ΕΛΛΑΔΑ

Κατσουράνης: "Ήμουν σίγουρος ότι θα συμβεί αυτό στον Παναθηναϊκό"

Κατσουράνης: "Ήμουν σίγουρος ότι θα συμβεί αυτό στον Παναθηναϊκό"
EUROKINISSI

Ο Κώστας Κατσουράνης είπε πως περίμενε ότι ο Παναθηναϊκός θα έφτανε σε αυτή την κατάσταση εξαιτίας των διοικήσεών του, αναφέρθηκε στους "μεγάλους", στο φετινό πρωτάθλημα, στη διαιτησία, στην Εθνική ομάδα και στην Παναχαϊκή.

Για πολλά θέματα μίλησε στην εφημερίδα "SportDay" ο Κώστας Κατσουράνης. Ο τεχνικός διευθυντής της Παναχαϊκής, είπε πως περίμενε ότι ο Παναθηναϊκός θα έφτανε σε αυτή την κατάσταση εξαιτίας των διοικήσεών του, αναφέρθηκε στους "μεγάλους" του ελληνικού ποδοσφαίρου, στο φετινό πρωτάθλημα, στη διαιτησία, στην Εθνική μας ομάδα και στην Παναχαϊκή.

Διαβάστε αποσπάσματα όσων είπε:

Η γνώμη του για τους "μεγάλους": "Ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ κι ο Παναθηναϊκός στηρίζονται σε ξένους παίκτες κι αυτό είναι κακό κατά τη γνώμη μου για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν βλέπω καμία μεγάλη διαφορά από τους ξένους. Δεν κάνουμε καμιά τρελή πορεία στην Ευρώπη ή έχουμε μεγάλες επιτυχίες με τους ξένους. Ίσα-ίσα όποτε είχαμε επιτυχίες σε Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, τις είχαμε με Έλληνες. Έχουμε πολύ αξιόλογους Έλληνες ποδοσφαιριστές που πρέπει να τους εμπιστευτούμε".

Για το ότι ο Ολυμπιακός έδωσε ευκαιρίες σε νέα ταλέντα: " Ο Μπέντο που άκουσε τα εξ αμάξης. Δεν έχει λογική για μένα να βρίζεις έναν προπονητή γιατί βάζει νέους παίκτες. Βέβαια θα σου πει ο άλλος τον βρίζω γιατί δεν μου αρέσει η μπάλα που παίζει η ομάδα".

Για την κατάσταση του Παναθηναϊκού κι αν περίμενε ότι ια έφτανε εδώ που βρίσκεται: "Θα πρέπει να βρεθεί λύση, δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό που γίνεται. Ναι, το περίμενα, ήμουν σίγουρος ότι θα συμβεί, γιατί έβλεπα πώς έκαναν κινήσεις οι διοικήσεις. Μιλάμε για διοικήσεις που δεν γνώριζαν από ποδόσφαιρο. Τον Παναθηναϊκό τον διοικούσαν άνθρωποι που δεν έχουν καμία σχέση με το ποδόσφαιρο. Πρέπει να βρεθεί λύση οπωσδήποτε. Δεν μπορεί να υπάρξει ελληνικό ποδόσφαιρο χωρίς τον Παναθηναϊκό. Θα είναι μεγάλη κατάντια να μη βρίσκεται στη Λίγκα".

Για τους δυο "Δικεφάλους" και το πρωτάθλημα: "Η ΑΕΚ είναι σε καλύτερη κατάσταση, κράτησε τον κορμό της, είναι καλή ομάδα, έχει ένταση στο παιχνίδι της, δεν άλλαξε παίκτες, όπως οι άλλες ομάδες. Πλήγματα πολύ μεγάλα οι τραυματισμοί Μάνταλου-Γιόχανσον, αλλά έχει υλικό να καλύψει τις αδυναμίες.

Ο ΠΑΟΚ έχει πολλούς ξένους κι αλλάζει παίκτες κάθε χρόνο, ασχέτως αν είναι καλοί παίκτες. Αν θέλει να κάνει ομάδα ο ΠΑΟΚ, θα πρέπει να κρατήσει τουλάχιστον για 2-3 χρόνια έναν κορμό παικτών. Γι' αυτό οι αλλαγές πολλών παικτών και κυρίως ξένων είναι θέμα και πρόβλημα. Αυτό δεν σημαίνει ότι η ΑΕΚ θα πάρει το πρωτάθλημα φέτος, επειδή είναι δύσκολο για τους άλλους τρεις.

Το πρωτάθλημα μπορεί να το πάρει οποιοσδήποτε από τους τέσσερις φέτος, ακόμη κι ο Ατρόμητος. Και μακάρι να το δούμε αυτό, θα ήταν κάτι πολύ καλό για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Βέβαια κι ο Ατρόμητος έχει δανεικούς παίκτες από τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ κυρίως και ειδικά με την πορεία που κάνουν θα του φύγουν οι παίκτες, θα τους ζητήσουν οι ομάδες τους. Μακάρι να έχει ενδιαφέρον και να κριθεί στο τέλος".

Για την Εθνική ομάδα: "Νομίζω ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά. Όταν αποκλείεσαι σε δύο συνεχόμενες διοργανώσεις, υπάρχει πρόβλημα. Τα τέσσερα χρόνια με τον Σάντος η Εθνική δεν έκλεψε κανένα αποτέλεσμα. Δεν μπορείς να περνάς δύο φορές σε τελικές φάσεις με κλεμμένα αποτελέσματα. Αυτό το έθεσαν έτσι οι δημοσιογράφοι και δεν ξέρω γιατί. Θεωρώ ότι εμείς παίζαμε καλό ποδόσφαιρο με τον Σάντος. Μιλάνε τα αποτελέσματα. Σταμάτησαν απότομα αρκετοί παίκτες κι αυτό ήταν δύσκολο. Δεν έφυγε μόνο ο Κατσουράνης κι ο Καραγκούνης, έφυγε ο Σαλπιγγίδης, ο Σαμαράς, ο Γκέκας, ο Χολέμπας, ο Σιόβας, ο Κονέ, παίκτες που με τον Σάντος ήταν σχεδόν σε όλες τις κλήσεις. Αυτή την ομάδα την αγάπησαν οι Έλληνες γιατί έβλεπαν ότι τα δίναμε όλα. Σε αυτή τη φάση είχαμε τέτοια στοιχεία, αλλά μας έλλειψε περισσότερη αποφασιστικότητα και ποιότητα σε κάποια ματς. Θα πρέπει να το βρουν στην ΕΠΟ, ο κ.Βρύζας, δεν ξέρω ποιος. Τον τρόπο να πηγαίνεις σε κάθε διοργάνωση τον αφήσαμε κληρονομιά".

Για τις διαφορές στο φετινό πρωτάθλημα: "Έχουμε καλύτερη διαιτησία φέτος. Έτσι βλέπω. Γίνονται λάθη, αλλά είναι καλύτερα τα πράγματα γι' αυτό κι ο Ατρόμητος είναι πρώτος".

Για τον στόχο της Παναχαϊκής: "Στόχος είναι κάθε παιχνίδι που έχουμε μπροστά μας. Επιθυμούμε και δουλεύουμε στην κατεύθυνση να παράγουμε και να εξελίσσουμε παίκτες, που θα μπορούμε να τους πουλήσουμε στις απαιτήσεις που θα προσδιορίζουμε εμείς, να φέρουμε κόσμο στο γήπεδο, που θα βλέπει ωραίο ποδόσφαιρο κι ο κορυφαίος στόχος μας είναι η Παναχαϊκή και η Πάτρα να γίνουν ένα πράγμα. Θέλουμε να δημιουργήσουμε υγιείς ακαδημίες για να βάλουμε παίκτες κι από την πόλη, αλλά κι από άλλες πόλεις της χώρας. Υπάρχει ανταπόκριση από τον κόσμο της Πάτρας και είναι δίπλα μας".

Για το παιχνίδι Παναθηναϊκός - ΑΕΚ: "Είναι ντέρμπι όπως και να 'χει και είναι 50-50. Σε τέτοια παιχνίδια δεν υπάρχουν προγνωστικά, είναι βαριές οι φανέλες. Όποιος είναι σε καλύτερο βράδυ, θα κερδίσει".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ