ΕΛΛΑΔΑ

Η ώρα της δίκης Μπέου - Δαλούκα

Η ώρα της δίκης Μπέου - Δαλούκα
INTIME SPORTS

Έπειτα από πέντε αναβολές από τις 9 Ιανουαρίου 2012 μέχρι την 1η Απριλίου 2015, έχει οριστεί για το πρωί της Τρίτης (20/10) στο Γ' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών η δίκη Μπέου - Δαλούκα.

Η δίκη του Αχιλλέα Μπέου για απόπειρα εκβίασης του πρώην διαιτητή Γιώργου Δαλούκα κρατάει από την άνοιξη του 2011. Τότε είχε ασκηθεί από τον αθλητικό εισαγγελέα Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου ποινική δίωξη στο πρώην αφεντικό του Ολυμπιακού Βόλου για το πολυσυζητημένο παιχνίδι του Άρη με τον Παναθηναϊκό, τον Σεπτέμβρη του 2010.

Η υπόθεση οδηγήθηκε πέντε φορές στο ακροατήριο αλλά ποτέ δεν άρχισε! Στις 9 Ιανουαρίου 2012, στις 8 Ιανουαρίου 2013, στις 19 Ιουνίου 2013, στις 28 Απριλίου 2014, την 1η Απριλίου 2015 για διάφορους λόγους είχε δοθεί αναβολή.

Την Τρίτη (20/10) το πρωί, πάντως, νομικοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι θα διεξαχθεί κανονικά στο κτίριο "7" της Ευελπίδων στο Γ' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών καθώς παραμονεύει ο κίνδυνος παραγραφής τους επόμενους μήνες.

Ο Αχιλλέας Μπέος λοιπόν, αναμένεται να δικαστεί για «απόπειρα εκβίασης στην οποία ο υπαίτιος μεταχειρίστηκε απειλή βλάβης δραστηριότητος που ασκεί ο εξαναγκαζόμενος, με σκοπό να αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος» σε βαθμό πλημμελήματος. Θα δικαστεί δηλαδή επειδή σύμφωνα με την δίωξη, η οποία είχε ασκηθεί έπειτα από καταγγελίες του Αλέξη Κούγια και του Σωτήρη Βοργιά που συνοδεύονταν από παράνομα ηχογραφημένες συνομιλίες, προσπάθησε να επηρεάσει τον Γιώργο Δαλούκα για το επίμαχο παιχνίδι.

Μάρτυρες στην υπόθεση είναι ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Νικόλας Πατέρας τον οποίο ο Αχιλλέας Μπέος είχε καταγγελθεί ως υποκλοπέα των συνομιλιών, ο Σοφοκλής Πιλάβιος, ο Αλέξης Κούγιας, ο Σωτήρης Βοργιάς, ο Κύρος Βασάρας, ο Βασίλης Τεροβίτσας και οι δημοσιογράφοι Κυριάκος Θωμαϊδης, Άρης Γάτας.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ