ΕΛΛΑΔΑ

Καπίνο:"Όταν έβγαλα χρήματα έπεισα την μητέρα μου να αφήσει τη δουλειά της "

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΧΑΡΝΑΙΚΟΣ - ΟΣΦΠ / ΚΑΠΙΝΟ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΧΑΡΝΑΙΚΟΣ - ΟΣΦΠ / ΚΑΠΙΝΟ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Στέφανος Καπίνο έδωσε συνέντευξη στην ιστοσελίδα της Βρέμης "meinwerder.de" και μίλησε μεταξύ άλλων για την καριέρα του, την μητέρα του και την παρουσία του στους δύο "Αιώνιους".

Ο Στέφανος Καπίνο βρίσκεται από τον Ιανουάριο του 2018 στη Βέρντερ Βρέμης. Ο Έλληνας τερματοφύλακας μίλησε στην τοπική ιστοσελίδα της Βρέμης "meinwerder.de" και έκανε αποκαλύψεις για τη ζωή του, την οικογένεια του, την παρουσία του σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό και για την καριέρα του γενικότερα.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Στέφανου Καπίνο:

Σου αρέσει να παίρνεις ρίσκο;

Ναι μου αρέσει, γιατί; (Γέλιο)

Μεγάλωσες στον Πειραιά, αλλά μετά δεν πήγες στον Ολυμπιακό, αλλά στον "αιώνιο" εχθρό τον Παναθηναϊκό δείχνοντας ποδοσφαιρική παιδεία. Αυτό ακούγεται τρελό.

"Όχι, δεν είναι τρελό. Όταν αποφάσιζα ανάμεσα στις δύο ομάδες, ο Παναθηναϊκός μου έδωσε την ευκαιρία να παίξω, γι 'αυτό αποφάσισα να πάω εκεί. Αργότερα έπαιξα και στον Ολυμπιακό. Αυτή είναι η ζωή του ποδοσφαιριστή".

Έκανες καλή αρχή στον Παναθηναϊκό σε ηλικία μόλις 17 χρονών, μετά έκανες ντεμπούτο στη πρώτη κατηγορία και έπειτα ακολούθησε η εθνική. Έχει ρεκόρ με την Εθνική. Δεν σε κάνει αυτό περήφανο;

"Φυσικά και είμαι περήφανος. Είναι ωραίο που το όνομα του σχετίζεται με αυτό το ρεκόρ".

Δεν αυξάνεται αυτόματα η πίεση στην χώρα σου;

" Όταν είσαι ψηλά τόσο νέος, μετά περιμένεις τα πράγματα να κινηθούν γρηγορότερα. Αλλά αυτό δεν είναι εύκολο. Δεν αφορά μόνο εσένα, χρειάζεσαι και την βοήθεια της ομάδας και των προπονητών. Σε αυτή την ηλικία γίνονται πολλά λάθη, γιατί δεν έχεις μεγαλώσει ακόμη".

Είναι πιο δύσκολο να είσαι τερματοφύλακας; Αν για παράδειγμα είσαι το νούμερο δύο δεν έχεις πολλές ευκαιρίες να παίξεις ή δεν μπορείς να αλλάξεις θέσεις.

"Είναι διαφορετικό, σίγουρα. Αν είσαι τερματοφύλακας, πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος στο 100%, γιατί ίσως να έχεις την ευκαιρία σου μόνο μία φορά. Μερικές φορές πρέπει να περιμένεις μέχρι να τραυματιστεί κάποιος ή να αποβληθεί. Γι 'αυτό πρέπει να δίνεις το μέγιστο σε κάθε προπόνηση για να δείξεις ότι είσαι εκεί και ότι η ομάδα μπορεί να σε εμπιστευτεί. Έτσι κάποιες φορές μπορείς να δείξεις στους άλλους ότι είσαι αρκετά καλός".

Ακούγεται ότι η υπομονή είναι η μεγάλη σου δύναμη. Είναι η εντύπωση παραπλανητική;

"Δεν ήταν (γέλια). Αλλά είναι κάτι για το οποίο δουλεύω πολύ. Η ανυπομονησία ήταν ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που έκανα τα τελευταία χρόνια. Εντωμεταξύ, νιώθω πιο ώριμος και μπορώ να αντιμετωπίσω κάποιες καταστάσεις πολύ καλύτερα. Πλέον είμαι πραγματικά υπομονετικός, μπορώ να περιμένω (γέλια)"

Πόσο δύσκολη ήταν η μετακίνηση στη Βρέμη; Κανονικά, ένας τερματοφύλακας έρχεται σε ένα σύλλογο για να είναι ο Νο1. Σε σένα ήταν σαφές πως θα είσαι το νούμερο δύο, πίσω από τον Γίρι Παβλένκα.

"Σωστά, αλλά το πρότζεκτ που συνάντησα στη Βέρντερ ήταν πολύ καλό. Ο Φλόρια Κόφελντ, ο Κρίστιαν Βάντερ και ο Φρανκ Μπάουμαν μου έδειξαν αμέσως ότι με θέλουν. Ήθελα επίσης πραγματικά να αλλάξω παραστάσεις, να βρεθώ σε ένα υγιές περιβάλλον και πιστεύω, ευχαριστώ τον Θεό, ότι αυτή ήταν μια από τις καλύτερες αποφάσεις μου. Είναι μια μεγάλη ομάδα. Στα αποδυτήρια η ατμόσφαιρα είναι η καλύτερη που έχω συναντήσει ποτέ μου. Γι’ αυτό έχουμε μια τόσο καλή σεζόν. Βρισκόμαστε στα προημιτελικά του Κυπέλλου, είμαστε όγδοοι στη Bundesliga. Όλα αυτά συνιστούν επιτυχία γιαεμάς".

Όταν ήρθες στη Βρέμη, τραυματίστηκες κι έμεινες εκτός. Πόσο σκληρό ήταν;

"Ήταν πολύ δύσκολο γιατί έκανα καλή αρχή στη Βέρντερ. Είχα έναν αντίστοιχο τραυματισμό στο παρελθόν, όταν ήμουν στον Ολυμπιακό. Εκείνη την εποχή δεν είχα κάνει σωστή αποκατάσταση, γιατί ήθελα να παίξω γρήγορα ξανά. Αυτή τη φορά ήμουν πιο υπομονετικός".

Παρά την μεγάλη σου απουσία στο ξεκίνημα, υπάρχει η εντύπωση ότι όταν ήρθες ταίριαξες με την ομάδα. Υπάρχει γέλιο και φαίνεται ότι όλοι σε συμπαθούν. Πώς τα κατάφερες;

"Δεν το ξέρω αυτό έτσι είναι η φύση μου. Όπως είπα πριν, η σύνδεση μου με τα παιδιά είναι ιδιαίτερη από τη πρώτη μέρα. Δεν ήθελα να είμαι στεναχωρημένος μετά τον τραυματισμό μου. Συμβαίνουν κακά πράγματα".

Έχεις βιώσει συγκρίσιμη ατμόσφαιρα στην Ελλάδα;

"Είναι εντελώς διαφορετικό. Όταν παίζεις στις κορυφαίες ομάδες εκεί, η πίεση είναι τεράστια. Δεν επιτρέπεται να χάσεις ούτε ένα παιχνίδι. Όταν υπάρχει τόσο μεγάλη πίεση, δεν είναι τόσο εύκολο να το διαχειριστούν τα αποδυτήρια. Υπάρχει επίσης πίεση εδώ στη Βρέμη, αλλά με τη θετική έννοια".

Μετά τον Παναθηναϊκό, έπαιξες για ένα χρόνο στη Μάιντς πριν γυρίσεις στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό. Φοβήθηκες την ένταση για την επιλογή σου;

"Έπαιξα και στις δύο ομάδες και για αυτό ξέρω πώς αισθάνεσαι όταν βρίσκεσαι σε κάθε μια από τις δυο ομάδες. Ως Έλληνας δεν φοβήθηκα, αν και δεν είναι καλό να συμβαίνουν τέτοια πράγματα. Εάν μπορείς να διαχειριστείς την ατμόσφαιρα που επικρατεί στα παιχνίδια, είναι υπέροχο να παίζεις σε τέτοια παιχνίδια, είναι απίστευτο το συναίσθημα σε αυτά τα ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού".

Πόσο σημαντική είναι η οικογένεια για σένα σε δύσκολες στιγμές;

"Πάντα προσπαθώ να 'χω κάτι μαζί μου εδώ. Η κοπέλα μου είναι συχνά εδώ, όπως και οι φίλοι μου. Προσπαθώ να μην είμαι μόνος. Αλλά είμαι 25 και από τα 17 παίζω ποδόσφαιρο σε κορυφαίο επίπεδο και έχω πίεση. Μπορώ να διαχειρίζομαι τέτοιες καταστάσεις".

Τι ιδιαίτερο έκαναν οι γονείς σου για την εξέλιξη σου;

"Ήταν σημαντικοί για μένα και μου έμαθαν πολλά. Ήταν σκληροί εργαζόμενοι και δεν είχαμε πολλά λεφτά. Ήμασταν μία τυπική ελληνική οικογένεια. Οι άνθρωποι στον Παναθηναϊκό ήταν σημαντικοί για μένα. Μου έδωσαν πολλά και τους σέβομαι".

Στη Γερμανία ασχοληθήκαμε τα τελευταία χρόνια πολύ με τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας. Εσύ πως χρησιμοποιείς τα χρήματα που κερδίζεις από το ποδόσφαιρο;

"Φυσικά για να βοηθήσω την οικογένειά μου. Αυτό έχω κυρίως στο μυαλό μου. Όταν έβγαλα τα πρώτα μου χρήματα, προσπάθησα να πείσω τη μητέρα μου να σταματήσει να δουλεύει. Ήταν καθαρίστρια για περίπου 20 χρόνια. Ήθελα να της προσφέρω μια καλύτερη ζωή, γιατί εκείνη και ο πατέρας μου δούλευαν μια ζωή για να μας προσφέρουν ό,τι μπορούσαν. Δεν μας έλειπε τίποτα, όμως δούλευαν όλη μέρα γι’ αυτό. Με τα λεφτά που βγάζω, θέλω να της δώσω τη δυνατότητα όχι μόνο να δουλεύει, αλλά και να ζήσει".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:
Οι ομάδες θέλουν 16 ομάδες και του χρόνου, ανένδοτος ο Βασιλειάδης!
Στον πρόεδρο της Δημοκρατίας οι πρωταθλητές Ευρώπης του 2004
TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ