ΕΛΛΑΔΑ

Η κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή

Συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων "Επίδομα γέννησης και λοιπές διατάξεις", την Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων "Επίδομα γέννησης και λοιπές διατάξεις", την Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Το χρονικό της υπόθεσης σχετικά με την ποινή ΠΑΟΚ και Ξάνθης. Από το πόρισμα της ΕΕΑ μέχρι την απόφαση της κυβέρνησης να καταθέσει τροπολογία προκειμένου να αποφευχθεί ο υποβιβασμός των δύο ομάδων.

Σήμερα Τετάρτη (29/01) στις 13:00 θα τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή η τροπολογία που κατέθεσε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης για την κατάργηση της ποινής υποβιβασμού και την αντικατάστασή της με ποινή αφαίρεσης βαθμών, σε περιπτώσεις αδικημάτων, όπως αυτές που διαπιστώθηκαν από την ΕΕΑ για τους ΠΑΟΚ και Ξάνθη.

Για να φτάσουμε στη στη σημερινή διαδικασία, προηγήθηκε η ανακοίνωση του πορίσματος της ΕΕΑ, βάσει του οποίου οι δύο σύλλογοι (ΠΑΟΚ και Ξάνθη) έχουν τελέσει παραβάσεις του άρθρου 69 παρ. 9, 12 του ν.2725/1999, οι οποίες, κατά πλειοψηφία (4/1), χαρακτηρίζονται ως "Βαρείες", με την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού να γνωμοδοτεί ότι οι δύο ΠΑΕ πρέπει να αποβληθούν από το τρέχον πρωτάθλημα της Super League 1.

Η ανακοίνωση της ΕΕΑ προκάλεσε άμεσα εκρηκτικές αντιδράσεις στο "στρατόπεδο" του ΠΑΟΚ, με την ασπρόμαυρη ΠΑΕ να τοποθετείται μέσω δικής της ανακοίνωσης σημειώνοντας μεταξύ άλλων: Από σήμερα σηκώνουμε το γάντι που έριξε ο Λευτέρης Αυγενάκης και απαιτούμε από τον Πρωθυπουργό την άμεση απομάκρυνσή του. Είναι επικίνδυνος για τον αθλητισμό, την συνοχή της χώρας και επίορκος.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, με ανάρτησή του στο twitter πήρε θέση για την ανακοίνωση της ΕΕΑ πως δεν είναι δυνατόν να επιβάλλεται η πλέον επαχθής ποινή του υποβιβασμού χωρίς απόλυτη τεκμηρίωση, δίνοντας στίγμα και για το τι θα ακολουθούσε από πλευράς Κυβέρνησης.

Από την πλευρά του Ολυμπιακού, ο οποίος είχε προχωρήσει στη σχετική καταγγελία στην ΕΕΑ προσκομίζοντας στοιχεία, εκδόθηκε επίσης ανακοίνωση η οποία κατέληγε ως εξής: " Ελπίζουμε η Κυβέρνηση και οι αρμόδιοι φορείς να αφήσουν τη δικαιοσύνη να κάνει με νηφαλιότητα τη δουλειά της, χωρίς παρεμβάσεις στο έργο της και λαμβάνοντας υπόψη της όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν την πολυϊδιοκτησία και την παράνομη συμπεριφορά του Ιβάν Σαββίδη και των συνενόχων του".

Το πρωί της Τρίτης (28/01) ανακοινώθηκε από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα η πρωτοβουλία της Κυβέρνησης να νομοθετήσει προκειμένου " να μην επιβάλλονται εξοντωτικές κυρώσεις, για θέματα όπως αυτά για τα οποία γνωμοδότησε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού".

Το μεσημέρι της ίδιας μέρας κατατέθηκε από τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη η σχετική τροπολογία, η ψήφιση της οποίας προγραμματίστηκε για σήμερα Τετάρτη στις 13:00. Μάλιστα κατόπιν πρωτοβουλίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατατέθηκε αίτημα προκειμένου η ψηφοφορία να είναι ονομαστική, ενώ όπως έγινε γνωστό τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα απουσιάζουν από την ψηφοφορία.

Τελευταίο επεισόδιο (μέχρι στιγμής) στο σίριαλ που απασχολεί τα τελευταία 24ωρα το ελληνικό ποδόσφαιρο, η σκληρή ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός κατά της κυβερνητικής πρωτοβουλίας για αλλαγή της ποινής, με την οποία οι "ερυθρόλευκοι" απεύθυναν κάλεσμα "στον Πρόεδρο της Κυβέρνησης, στον Πρόεδρο της Βουλής, στους Αρχηγούς των Κομμάτων και στους βουλευτές όλων των κομμάτων για να προλάβουμε, έστω και την τελευταία στιγμή, την ψήφιση και εφαρμογή ενός νόμου έκτρωμα ο οποίος θα νομιμοποιήσει την παράνομη εξαγορά και έλεγχο ομάδων από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και τον Ιβάν Σαββίδη και θα μεταβάλει το τρέχων πρωτάθλημα, αλλά και τα επόμενα, σε μια στημένη διαδικασία όπου ο πρωταθλητής θα είναι γνωστός εκ των προτέρων".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Την Τετάρτη με ονομαστική ψηφοφορία η ψήφιση της τροπολογίας

Aυτή είναι η τροπολογία: αφαίρεση από 5 μέχρι 10 βαθμούς

Σκληρή ανακοίνωση Ολυμπιακού: "Η κυβέρνηση παζαρεύει τη νομιμότητα"

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ κατά Αυγενάκη για την ΕΕΑ

Αλλάζει ο νόμος: Δεν υποβιβάζονται ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Γκαγκάτσης: "Οι αντιδράσεις του κόσμου του ΠΑΟΚ θα είναι πρωτόγνωρες"

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ