ΕΛΛΑΔΑ

Φουντώνει η κόντρα Πολιτείας - ΕΠΟ

Φουντώνει η κόντρα Πολιτείας - ΕΠΟ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Νόμος του κράτους τα τρία άρθρα, για τα οποία η Ομοσπονδία αντιδρά και προειδοποίησε με κυρώσεις από την FIFA. Φουντώνει η κόντρα ανάμεσα στην Πολιτεία και την ΕΠΟ.

Η διαπλοκή στον αθλητισμό τελειώνει κατά τα λεγόμενα του υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή χθες (17/3) στην Βουλή, η κόντρα με την ΕΠΟ όμως, φουντώνει. Η τροπολογία για αλλαγή στο εκλογικό σύστημα μπορεί να πήρε αναβολή για τον Μάιο, αλλά στο νομοσχέδιο υπάρχουν τρία άρθρα για τα οποία η Ομοσπονδία αντιδρά και προειδοποίησε με κυρώσεις για το ελληνικό ποδόσφαιρο από την FIFA.

Συγκεκριμένα, η ΕΠΟ αντιδράει στον οικονομικό έλεγχο των ομοσπονδιών πέραν των χρημάτων από τις κρατικές επιχορηγήσεις (άρθρο 46), στην δημιουργία πειθαρχικών οργάνων από τον ΕΣΚΑΝ που θα εκδικάζουν υποθέσεις ντόπινγκ σε πρώτο βαθμό (άρθρο 5) και κυρίως στην αναγνώριση του δικαιώματος των αποφοίτων των ΤΕΦΑΑ και πανεπιστημιακών σχολών της αλλοδαπής, να εργάζονται ως προπονητές εφόσον έχουν ειδικότητα στο ποδόσφαιρο χωρίς να αποτελεί προϋπόθεση η εκπαίδευση και η πιστοποίηση από την ΕΠΟ (άρθρο 5).

Κυρίως η τελευταία διάταξη φαίνεται ότι αποτελεί αιτία... πολέμου. "Για τους προπονητές προβλέπεται ότι η άσκηση του επαγγέλματος δεν εναπόκειται σε άλλο φορέα πλην του κράτους. Είναι προβληματική η διάταξη. Προσκρούει στην αρχή της ανεξαρτησίας του ποδοσφαίρου. Οι ποδοσφαιρικές διεθνείς αρχές δίνουν μεγάλη σημασία. Αν ψηφιστεί πιθανόν να υπάρξουν κυρώσεις για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Υπάρχει παραβίαση της σύμβασης που έχουμε υπογράψει με την UEFA. Είναι θέμα του ποδοσφαίρου", υποστήριξαν οι νομικοί της ΕΠΟ ενώπιον της επιτροπής μορφωτικών υποθέσεων.

"Μπορείτε να συστήσετε μια σχολή που να απευθύνεται σε μη πτυχιούχους. Πείτε ότι αποδεχόμαστε τη διάταξη και δεν θα χρειαστεί να φτάσουμε στη FIFA και στην UEFA. Δεν έχουν κανένα πρόβλημα από τη στιγμή που εσείς συμφωνείτε. Δεν θα είναι προϋπόθεση η δική σας επιμόρφωση. Η αγορά εργασίας ρυθμίζεται από τις κείμενες διατάξεις του νόμου και όχι από την ΕΠΟ", απάντησε ο Σταύρος Κοντονής.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού βρήκε σύμμαχο στο πρόσωπο του Πέτρο Κωνσταντινέα. "Δεν θα εναρμονίζεστε επιλεκτικά με τη FIFA και την UEFA. Ό,τι θέλετε κάνετε, σε όλα. Στον ηθικό κώδικα γιατί δεν είστε εναρμονισμένοι; Οι μισοί από εσάς ανεβοκατεβαίνετε τα σκαλιά της Ευελπίδων. Γιατί δεν τους διώχνετε αυτούς; Όσο για τους προπονητές, δεν θα έρχεστε εσείς με τη σχολή του Μπατάκη και με 500 ευρώ, να ακυρώνετε αυτούς που έχουν φάει τα χρόνια τους στα πανεπιστήμια", είπε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ