ΕΛΛΑΔΑ

Καρτέρι οπαδών με βαρύ εξοπλισμό στην Αθήνα

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΟΚΕΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΟΠΑΔΩΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΟΚΕΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΟΠΑΔΩΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Γεμάτο και βαρύ οπλοστάσιο είχαν μαζί τους οι οπαδοί στα χθεσινοβραδινά (11/5) επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, καθώς φαίνεται ότι περίμεναν με ανυπομονησία τον τελικό Κυπέλλου, αλλά για λόγους που δεν αφορούν το ποδόσφαιρο.

Με καδρόνια, μολότοφ, πέτρες, σπασμένα μάρμαρα, πλακάκια και κυρίως πάρα πολλές φωτοβολίδες ήταν εξοπλισμένοι οι οπαδοί που συμμετείχαν στις συμπλοκές τη νύχτα της Παρασκευής (11/5), λίγες ώρες πριν τον τελικό Κυπέλλου μεταξύ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Στον πρώτο κύκλο των επεισοδίων, λίγο μετά τις 21:00, οπαδοί πλησίασαν στην πλατεία Καραϊσκάκη φωνάζοντας συνθήματα και περιμένοντας την ευκαιρία να συναντηθούν με οπαδούς του ΠΑΟΚ που βρίσκονταν συγκεντρωμένοι στον σύνδεσμο κοντά στην Ομόνοια.

Αμφότερες οι ομάδες των οπαδών είχαν στα χέρια τους καδρόνια, ρόπαλα και βόμβες μολότοφ με την αστυνομία να επιχειρεί να τους απωθήσει κάνοντας χρήση χημικών. Όταν οι εν λόγω οπαδοί αντιλήφθηκαν μικρή ομάδα οπαδών του ΠΑΟΚ ξεκίνησε κυνηγητό, με τους δεύτερους να ενισχύονται από ομοϊδεάτες τους που βρίσκονταν λίγα μέτρα πιο μακριά, στον σύνδεσμο.

Τότε οι όροι αντιστράφηκαν, ενώ παρενέβησαν και οι δυνάμεις των ΜΑΤ. Όταν αποχώρησαν, στα στενά γύρω από τον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ είχαν στηθεί οδοφράγματα με κάδους σκουπιδιών οι οποίοι φλέγονταν μέχρι αργά τη νύχτα, ενώ κλούβες των ΜΑΤ παρέμεναν στο σημείο προκειμένου να αποτραπεί νέα συνάντηση.

Κι αν στο συγκεκριμένο σημείο σταμάτησαν οι συμπλοκές, δεν συνέβη το ίδιο στους δρόμους γύρω από την πλατεία Κάνιγγος. Περίπου στις 23:00 τη νύχτα, άλλη ομάδα οπαδών που είχαν συγκεντρωθεί στα Εξάρχεια, κατέβηκαν μέχρι την Πατησίων, πιθανότατα με στόχο να πλησιάσουν επίσης τον σύνδεσμο των οπαδών του ΠΑΟΚ στην Ομόνοια. Στο ύψος της πλατείας Κάνιγγος όμως τους περίμεναν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ και για περίπου 2 ώρες η περιοχή μετατράπηκε σε πεδίο μάχης.

Στην αρχή της Ακαδημίας είχαν στηθεί οδοφράγματα, όπως και στην οδό Θεμιστοκλέους. Η Πατησίων, η πλατεία Κάνιγγος, η Ακαδημίας και η Θεμιστοκλέους ήταν απροσπέλαστες με τις αμέτρητες φωτοβολίδες που εκσφενδονίζονταν με τεράστια ταχύτητα προς τα ΜΑΤ να σφυρίζουν στους δρόμους θέτοντας σε κίνδυνο οποιονδήποτε τύγχανε να περάσει από το σημείο. Πέρα από τις φωτοβολίδες οι οπαδοί είχαν στα χέρια τους σπασμένα κομμάτια από πεζοδρόμιο, βόμβες μολότοφ και πέτρες. Οι αστυνομικοί απάντησαν με τη σειρά τους με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και εκτεταμένη χρήση χημικών. Έτσι μέχρι και τη 01:00 τα ξημερώματα, η ατμόσφαιρα στην περιοχή ήταν αποπνικτική.

Δυνάμεις των ΜΑΤ βρίσκονταν ακροβολισμένες στην Πατησίων, την πλατεία Κάνιγγος, τα Εξάρχεια, την Ομόνοια και το Μεταξουργείο, ενώ περιπολικά και μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ περιπολούσαν μέχρι την Ερμού και το Μοναστηράκι επιχειρώντας να ελέγξουν πιθανή κίνηση και άλλων οπαδών προς το κέντρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Συμπλοκές οπαδών Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στο κέντρο της Αθήνας
Συγκρούσεις σε Πατησίων και Κάνιγγος μεταξύ οπαδών - αστυνομικών!
Καρέ - καρέ τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας
Δύο αστυνομικοί τραυματίες στα επεισόδια

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ