ΕΛΛΑΔΑ

Ηλίας Κουτσουπιάς: Έμεινε εκτός Εθνικής, σήκωσε κούπα με την Μπολόνια

Ηλίας Κουτσουπιάς: Έμεινε εκτός Εθνικής, σήκωσε κούπα με την Μπολόνια

Συνεχίζει να εντυπωσιάζει στην Ιταλία ο νεαρός Κουτσουπιάς. Ο 18χρονος χαφ αγνοήθηκε από τον Γιάννη Γκούμα, ωστόσο μία ημέρα μετά τον αποκλεισμό της Εθνικής από την Τσεχία, σήκωσε κούπα ιστορικής σημασίας για την Μπολόνια.

Ο Ηλίας Κουτσουπιάς δεν πήρε την ευκαιρία ν' αγωνιστεί με την Εθνική Νέων στην Elite Round στην Αγγλία, ενισχύοντας την προσπάθεια της "γαλανόλευκης" για πρόκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ19.

Ωστόσο, έπαιξε με την Κ19 της Μπολόνια στο διεθνές τουρνουά, Viarregio Cup και ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του με πανηγυρισμούς και ένα τρόπαιο στο χέρι.

Η πρωτοπόρος ομάδα της Primavera 2 έφτασε στον τελικό της διοργάνωσης και τον νίκησε στη διαδικασία των πέναλτι. Αντίπαλος της παρέας του Κουτσουπιά ήταν η Τζένοα και το παιχνίδι είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς η Μπολόνια ισοφάρισε το εις βάρος της 1-0 στο 89' και μάλιστα σκόρερ ήταν ο ποδοσφαιριστής που πήρε τη θέση του Κουτσουπιά.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Κουτσουπιάς είναι δανεικός στην Μπολόνια εφέτος από την Εντέλα και με τις εμφανίσεις που πραγματοποιεί στο ιταλικό κλαμπ ήδη, οικονομικά, έχουν ιδιαίτερα ανεβασμένη την τιμή του 18χρονου μέσου με τις 22 συμμετοχές. Λέγεται λοιπόν πως η Εντέλα κοστολογεί τον μέσο με 1.500.000 ευρώ.

Υπενθυμίζουμε πως τον περασμένο Δεκέμβριο, μόλις μερικές ημέρες πριν από το τέλος του 2018, στην Ιταλία είχαν κυκλοφορήσει δημοσιεύματα που ήθελαν τις Ρόμα - Μίλαν να τσεκάρουν την περίπτωση του Κουτσουπιά. Τότε, γραφόταν ότι σκάουτ είχαν παρακολουθήσει τον παίκτη σε αγώνες της Τζένοα, όπως και σε μία φιλική αναμέτρησης της Εθνικής με την Ιταλία.

Επισημαίνουμε ότι η κατάκτηση του Viarregio Cup για την Μπολόνια είναι εξαιρετικά σημαντική για ιστορικούς λόγους, διότι πρόκειται για τον δεύτερο τίτλο στο συγκεκριμένο τουρνουά έπειτα από 52 χρόνια! Για όσους δεν γνωρίζουν το Viarregio είναι η κορυφαία συνάντηση σε επίπεδο Κ20, ενώ δεν είναι καθόλου τυχαίο που το Rai Sport μετέδωσε αρκετά ματς σε ζωντανή μετάδοση.

Ο Ηλίας Κουτσουπιάς, όπως και ένας ακόμη συμπαίκτης του, ο Κασάντρο (αμυντικός), είχαν τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής στο τουρνουά και μάλιστα σε δύο ματς είχε λάβει τον τίτλο του MVP. Επίσης, ένα ενδιαφέρον παρασκηνιακό θέμα προκύπτει μέσα απ' τα αποδυτήρια της ομάδας ανδρών της Μπολόνια. Οι περισσότεροι παίκτες, λοιπόν, στήθηκαν μπροστά από μία τηλεόραση μετά από την προπόνησή τους και πανηγύρισαν την επιτυχία των μικρών με ιδιαίτερο πάθος.

ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΥΣ

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ