με απειλές για τη ζωή μου, ώστε να κλείσω το στόμα μου.

Αυτοί που ήρθαν εδώ και κάνουν τους εξυγιαντές είναι νταβατζηδες και αν δες πας με τα νερά τους, ή θα φας ξύλο ή δεν θα έχεις τηλεοπτικό συμβόλαιο. Έχω καταγγείλει την εγκληματική οργάνωση από το 2003. Όλα αυτά τα χρόνια, αν δεν τους πλήρωνες, δεν θα μπορούσες να προαχθείς σαν ομάδα.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ - EUROKINISSI)
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ - EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Θα σας δείξω που είναι η εγκληματική οργάνωση. Σον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, στο κέντρο ο Μελισσανίδης, δίπλα του ο Ασλανίδης πρόεδρος της ΑΕΚ, ο Βακάλης της ΕΠΟ, ο Θωμάς Μητρόπουλος. Από το περιεχόμενο των κασετών αποδεικνύεται ότι έστηναν παιχνίδια. Ο Πιλάβιος φαίνεται στις κασέτες να μιλάει με τον Πατέρα για ορισμό κασετών.

Το 2011 με κάλεσε ο Πατέρας και μου είπε ότι έχει τα στοιχεία που ήθελα για να αποδείξω όσα λέω από το 1996. Πήγα στο γραφείο του και ήταν ο Αλαφούζος. Ο Πατέρας είχε στο γραφείο του το Φώτη Παπαγεωργίου της ΕΥΠ και μπορούσε να ξέρει τα πάντα για τις απομαγνητοφωνήσεις.

Κατέθεσα στον Κορέα αυτό που ζούσα εγώ ο ίδιος, τα πρόσωπα που αναδεικνύονται τότε είναι τα ίδια με τώρα. Ο Μαρινάκης είχε αποσύρει 20 εκατ. από το κεφάλαιο του ΣΚΑΙ. Ο Αλαφούζος ήταν εξοργισμένος και αρχίζει προσπάθεια εξόντωσης του Μαρινάκη.

Ο Πιλάβιος έγινε υποχείριο στα χέρια τους. Έγινε καραμπινάτη εκβίαση, ο Πατέρας εκβίαζε τον Πιλάβιο. Κατάλαβα ότι χρησιμοποιούμαι από τον Πατέρα. Τότε είχε αρχίσει εις βάρος μου μια δίωξη. Ο Μπέος μου είχε κάνει μήνυση. Βρέθηκα κατηγορούμενος για χρήση κασετών από υποκλοπή. Λέω τις κρίσεις μου, τις απόψεις μου από αυτά που έχω πληροφορηθεί, ό,τι λέω είναι από τον Πατέρα.

Οι συμπεριφορές εις βάρος μου έγιναν και πριν έρθει ο Μαρινάκης στο ποδόσφαιρο. Είμαι στην Παναχαϊκή, μαθαίνουμε ότι ο Μελισσανίδης παίρνει το Σαρρή και θέλει συγκεκριμένους διαιτητές στον αγώνα με την ΑΕΚ. Δεν το δέχεται, ούτε ο Ζωγράφος, τελικά το παιχνίδι αναβάλλεται.

To 2015 πήγα στον Ανδρεάδη, ότι είπα ήταν πραγματικότητα. Έφτασα σε σημείο να ακούγονται οι φωνές μου. Ξεσηκώθηκαν όλοι από τις φωνές μου για να καταθέσω αυτό που θέλω. Η κατάθεση μου το 2015 ήταν με ότι γνώριζα.

Ο Μελισσανίδης δεν έχει βάλει ποτέ λεφτά στην ΑΕΚ. Υποβιβάστηκε, την πήρε δωρεάν. Η μοναδική ομάδα που πληρώνει λεφτά για να πάρει παίκτες είναι ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ. Αλαφούζος και Μελισσανίδης ο σκοπός τους είναι να εξαφανίσουν τον Μαρινάκη.

Σύμφωνα με αυτά που μου είχε πει ο Πατέρας, την κατάσταση την συντόνιζε ο Κουρίδης. Εκβίαζαν τον Πιλάβιο με την κασέτα που είχε ο Πατέρας. Μιλούσε ο Πατέρας με τον Πιλάβιο για ορισμούς. Ο Πιλάβιος ότι μου είπε ήταν ψέματα. Ο Πιλάβιος τα έριχνε σε όλους τους άλλους για να αποφεύγει τις δικές του ευθύνες.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μου μετέφερε ότι "εξαιτίας αυτών που του έχεις κάνει (του Μαρινάκη) σε μισεί". Ο διαιτητής Ιωαννίδης δεν ξέρω αν είναι ελεγχόμενος. Εκείνο το χρονικό διάστημα Αμπάρκιολης και Κάμπαξης είχαν τραγικές διαιτησίες. Σε αδικούσαν, έκανες δήλωση, τη βάφτιζαν δυσφήμηση του ποδοσφαίρου και σου έριχναν πρόστιμα. Ξέρετε πόσα έχω δώσει σε πρόστιμα; 850.000 ευρώ. Ενώ ο Μαρινάκης έκανε κουμάντο, εκείνη τη χρονιά η Παναχαϊκή πήρε πρωτάθλημα.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ - EUROKINISSI)
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ - EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το 2014 και 15 είναι στην ΕΠΟ; Εγώ αναφέρομαι στο 2012. Ο Κουρίδης μετά την αποχώρηση του από την ΕΠΟ δεν ασχολήθηκε. Ο Δούρος παρά το ότι δεν με προστάτεψε, σαν πατριώτη του, όχι να με ευνοήσει, να με προστατέψει, να μην με αδικούν. Ο ίδιος δεν με αδικούσε. Αφού βάζαν διαιτητές που με αδικούσαν πήρε η μπάλα και αυτόν. Και μάλιστα, μετά από ένα παιχνίδι της Παναχαϊκής, πήγα στο σπίτι του στις 3 τα ξημερώματα. Του έσπασα την πόρτα, μπήκα μέσα.

Μου είπε ο Σάββας και ο Χατζηαποστόλου ότι την επιλογή Σαρρή την έκανε ο Μαρινάκης, εγώ μετέφερα αυτά που μου είπαν. Δεν έχω κάποιο στοιχείο. Τον πιλάβιο τον επέλεξε ο Πατέρας. Οι ιδιοκτήτες των μεγάλων ομάδων έχουν διασυνδέσεις.

Οι πλαστοί πίνακες της ΕΠΟ έγιναν για έναν διαιτητή τον Βαλιώτη. Ο Σάββας ήθελε να γίνει πρόεδρος της ΚΕΔ, αφού δεν τα κατάφερε να γίνει πρόεδρος της ΚΕΔ, προσπαθούσε να περάσει αυτόν τον διαιτητή. Ο Χρήστος Σάββας αφού δεν έγινε πρόεδρος της ΚΕΔ, προσπαθούσε να περάσει διαιτητές. Τους ξέρω τους αγώνες που είναι στο κατηγορητήριο. Είμαι στο ποδόσφαιρο 60 χρόνια, ξέρω τα πάντα.

Δεν ξέρω τίποτα. Ούτε για το ΟΦΗ - ΠΑΟ. Ούτε για το Αστέρα Τρίπολης - Ολυμπιακός. Ούτε για το Ολυμπιακός -Ατρόμητος. Όλοι οι διαιτητές αυτοί στις κατηγορίες που έπαιξαν έκαναν οργιώδεις διαιτησίες, Δημητρόπουλος, Κάμπαξης. Ο Δημητρόπουλος είναι εγκληματίας διαιτητής. Στη Γ' εθνική έχει κάνει όργια. Είναι πρόσωπο που δεν το εκτιμώ. Ο Ιωαννίδης χαίρει εκτιμήσεως γενικά. Σαν διαιτητής δεν τον γνωρίζω. Ένα παιχνίδι μας είχε παίξει, την Παναχαϊκή, με την Καλλιθέα. Ο Σπάθας είναι ο καλύτερος Έλληνας διαιτητής της τελευταίας 20ετίας. Πληρώνει ότι ο πατέρας του ήταν στενός συνεργάτης του Θωμά Μητρόπουλου. Είναι ένας καταπληκτικός διαιτητής. Πληρώνει τον πατέρα του ο οποίος πατέρας του έχει πυροβοληθεί. Αν λεγόταν Παπαϊωάννου θα ήταν ακόμη διεθνής διαιτητής. Ο πατέρας του ήταν υποκείμενο. Ο Αμπάρκιολης είναι επικίνδυνος διαιτητής. Κακός διαιτητής και πολύ κακός χαρακτήρας.

Όταν ήρθε στο προσκήνιο ο Μελισσανίδης είχε διαφορές με τον Μαρινάκη, για θέματα εκτός ποδοσφαίρου. Ο Αλαφούζος και ο Μελισσανίδης που ήρθαν και κατέθεσαν εδώ, πήραν τους υπαλλήλους τους και τους έκαναν μάρτυρες. Ο Μελισσανίδης τον Γεωργέα, τον πήρε ο Γρηγορίου από το χέρι και τον πήγε να καταθέσει. Αντίδικος της Βέροιας ήταν ο Λίβας.

Ο Ολυμπιακός και η Βέροια αθωώθηκαν και μετά από λίγες μέρες τον πυροβόλησαν γιατί διέψευσε σαν δικηγόρος της Βέροιας. Για το Ολυμπιακός - Ατρόμητος, μοναδικός μάρτυρας είναι ο Φύσσας. Τότε που τα κατέθεσε ο Αλαφούζος, ο Φύσσας δούλευε στον ΠΑΟ. Τώρα που τον έδιωξαν, λέει τα ίδια; Δεν λέει τα ίδια. Όταν είχα καταθέσει μισούσα τον Μαρινάκη γιατί μου είχαν μεταφέρει ότι ήταν δημιουργός όλων των προβλημάτων μου.

Κατέθεσα τότε αυτά που από πληροφορίες πίστευα για τον Μαρινάκη. Μετά κατάλαβα ότι αυτοί που μου τα έλεγαν αυτά για τον Μαρινάκη, τον είχαν στοχοποιήσει. Δεν είπα κάτι ψευδές, είπα την αλήθεια από αυτά που γνώριζα. Εκ των υστέρων όμως, κατάλαβα ότι χρησιμοποιήθηκα.

Οι δικαστές που παρέπεμψαν τον Μαρινάκη, έκαναν το καθήκον τους και η πρόεδρος εδώ που έκανε την εισήγηση της. Με είχαν πείσει ότι ο Μαρινάκης μπορεί να σταματήσει το κυνηγητό μου. Τελικά, δεν μπορούσε να βοηθήσει. Εκείνο το διάστημα μιλούσαν με τον υπουργό τον Ιωαννίδη, τον ιδιαίτερο του τον Αγραφιώτη, τον Γιαννακόπουλο. Βλέποντας ότι με χρησιμοποιούν με μοναδικό στόχο τον Μαρινάκη, προσπάθησα να του εξηγήσω ότι έπεσα θύμα πλάνης.

Αυτό δεν έγινε ποτέ. Απέφυγε να έρθει μαζί μου. Έδειχνε ενοχλημένος γιατί θεωρούσαν ότι χρησιμοποιήθηκα σκόπιμα από Αλαφούζο και Πατέρα για να εξοντωθεί. Οι σχέσεις μου αποκαταστάθηκαν το 2014 για έναν παίκτη, για τον Πλέγα. Ήταν να πάει στον Παναθηναϊκό αλλά ο Φύσσας δεν τον ήθελε. Μου παρουσίασε ένα μάνατζερ που μου είπε ότι έχει συμφωνήσει με τον Παναθηναϊκό. Κατάλαβα ότι δεν μπορούσα να συνεργαστώ με Αλαφούζο, με κορόιδευε. Ήταν το μεγαλύτερο ταλέντο στην Ελλάδα και τον πήρε ο Μαρινάκης, τότε έσπασε ο πάγος μαζί του.

Πριν λίγες μέρες με πήρε ο Αλαφούζος, μου έστειλε μήνυμα ο Μπουτσικάρης, οτι με θέλει ο Αλαφούζος. Μου λέει "χαθήκαμε". Μου είπα να πάω στην Εκάλη, για ένα οικογενειακό του πρόβλημα, μιλήσαμε 3 ώρες. Σε θέλω μου λέει ξέρεις, με τον Βαγγέλη πια είμαστε φίλοι" μου λεει. Αυτό πριν από 1.5 μήνα. Αυτά εν μέσω κορονοϊού. Mου είπε θα σου βρω τηλεοπτικό συμβόλαιο, δεν μπορώ να φύγω από NOVA, τώρα έχουν συμμαχία Αλαφούζος, Μελισσανίδης, Σαββίδης.

Ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ είναι οι μόνες ομάδες που δίνουν χρήματα για να πάρουν παικτες. ΑΕΚ και ΠΑΟ περιμένουν να μείνουν ελεύθεροι και να τους πάρουν. Η σκοπιμότητα τις αλλαγής των καταθέσεων Αλαφούζος και Μελισσανίδη είναι να τιμωρηθεί ο Μαρινάκης μπας και επιβιώσουν αυτοί.

Ο Σπανός δεν μπορεί να στήσει ποτέ παιχνίδι, ούτε θέλει. Εμάς την ΑΕΛ, τον Πανιώνιο, τον Αρη μας έχουν βάλει σε ένα γκρουπ και λένε ότι είμαστε μαζί. Ο Σπανός είναι σαν και μένα, δεν μπορεί να δεχθεί ότι θα χάσει και με τη Ρεάλ Μαδρίτη να παίξει, δεν θέλει να χάσει...

Ο διαιτητής Δημητρόπουλος διέκοψε το Παναχαϊκή - Ολυμπιακός για να τιμωρηθεί η Παναχαϊκή. Στην Πάτρα έγινε το παιχνίδι, ήταν μόνο Ολυμπιακοί. Μην ανακατεύεσαι για τον Δημητρόπουλο, είναι μια από τις χειρότερες διαιτητικές προσωπικότητες. Είχε τραγική βαθμολογία σε εκείνο το παιχνίδι. Ο βαθμός του ήταν για παραπομπή. Τιμωρήθηκε με πολύ μεγάλη τιμωρία".

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ