ΕΛΛΑΔΑ

Η ΕΕΑ περιμένει Μαρινάκη

Η ΕΕΑ περιμένει Μαρινάκη
INTIME SPORTS

Στις 12:00 πρόκειται να γίνει η συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, όπου έχει κληθεί για διευκρινήσεις ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης.

Σε ακρόαση για τις 12 μ.μ. έχει καλέσει η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον περιμένει να δώσει διευκρινήσεις για το αν ασκεί διοίκηση στην ΠΑΕ Ολυμπιακός έπειτα από την απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο που του έχει επιβληθεί από τον ανακριτή διαφθοράς Γιώργο Ανδρεάδη για την υπόθεση της "εγκληματικής οργάνωσης".

Τα μέλη της Επιτροπής έκριναν στην προηγούμενη συνεδρίαση ότι υπάρχει ασυμβίβαστο στην κατοχή της θέσης του προέδρου της ΠΑΕ από τη στιγμή που του έχει επιβληθεί ο συγκεκριμένος περιοριστικός όρος και δεν θεωρούν ότι έχει βάση η ερμηνεία περί τυπικής προεδρίας από την πλευρά του Βαγγέλη Μαρινάκη, που παραμένει στον προεδρικό θώκο χωρίς όμως, να ασκεί διοίκηση την οποία ασκούν άλλα πρόσωπα, που ενδέχεται να έχουν υπαλληλική σχέση μαζί του.

Τα μέλη της ΕΕΑ θα επιχειρήσουν να διευκρινιστεί αν υπάρχει παραβίαση του αθλητικού νόμου, παράπτωμα που μπορεί να επιφέρει μέχρι και ανάκληση του πιστοποιητικού με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται. Δεν ήταν λίγα τα μέλη άλλωστε, που στην τελευταία συνεδρίαση υποστήριζαν ότι έπρεπε να έχει παραιτηθεί από την προεδρία της "ερυθρόλευκης" ΠΑΕ. "Πώς είναι δυνατόν να παραμένει πρόεδρος;" είχε ακουστεί χαρακτηριστικά.

Σημειωτέον ότι το πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα που δόθηκε στον Ολυμπιακό στις 20 Αυγούστου ήταν με επιφύλαξη, αφού η ΕΕΑ είχε στείλει επιστολή στον Γιώργο Ανδρεάδη ζητώντας διευκρινήσεις για τους περιοριστικούς όρους που επέβαλε στον Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο ειδικός ανακριτής απάντησε υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων, ότι "σημασία έχει η εν τοις πράγμασι άσκηση διοίκησης ανεξάρτητα αν διατηρείται οποιαδήποτε θέση στο Δ.Σ. της ομάδας"αποφεύγοντας στην ουσία να πάρει θέση στο ερώτημα αν ο Βαγγέλης Μαρινάκης ασκεί διοίκηση. Στην ίδια επιστολή μάλιστα, ανέφερε ότι "η απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο αφορά κάθε εμπλοκή στην διοίκηση - λειτουργία της ΠΑΕ"μπερδεύοντας ακόμη περισσότερο την κατάσταση.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ