ΕΛΛΑΔΑ

Η θέση του ΕΣΚΑΝ για τους ελέγχους ντόπινγκ

Η θέση του ΕΣΚΑΝ για τους ελέγχους ντόπινγκ

Το ΕΣΚΑΝ με ανακοίνωσή του απαντά στο αίτημα των ομάδων ποδοσφαίρου για περισσότερους ελέγχους ντόπινγκ και τονίζει τις ενέργειες στις οποίες θα προβεί για την επόμενη περίοδο.

Η αναδιοργάνωση του ΕΣΚΑΝ συνεχίζεται και η νέα του διοίκηση απάντησε με ανακοίνωση της στο αίτημα των ομάδων ποδοσφαίρου για ελέγχους ντόπινγκ σε όλους τους αγώνες. Στην τοποθέτηση του Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης του Ντόπινγκ τονίζεται ότι εκείνο είναι σε συνεργασία με όλες τις διοργανώτριες αρχές των πρωταθλημάτων.

Παράλληλα, επισημαίνονται οι ενέργειες που θα γίνουν ενόψει της νέας σεζόν ώστε να αυξηθούν οι έλεγχοι σε όλα τα γήπεδα.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση: "Το ΕΣΚΑΝ έλαβε πρόσφατα αίτημα από ομάδες ποδοσφαίρου να διενεργούνται στους εντός κι εκτός έδρας αγώνες τους έλεγχοι ντόπινγκ, με δικά τους έξοδα.

Όπως είναι γνωστό, το ΕΣΚΑΝ προγραμματίζει συνολικά την διενέργεια ελέγχων ντόπινγκ σε αθλητικούς αγώνες όλων των πρωταθλημάτων και η δαπάνη βαρύνει την διοργανώτρια αρχή κάθε πρωταθλήματος.

Το συμβούλιο, εκ του νόμου, συνεργάζεται με την διοργανώτρια αρχή πρωταθλήματος, όλων των αθλημάτων και στο πλαίσιο του δυνατού, διαμορφώνονται συνεργεία δειγματοληπτών για τους αγώνες που έχουν επιλεγεί.

Στις προθέσεις του ΕΣΚΑΝ, σε συνεργασία και με την ΓΓΑ και το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού είναι η επικαιροποίηση του μητρώου δειγματοληπτών καθώς και κάθε αναγκαία νομοθετική ρύθμιση σχετικά με τον τρόπο αποζημίωσης τους και προς τούτο το συμβούλιο είναι σε συνεννόηση με την αθλητική ηγεσία, προκειμένου από τη νέα αγωνιστική περίοδο να υπάρχει δυνατότητα εκτεταμένων ελέγχων σύμφωνα με τους κανόνες της WADA και την Ελληνική Νομοθεσία"

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ