Κατάθεση Λασκαράκη για "κλωτσιές", η απόφαση την επόμενη εβδομάδα

ΜΑΤ, Καραϊσκάκη

Ο β' παρατηρητής του ντέρμπι Ολυμπιακός - ΑΕΚ, Περικλής Λασκαράκης, κατήγγειλε ότι δέχθηκε επίθεση με ύβρεις και κλωτσιές στο "Γ. Καραϊσκάκης". Την επόμενη εβδομάδα η απόφαση, άγνωστο αν θα ληφθεί υπόψιν από την Πειθαρχική Επιτροπή η κατάθεσή του.

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΟ για την υπόθεση στην οποία ο Ολυμπιακός κατηγορείται για όσα συνέβησαν στα αποδυτήρια του "Γ. Καραϊσκάκης", μετά τη λήξη του πρώτου ημιτελικού Κυπέλλου εναντίον της ΑΕΚ. Επισημαίνεται ότι η απόφαση είναι εφέσιμη και δεν αποκλείεται να εκδικαστεί και σε δεύτερο βαθμό.

Στη σημερινή εκδίκαση η πειθαρχική επιτροπή ζήτησε από Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ την επιλογή ενός μάρτυρα και κατέθεσαν ο διευθύνων σύμβουλος της ερυθρόλευκης ΠΑΕ, Γιάννης Βρέντζος και ο δεύτερος παρατηρητής του αγώνα, Περικλής Λασκαράκης.

Το σημείο - "κλειδί" στην υπόθεση είναι αν η πειθαρχική επιτροπή θα λάβει υπόψιν της την κατάθεση Λασκαράκη, κάτι που - όπως είχε τονίσει από χθες - θα αποφασίσει ταυτόχρονα με την έκδοση της  οριστικής απόφασης συνολικά για την υπόθεση.

Ο β' παρατηρητής του ημιτελικού έκανε λόγο στην κατάθεσή του για ύβρεις και κλωτσιές από ανθρώπους της "γηπεδούχου ομάδας, κάποιοι εκ των οποίων φορούσαν διακριτικά και κόκκινες φόρμες" και τόνισε ότι "ένιωσε τρομοκρατημένος", κατηγορίες οι οποίες εμπίπτουν στα άρθρα 28 και 29.

Από την πλευρά της, η ΠΑΕ Ολυμπιακός υποστήριξε πως τίποτα από όσα είπε ο Λασκαράκης για την επίθεση με κλωτσιές δεν έχει γραφτεί στις εκθέσεις του α' παρατηρητή, της Αστυνομίας, των διαιτητών και της ΔΕΑΒ.

Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΜΕ ΛΑΣΚΑΡΑΚΗ

Αναλυτικά όσα υποστήριξε ο Περικλής Λασκαράκης και ο διάλογος που είχε με τους δικηγόρους των δύο ομάδων...

"Στο ημίχρονο του αγώνα, βρισκόμουν στον χώρο μετά τη φυσούνα, και εφόσον εισήλθαν διαιτητές και παράγοντες στα αποδυτήρια, ζήτησα να είναι ανοικτές οι πόρτες που ήταν εκεί. Η μία πόρτα ήταν κλειστή, ζήτησα από σεκιούριτι να την ανοίξει, μου είπε ότι ήταν κλειδωμένη από μέσα. Χτύπησε και ο αστυνομικός την πόρτα, κάποια στιγμή άνοιξε και βγαίνουν άνθρωποι της γηπεδούχου ομάδας οι οποίοι μου επιτέθηκαν. Άρχισαν να με σπρώχνουν, υπήρχαν αστυνομικοί εκεί, δέκα τον αριθμό. Μου επιτέθηκαν, άρχισαν να με σπρώχνουν, να με βρίζουν, να με απειλούν. Μαλ..., παλιοπούσ..., καραγκιόζη, ήρθες εδώ να μας γαμ..., τσουτσέκι του Μπέου, είσαι στημένος. Ένιωσα σοκ, ακόμη νιώθω. Έφαγα 2-3 κλωτσιές. Μου τραβούσαν την γραβάτα, η αστυνομία με πήρε και με οδήγησε στο γραφείο μου. Από μόνος μου δεν μπορούσα να λειτουργήσω κανονικά.

Παρόντες ήταν ο παρατηρητής και ο παρατηρητής της ΔΕΑΒ και ο παρατηρητής των τηλεοπτικών. Ήταν άτομα της γηπεδούχου ομάδας, πολλοί φορούσαν κόκκινες φόρμες. Στο τέλος του αγώνα, εισήλθαν στην φυσούνα οι διαιτητές, οι ποδοσφαιριστές και οι αποστολές, οι παίκτες του πάγκου. Εισερχόμενοι οι παίκτες και οι παράγοντες, τους ακολουθήσαμε εγώ και οι υπόλοιποι παρατηρητές και ο γιατρός. Ο γιατρός ανησυχούσε για την ερυθρότητα του σώματος μου.

Μπαίνοντας μέσα στη φυσούνα βλέπω μια εκτεταμένη συμπλοκή. Αμέσως μετά τη φυσούνα, στον προθάλαμο των αποδυτηρίων, δεν είδα διαιτητές, δεν είδα ποδοσφαιριστές της γηπεδούχου ομάδας. Είδα ΜΑΤ, είδα από την δεξιά πλευρά 2-3 άτομα από την αποστολή της ΑΕΚ που δεχόντουσαν επίθεση από άτομα που δεν μπορώ να αναγνωρίσω. Υπήρχαν πάνω από 30 άτομα εκεί μέσα. Οι αστυνομικοί απώθησαν αυτούς που επιτέθηκαν στους παίκτες της ΑΕΚ.

Τρέξαμε φοβισμένοι και πηγαίνοντας εκεί είδαμε ότι 1-2 άτομα επιτέθηκαν στους αστυνομικούς και τα ΜΑΤ που μέχρι τότε είχαν ρόλο διαχωριστικό. Επιτέθηκαν τα ΜΑΤ στους ανθρώπους αυτούς και τους περιόρισαν στην γωνία. Δεν είδα παίκτες του Ολυμπιακού. Ο παρατηρητής των τηλεοπτικών μου είπε ότι στον χώρο ήταν ο Μποτία και τον διευκόλυνε αυτός να πάει στα αποδυτήρια. Μετά μπήκα γραφείο παρατηρητών και έμεινα μέχρι να φύγω. Όταν εισήλθα στην φυσούνα, οι διαιτητές δεν ήταν εκεί, προφανώς είχαν ήδη εισέλθει μέσα. Για επεισόδια έξω από τα αποδυτήρια, δεν μπορώ να καταθέσω, δεν ήμουν παρών".

Μπίρδας (δικηγόρος ΠΑΕ ΠΑΟΚ): "Πόσα άτομα ήταν αυτά που βγήκαν από κλειδωμένη πόρτα και σας προπηλάκισαν;"

Λασκαράκης: "Ήταν πάνω από δέκα".

Μπίρδας: "Σας επιτέθηκαν όλοι;".

Λασκαράκης: "Δεν κράτησα ημερολόγιο της επίθεσης, με έβριζαν με έσπρωχναν, έφαγα κλωτσιές, Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι υπέστην. Τρομοκρατήθηκα, φοβήθηκα για την σωματική μου ακεραιότητα. αν δεν ήταν οι αστυνομικοί, δεν ξέρω που θα βρισκόμουν".

"Παρών ήταν και ο παρατηρητής αγώνα και ο παρατηρητής ραδιοτηλεοπτικών, Μίλτος Καλόγηρος, ο παρατηρητής της ΔΕΑΒ, δεν θυμάμαι το όνομα του, δεν ξέρω αν ήταν και ο γιατρός της ΕΠΟ που μάλιστα μετά με ρώτησε για την υγεία μου. Ο κ. Δημητριάδης με επισκέφτηκε στο γραφείο των παρατηρητών και με ρώτησα αν είμαι καλά", συμπληρώνει ο Περικλής Λασκαράκης.

Μαυρομμάτης (εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ): "Για ποιον λόγο έγινε η επίθεση;"

Λασκαράκης: "Δεν έχω προηγούμενο με Ολυμπιακό, Είμαι πρόεδρος της ΕΠΣ Θεσσαλίας, έχω οριστεί και σε άλλους δύο αγώνες του Ολυμπιακού. Σε καμία περίπτωση δεν είχα προηγούμενα ή πρόβλημα με γηπεδούχο. Πιθανολογώ ότι δέχθηκαν την επίθεση επειδή ζήτησα να ανοίξει η πόρτα για να έχω τον έλεγχο έξωθεν των αποδυτηρίων των διαιτητών".

Μπίρδας (δικηγόρος ΠΑΕ ΠΑΟΚ): "Δηλαδή ήρθαν από τα αποδυτήρια των διαιτητών;"

Λασκαράκης: "Ναι, υπήρχε ο αστυνομικός διευθυντής εκεί".

Δημακόπουλος (δικηγόρος ΠΑΕ Ολυμπιακός): "Τα είδε δηλαδή;"

Λασκαράκης: "Ναι".

Δημακόπουλος (δικηγόρος ΠΑΕ Ολυμπιακός): "Πουθενά στην έκθεση της ΔΕΑΒ δεν λέει ότι σας χτύπησαν και από όσα λέτε για επίθεση. Σταματάει στις ύβρεις, γιατί δεν τα έγραψε;".

Λασκαράκης: "Δεν μπορώ να γνωρίζω".

Δημακόπουλος (δικηγόρος ΠΑΕ Ολυμπιακός): "Ο παρατηρητής, πλην της λέξης "εξύβριση" χωρίς να λέει τις φράσεις και το "απώθησαν", δεν κάνει την περιγραφή που κάνατε εσείς. Γιατί;"

Λασκαράκης: "Ο παρατηρητής ήταν παρών, ήταν δίπλα μου. Αν θέλετε να σας πω και τι ειπώθηκε μεταξύ μας. Του είπα: "είδες τι συνέβη". Μου λέει: "ναι". Του λέω: "θα τα γράψεις όλα". Μου λέει: "ναι".

Δημακόπουλος (δικηγόρος ΠΑΕ Ολυμπιακός): "Συνομιλούσατε με παράγοντες του Ολυμπιακού;"

Λασκαράκης: "Η δική μου συμπεριφορά ήταν ευγενέστατη. Από κάποιους από αυτούς δεν δέχθηκα ανάλογη συμπεριφορά".

Δημακόπουλος (δικηγόρος ΠΑΕ Ολυμπιακός): "Αυτοί που εξαιρείτε, τι σας έκαναν;"

Λασκαράκης: "Μου έλεγαν ότι είμαι στημένος και τσιράκι του Μπέου".

Λίβας (νομικός ΠΑΕ Ολυμπιακός): "Το περιστατικό της επίθεσης πότε έγινε;"

Λασκαράκης: "Έγινε στον προθάλαμο, μπροστά από δύο πόρτες, ή μία οδηγεί στα αποδυτήρια διαιτητών και η άλλη στα αποδυτήρια των παραγόντων".

Λίβας (νομικός ΠΑΕ Ολυμπιακός): "H επίθεση πότε έγινε;"

Λασκαράκης: "Όση ώρα πέρασε από το να ζητήσω να ανοίξει η πόρτα. 2-3 λεπτά, δεν ξέρω να σας πω. 1-4 λεπτά..."

Λίβας (νομικός ΠΑΕ Ολυμπιακός): "Στο τέλος μας είπατε ότι δεν υπήρχαν παίκτες του Ολυμπιακού στα επεισόδια".

Λασκαράκης: "Σας είπα ότι είδα τη φασαρία και έτρεξα να γλιτώσω για την ζωή μου. Ο παρατηρητής των τηλεοπτικών μου είπε ότι ήταν ο Μποτία. Είδα ανθρώπους της ΑΕΚ να τους σπρώχνουν".

Λίβας (νομικός ΠΑΕ Ολυμπιακός): "Πότε φύγατε από το γήπεδο;".

Λασκαράκης: "Τα μεσάνυχτα, συνοδεία αστυνομικών που με πήγαν από το γήπεδο μέχρι το αυτοκίνητο μου. Φυσικά και φοβόμουν όταν έφυγα, τρομοκρατημένος ήμουν, και ακόμη είμαι. Τι λέτε, να αισθανόμουν Σούπερμαν;''.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΒΡΕΝΤΖΟΥ

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Γιάννης Βρέτζος, υποστήριξε αρχικά...

- "Δεν είδαμε κανέναν τραυματισμό αστυνομικού. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν αντεγκλήσεις και σπρωξίματα παραγόντων και ποδοσφαιριστών με δυνάμεις ΜΑΤ που είχαν γκλομπ και να τραυματιστούν αστυνομικοί".

- "Κινήθηκαν και προσπάθησαν να εισέλθουν από την είσοδο των VIP, έφτασαν μέχρι εκεί. Αυτός ο χώρος δεν έχει καμία σχέση με τα αποδυτήρια. Ήταν εκτός γηπέδου αυτοί οι οπαδοί. Οι φίλαθλοι έφτασαν μέχρι την είσοδο των VIP, ούτε καν στο προαύλιο των αποδυτηρίων".

- "Δεν υπήρχε εξύβριση ή απώθηση προς τον βοηθό παρατηρητή Περικλή Λασκαράκη. Ήμουν παρών. Δημιουργήθηκαν κάποιες αντεγκλήσεις και ζητήσαμε προς τους παρατηρητές να βοηθήσουν να μπουν οι παράγοντες των ομάδων στα αποδυτήρια και να υπάρξει ηρεμία. Συζητήσαμε με παρατηρητές, δεν εξέφρασαν κάποιο παράπονο για κάποιο περιστατικό που να τους εμπόδισε".

- "Αν εξαιρέσουμε το περιστατικό της έντασης με τα ΜΑΤ που δεν καταλαβαίναμε ποια ήταν η σκοπιμότητα της χρήσης βίας από τα ΜΑΤ που κράτησε λίγα λεπτά, ήταν ένα ντέρμπι που κύλησε ομαλά. Το σύνολο των παραγόντων και ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ δεν εξέφρασαν κανένα παράπονο και δεν είχαν πρόβλημα".

- "Τα περιστατικά που συζητάμε ήταν περιστατικά που μπορούν να δημιουργηθούν ανάμεσα σε παράγοντες ομάδων, όταν υπάρχουν εντάσεις. Ο αγώνας κύλησε σε ομαλά πλαίσια, κανένας από τους αξιωματούχους δεν εξέφρασαν παράπονα και δεν μπορώ να καταλάβω πως έχει δημιουργηθεί μια εικόνα ότι έγιναν φοβερά πράγματα".

- "Για το περιστατικό με τους διαιτητές, μιλάμε για συσσώρευση ατόμων σε μικρό χώρο και υπάρχουν διαμαρτυρίες παραγόντων. Αρνούμαστε ότι τον εμπόδισαν να μπει μέσα στα αποδυτήρια, ο,τι έγινε, έγινε μέσα στον συνωστισμό. Για τον παρατηρητή δεν υπάρχει περίπτωση άνθρωπος του Ολυμπιακού να τον απώθησε ή να τον απείλησε. Υπήρχε ένταση από παράγοντες των ομάδων και οι παράγοντες του Ολυμπιακού του ζητήσαμε να βοηθήσει να μπουν χωρίς πρόβλημα οι παράγοντες της ΑΕΚ στα αποδυτήρια", απαντά ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

 

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Αν ασχολείσαι με το Airbnb, το Syncbnb θα το λατρέψεις

Μια ελληνική startup φιλοδοξεί να γίνει το κορυφαίο εργαλείο του κόσμου για την βραχυπρόθεσμη μίσθωση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24