ΕΛΛΑΔΑ

Κόντρα Τσίπρα-Μητσοτάκη στη Βουλή με φόντο τον Ιβάν Σαββίδη

Κόντρα Τσίπρα-Μητσοτάκη στη Βουλή με φόντο τον Ιβάν Σαββίδη

H τροπολογία περί απαλλαγής από πρόστιμα για εταιρείες του δημοσίου που πέρασαν στα χέρια ιδιωτών, δημιούργησε χάος στη Βουλή. Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για φωτογραφική ρύθμιση. "Φωτογραφικό είναι το μένος σας" απάντησε ο πρωθυπουργός.

Σε ξαφνική κόντρα κορυφής μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη μετατράπηκε η σημερινή ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή για την τροπολογία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Δημητριάδη που απαλλάσσει από πρόστιμα για λαθρεμπορία τις πρώην εταιρείες του Δημοσίου που πέρασαν στα χέρια ιδιωτών.

Ο πρόεδρος της ΝΔ παρενέβη στη συζήτηση πριν την ονομαστική ψηφοφορία που είχε προγραμματιστεί για τις δέκα το πρωί, κατηγορώντας την κυβέρνηση για φωτογραφική διάταξη, με τον πρωθυπουργό να απαντά ότι η ρύθμιση είναι οριζόντια και ότι τα πρόστιμα δε διαγράφονται, αλλά αφορούν τις προηγούμενες διοικήσεις που παραμένουν υπόλογες για αυτά, ενώ στόχος είναι να διευκολυνθούν οι επενδυτές που θέλουν να πάρουν εταιρείες του δημοσίου σε βάρος των οποίων εκκρεμούν πρόστιμα και να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας.

Η αναφορά του Πάνου Καμμένου στο θέμα της ΣΕΚΑΠ πυροδότησε εκ νέου την αντιπαράθεση, με την αξιωματική αντιπολίτευση να κάνει λόγο για ξεσκέπασμα και τον πρωθυπουργό να υπενθυμίζει ότι τα πρόστιμα για λαθρεμπορια αφορούν τη διοίκηση της ΣΕΚΑΠ επί της προηγούμενης κυβέρνησης.

Η καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ εξαγοράσθηκε το 2013 από την ρωσική εταιρία Donskoy η οποία ανήκει στον όμιλο Agrokom του Ιβάν Σαββίδη.

Διαβάστε τη συνέχεια του ρεπορτάζ στο NEWS 247

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ