ΕΛΛΑΔΑ

Κοντονής: "Δεν τίθεται ζήτημα Grexit"

Κοντονής: "Δεν τίθεται ζήτημα Grexit"
INTIME SPORTS

Ο Σταύρος Κοντονής, εξερχόμενος του γραφείου του μετά την πολύωρη σύσκεψη με τους Βρέντζο, Αγγελίδη και Μποροβήλο, είπε πως δεν τίθεται θέμα ποδοσφαιρικού Grexit. Τι ανέφερε ο πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης.

Ολοκληρώθηκε η πολύωρη συνάντηση κορυφής ανάμεσα στον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή και τους Γιάννη Βρέντζο, Ιάκωβο Αγγελίδη και Γιώργο Μποροβήλο στο γραφείο του. Εκεί τέθηκαν επί τάπητος όλα τα "καυτά" ζητήματα του ποδοσφαίρου και αντάλλαξαν απόψεις για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Εξερχόμενος ο Ζακυνθινός βουλευτής ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει ζήτημα Grexit και πως με καλή πίστη και την κοινή λογική θα λυθούν τα προβλήματα. Παράλληλα, τόνισε πως θα υπάρξει την άλλη εβδομάδα συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Γκιρτζίκη.

Ο Σταύρος Κοντονής έθεσε στο τραπέζι ως θέμα και τις βιαιοπραγίες εις βάρος των δημοσιογράφων, με αφορμή την τελευταία επίθεση στον Θανάση Ασπρούλια. Τόνισε πως είναι αδιανόητο να υπάρχουν τέτοια φαινόμενα και να υπάρχει ατιμωρησία και υποστήριξε πως ο ίδιος θα κάνει ότι μπορεί για να εκλείψουν τέτοια ζητήματα.

Στις δηλώσεις του ο Υφυπουργός αθλητισμού υποστήριξε:

"Είχαμε μία ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον πρόεδρο της Super league και τους εκπροσώπους των ομάδων που συμμετέχουν στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Η συζήτησή μας ήταν πολύωρη διότι μας απασχόλησε το θέμα της απόλυτης και πιστής εφαρμογής της κείμενης νομοθεσίας.

Συζητήσαμε για προβλήματα, τεχνικά κυρίως, τα οποία έχουν να κάνουν με το ηλεκτρονικό εισιτήριο και πώς μπορεί αυτά να επιλυθούν, ενώ μας απασχόλησε και το θέμα του νέου αθλητικού νόμου για το οποίο θα έχω αναλυτικές συζητήσεις με τους εκπροσώπους και των άλλων ομάδων των ποδοσφαιρικών ανώνυμων εταιριών αλλά και με τους φορείς του ποδοσφαίρου.

Ήταν πάρα πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση και πιστεύω ότι με καλή πιστή και με οδηγό την κοινή λογική μπορούν να λύνονται τα προβλήματα και πιστεύω ότι θα τα λύσουμε", ανέφερε ο υφυπουργός Αθλητισμού.

'Είχαμε τηλεφωνική επικοινωνία χθες και θα τα πούμε και από κοντά την επόμενη εβδομάδα", κατέληξε σχετικά με ερώτηση για το αν είχε επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Γκιρτζίκη, προαναγγέλλοντας τη συνάντησή τους σε λίγες ημέρες.

Μποροβήλος: "Ο Υπουργός ήταν πολύ συγκαταβατικός"

Εξάλλου, κατά την έξοδο των Γιάννη Βρέντζου, Ιάκωβου Αγγελίδη και Γιώργου Μποροβήλο, ο πρόεδρος του Αστέρα έκανε δηλώσεις και είπε πως δεν υπάρχει πεδίο διαμάχης με την ΕΠΟ και πως η κουβέντα δεν κινήθηκε προς το ενδεχόμενο αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

"Έγινε ανταλλαγή απόψεων ώστε το ελληνικό ποδόσφαιρο να έχει την καλύτερη δυνατή εικόνα και να βελτιωθεί το προϊόν. Ο Υπουργός ήταν πολύ συγκαταβατικός και συνεργάσιμος. Δεν υπάρχει πεδίο αντιπαράθεσης, αλλά κοινή γραμμή. Υπάρχει νόμος του κράτους που είναι εν ισχύ και με καλή διάθεση απ’ όλες τις πλευρές, δεν θα υπάρξει αντιπαράθεση", ανέφερε ανάμεσα σε άλλα ο πρόεδρος του Αστέρα και της Super League.

Η θέση του Ολυμπιακού για την συνάντηση

Στον Ολυμπιακό υποστηρίζουν ότι η συνάντηση με τον Σταύρο Κοντονή είχε σαν κύριο θέμα την εφαρμογή του αθλητικού νόμου. Η Πολιτεία εξέφρασε την ευχαρίστησή της για τη λειτουργία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, ενώ δεν τέθηκε κανένα τελεσίγραφο ή πίεση από την Πολιτεία σε σχέση με τους τακτικούς δικαστές στα διαιτητικά δικαστήρια και όλοι συμφώνησαν ότι εφόσον προβλέπεται από το νομοθετικό πλαίσιο, θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες και συνεννοήσεις και με τους συλλόγους και με την Ομοσπονδία, ώστε να μην υπάρξει κανένα θέμα.

Συν τις άλλοις, στο Λιμάνι αναφέρουν πως έγινε εκτενής συζήτηση για τον αθλητικό νόμο και συμφωνήθηκε να παίξει ρόλο σε αυτόν και η άποψη του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, με το οποίο ο κ. Κοντονής δεν έχει έρθει ποτέ σε κόντρα, παρά τα αντιθέτως φημολογούμενα. Τέλος, αναφέρουν πως ήταν εξαιρετικό το κλίμα της συνάντησης.

Κοντονής: "Δεν τίθεται ζήτημα Grexit"
INTIME SPORTS
Κοντονής: "Δεν τίθεται ζήτημα Grexit"
INTIME SPORTS
Κοντονής: "Δεν τίθεται ζήτημα Grexit"
INTIME SPORTS
TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ