ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κ21 Κροατία - Ελλάδα: Οι έντεκα του Νικοπολίδη για τον "τελικό"

ΝΕΟΙ Κ21 / ΕΛΛΑΔΑ - ΚΡΟΑΤΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM / EUROKINISSI)
ΝΕΟΙ Κ21 / ΕΛΛΑΔΑ - ΚΡΟΑΤΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η Εθνική Ελπίδων αντιμετωπίζει την Παρασκευή το βράδυ την Κροατία εκτός έδρας και θέλει το θετικό αποτέλεσμα που θα τη φέρει αγκαλιά με την πρόκριση στο EURO 2019 της Ιταλίας.

Η Εθνική Ελπίδων ολοκλήρωσε το βράδυ της Πέμπτης την προετοιμασία της για το ματς της Παρασκευής με την Κροατία εκτός έδρας που κάλλιστα μπορεί να χαρακτηριστεί ως "τελικός" για τις δυο ομάδες.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα που βρίσκεται στην πρώτη θέση του 1ου ομίλου με διαφορά τριών πόντων από τη δεύτερη Κροατία θέλει ένα θετικό αποτέλεσμα που θα τη φέρει αγκαλιά με την πρόκριση στο EURO 2019 που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι σε Ιταλία και Σαν Μαρίνο.

Ο Αντώνης Νικοπολίδης έχει πάρει μαζί του στην Κροατία 23 ποδοσφαιριστές και το ευχάριστο είναι πως πλην του προβλήματος της τελευταίας στιγμής με τον Στάικο που αντικαταστάθηκε από το Νάτσο δεν αντιμετωπίζει κάποιο άλλο πρόβλημα. Πλην της δεδομένης απουσίας των Τσιμίκα και Κουλούρη που βρίσκονται στην αποστολή της Εθνικής Ανδρών.

Αναφορικά με τα πλάνα του τόσο στις προπονήσεις που είχαν προηγηθεί επί ελληνικού εδάφους όσο και σε αυτή που διεξήχθη την Πέμπτη στην Κροατία δεν άνοιξε τα πλάνα του. Αντιθέτως φρόντιζε να χρησιμοποιεί ανακατεμένα τους ποδοσφαιριστές του και όλα είναι ανοιχτά για την ενδεκάδα.

Με βάση όμως τους παίκτες που έχει στη διάθεση του αλλά και τα προηγούμενα παιχνίδια της Εθνικής στην προκριματική φάση ο Αντώνης Νικοπολίδης φαίνεται να έχει κατασταλάξει στην ενδεκάδα που θα παρατάξει και αν υπάρχει δίλημμα αυτό έχει να κάνει μόνο με την παρουσία του Χατζηγιοβάνη ή μη στο αρχικό σχήμα και το αν είναι απολύτως καλά ο Γαλανόπουλος.

ΜΕ 4-3-3 ΤΟ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ

Στο 4-3-3 με το οποίο αναμένεται να παραταχθεί η Εθνική Ελπίδων κάτω από τα γκολπόστ θα βρεθεί ο Κότσαρης. Στην άμυνα ως δεξιός μπακ θα αγωνιστεί ο Σάλιακας και αριστερά θα παίξει ο Κυριακόπουλος με το κεντρικό αμυντικό δίδυμο να αποτελείται από τους Νικολάου, Πασαλίδη.

Στην μεσαία γραμμή θα αγωνιστούν οι Γαλανόπουλος, Καραχάλιος και Ανδρούτσος και σε περίπτωση που ο Γαλανόπουλος δεν τα καταφέρει θα ξεκινήσει στη θέση του ο Χατζηδιάκος.

Στην τριάδα της επίθεσης τώρα στα δεξιά θα βρίσκεται ο Λημνιός, αριστερά ο Λάμπρου και στην κορυφή της επίθεσης θα αγωνιστεί ο Βέργος. Όπως γράψαμε ήδη θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικεί και ο πιο φορμαρισμένος παίκτης της Super League, ο Τάσος Χατζηγιοβάνης.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΟΜΑΔΕΣ ΒΑΘΜΟΙ ΜΑΤΣ ΓΚΟΛ
1. Ελλάδα 22 8 24-3
2. Κροατία 19 8 25-5
3. Λευκορωσία 14 9 11-12
4. Τσεχία 13 9 13-15
5. Μολδοβία 7 9 8-22
6. Σαν Μαρίνο 0 9 1-25

Τα επόμενα ματς:

15/10 Ελλάδα-Λευκορωσία (19:30)
15/10 Σαν Μαρίνο-Κροατία (19:30)
15/10 Τσεχία-Μολδαβία (18:00)

* Ο πρώτος του κάθε ομίλου (εννιά συνολικά) προκρίνεται απευθείας στην τελική φάση, ενώ οι τέσσερις καλύτεροι δεύτεροι πηγαίνουν στα playoffs.

** Η τελική φάση διεξάγεται σε Ιταλία και Σαν Μαρίνο 16-30 Ιουνίου 2019 (έχουν προκριθεί ήδη Ιταλία, Ισπανία και Γαλλία).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ