ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ζέκα: "Όσο αντέχω, θα παίζω και θα δίνω τα πάντα για την Ελλάδα"

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΕΛΛΑΔΑ - ΚΡΟΑΤΙΑ / WORLD CUP / PRELIMINARY / GREECE - CROATIA  / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΕΛΛΑΔΑ - ΚΡΟΑΤΙΑ / WORLD CUP / PRELIMINARY / GREECE - CROATIA / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ζέκα εξέφρασε στεναχώρια στο Sport24.gr για τον αποκλεισμό της Ελλάδας από το Μουντιάλ, έδωσε το έναυσμα για αντεπίθεση και... Euro 2020, ενώ επεσήμανε ότι όσο αντέχει θα παίζει με πάθος στη "γαλανόλευκη".

Απέναντι στην Κροατία το βράδυ της Κυριακής (12/11) έκανε την 8η εμφάνιση με την Εθνική Ελλάδας. Αν εξαιρέσει κανείς το ντεμπούτο του, όταν μπήκε στα τελευταία λεπτά του εκτός έδρας αγώνα με το Βέλγιο, οι υπόλοιπες επτά συμμετοχές ήταν 90λεπτες.

Απόλυτα λογικό. Πώς να βγάλεις έναν τέτοιο ποδοσφαιριστή εκτός ενδεκάδας; Ο 28χρονος χαφ της Κοπεγχάγης έχει χαρακτηριστικά που δεν τα συναντάς σε άλλους Έλληνες ποδοσφαιριστές. Το κυριότερο ότι δείχνει τέτοιο πάθος και ζήλο, για τα οποία είναι άξιος πολλών μπράβο.

Λίγη ώρα μετά το 0-0 με την Κροατία, που οδήγησε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στον αποκλεισμό από το Μουντιάλ της Ρωσίας (είχε προηγηθεί το 4-1 στο Ζάγκρεμπ), ο Ζέκα μίλησε στο Sport24.gr για την ανεπιτυχή προσπάθεια της Ελλάδας να περάσει στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Εξέφρασε τη στεναχώρια του που η "γαλανόλευκη" έμεινε εκτός, ωστόσο υποστήριξε ότι νιώθει υπερηφάνεια για αυτή την ομάδα. Εδωσε το έναυσμα για πρόκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2020 και ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει ποιότητα και μέλλον, αλλά και ότι χρειάζεται δουλειά.

Όταν ρωτήθηκε για τις σκέψεις του αναφορικά με την Εθνική Ελλάδας και την παρουσία του σε αυτή, δήλωσε ότι δεν είναι Έλληνας, αλλά νιώθει πως είναι, σχολιάζοντας πως όσο αντέχει θα τιμά τη φανέλα, όπως έχει κάνει μέχρι σήμερα. Διαβάστε τα λόγια του Πορτογάλου κεντρικού μέσου...

Ζέκα: "Όσο αντέχω, θα παίζω και θα δίνω τα πάντα για την Ελλάδα"

-Σας αφήνει στεναχώρια ο αποκλεισμός ή νιώθετε ότι δεν μπορούσε να γίνει καλύτερο;

"Πρώτα από όλα θα ήθελα να πω ότι είμαι πολύ υπερήφανος για αυτή την ομάδα. Είμαι πολύ υπερήφανος που είμαι στην Εθνική. Θέλαμε πολύ να περάσουμε στο Μουντιάλ, αλλά δυστυχώς δεν μπορούσαμε. Είμαστε στεναχωρημένοι, αλλά τα παιδιά τα έδωσαν όλα. Παίξαμε με μια μεγάλη ομάδα και τώρα τέλειωσαν όλα. Από εδώ και πέρα πρέπει να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να προκριθούμε στο Euro".

-Όλα χάθηκαν στο πρώτο παιχνίδι;

Έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα και όπως ήρθε το σκορ, ναι. Εκεί χάθηκε η πρόκριση. Τώρα τι να πούμε, το θέμα είναι ότι μείναμε εκτός και αυτό μετράει. Μόνο υπερηφάνεια όμως γι' αυτή την ομάδα. Θα δουλέψουμε για να προκριθούμε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα γίνει το 2020".

- Σκοπός σου είναι να συνεχίσεις και τα επόμενα χρόνια να παίζεις στην Εθνική Ελλάδας;

"Ό,τι φανέλα φοράω εγώ, και φυσικά πολύ περισσότερο στην Εθνική, την τιμώ. Μπορεί να μην είμαι Έλληνας, αλλά νιώθω έτσι. Σκοπός μου είναι να παίζω στην Εθνική με πάθος όσο το αντέχω και πάντα θα δίνω τον καλύτερό μου εαυτό, όπως έχω κάνει μέχρι σήμερα στα παιχνίδια που έχω αγωνιστεί".

- Έχει υλικό και ποιότητα αυτή η Εθνική, για να έχει και μέλλον;

"Νομίζω το είδαμε όλοι και σήμερα (σ.σ. χθες). Υπάρχει ποιότητα, μέλλον σίγουρα υπάρχει, αλλά το σίγουρο είναι ότι χρειάζεται δουλειά, γιατί μόνο έτσι μπορούν να έρθουν επιτυχίες. Το ταλέντο δεν αρκεί αν δεν δουλεύει κανείς σκληρά".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Αξιοπρεπές αντίο η Ελλάδα, 0-0 με την Κροατία
Η κριτική των παικτών της Εθνικής Ελλάδας
Θερμό χειροκρότημα για τους Έλληνες διεθνείς μετά από το τέλος
Παπασταθόπουλος: "Αν δεν προκριθούμε στο Euro, θα αποσυρθώ"
Τοροσίδης: "Εύχομαι να μείνει στον πάγκο της Εθνικής ο Σκίμπε"
Έχασε το Mundial, θα πάει στο Euro!
Σκίμπε: "Αποτύχαμε στο στόχο του Μουντιάλ, πιστεύω ότι θα μείνω"
Τζιόλης: "Τα διαλύσαμε όλα με μια κακή εμφάνιση"

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ