ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Υπό προϋποθέσεις μπορεί την πρωτιά

Υπό προϋποθέσεις μπορεί την πρωτιά
Γκέκας INTIME SPORTS

Η Εθνική γνώρισε βαριά ήττα από την Βοσνία Ερζεγοβίνη, όμως βάσει προγράμματος είναι ακόμα μέσα στη διεκδίκηση της πρώτης θέσης. Κυνηγάει τον Αναστόπουλο ο Γκέκας.

Η Ελλάδας πραγματοποιώντας μία από τις χειρότερες εμφανίσεις της τα τελευταία δέκα χρόνια, γνώρισε βαριά ήττα με 3-1 από την Βοσνία Ερζεγοβίνη για τα προκριματικά του παγκοσμίου κυπέλλου 2014.

Έτσι το συγκρότημα του Φερνάντο Σάντος έμεινε μόνο στη δεύτερη θέση με τρεις πόντους διαφορά από την κορυφή και πλέον χρειάζεται αρκετή τύχη για να χτυπήσει την πρωτιά.

Στα προκριματικά για το Μουντιάλ πρέπει να πούμε πως σε περίπτωση ισοβαθμίας δυο ομάδων δεν μετρούν τα μεταξύ τους παιχνίδια, αλλά η συνολική διαφορά τερμάτων.

Όπως θα παρατηρήσετε, λοιπόν, στον αναλυτικό βαθμολογικό πίνακα πιο κάτω, η Βοσνία Ερζεγοβίνη έχει σαφές προβάδισμα αν και η Ελλάδα δεν έχει παίξει ακόμα εναντίον του αδύναμου Λιχτενστάιν. Από εκεί και πέρα όμως το πρόγραμμα είναι, θεωρητικά, υπέρ μας.

Η βαθμολογία

1) Βοσνία Ερζεγοβίνη 13 βαθμοί (18-3)

2) Ελλάδα 10 βαθμοί (6-4)

3) Σλοβακία 8 βαθμοί (6-4)

4) Λιθουανία 5 βαθμοί (4-7)

5) Λετονία 4 βαθμοί (6-9)

6) Λιχτενστάιν 1 βαθμοί (2-15)

Αρχή και τέλος

Βάσει προγράμματος η κατάσταση στην κορυφή μπορεί να ξεκαθαρίσει από τα αμέσως επόμενα παιχνίδια. Η Βοσνία θα ταξιδέψει στην Ρίγα για το ματς με την Λετονία (που θεωρητικά κυνηγά κι αυτή τη 2η θέση), ενώ εμείς θα αγωνιστούμε εκτός με την Λιθουανία. Όποιος γκελάρει λοιπόν και το εκμεταλλευτεί ο άλλος, θα αποκτήσει ένα μικρό προβάδισμα για την πρωτιά.

Γενικότερα οι Βόσνιοι θα ταξιδέψουν σε τρεις δύσκολες έδρες μέχρι το τέλος των προκριματικών (Λετονία, Σλοβακία, Λιθουανία), ενώ η Ελλάδα έχει μόνο δυο εκτός έδρας ματς και μάλιστα το ένα απέναντι στο Λιχτενστάιν.

Έτσι είναι πιθανό να οδηγηθούμε σε "θρίλερ" μέχρι και την τελευταία αγωνιστική, όπου, θεωρητικά πάντα, θα περιμένουμε ένα καλό νέο από την Λιθουανία (αναλυτικά το πρόγραμμα κάτω-κάτω)

Στο κυνήγι του Αναστόπουλου ο Γκέκας

Με το γκολ που πέτυχε ο Φάνης Γκέκας στο τέλος του αγώνα με την Βοσνία Ερζεγοβίνη έφτασε τα 24 με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας και θέλει ένα για να φτάσει τον Άγγελο Χαριστέα στη δεύτερη θέση. Βέβαια ο 33άχρονος άσος στοχεύει στην κορυφή και τον Νίκο Αναστόπουλο.

Ο Μουστάκιας έχει σκοράρει 29 φορές με την Ελλάδα και πλέον ο Γκέκας θέλει πέντε γκολ για να τον πιάσει. Θα τα καταφέρει; Απέναντι στα δυο ματς με τον Λιχτενστάιν είναι πιθανό να μειώσει αρκετά την απόσταση.

Το πρόγραμμα μέχρι το τέλος

7/6 Λιχτενστάιν - Σλοβακία

7/6 Λετονία - Βοσνία Ερζεγοβίνη

7/6 Λιθουανία - Ελλάδα

6/9 Λετονία - Λιθουανία

6/9 Βοσνία Ερζεγοβίνη - Σλοβακία

6/9 Λιχτενστάιν - Ελλάδα

10/9 Σλοβακία - Βοσνία Ερζεγοβίνη

10/9 Λιθουανία - Λιχτενστάιν

10/9 Ελλάδα - Λετονία

11/10 Ελλάδα - Σλοβακία

11/10 Βοσνία Ερζεγοβίνη - Λιχτενστάιν

11/10 Λιθουανία - Λετονία

15/10 Λιθουανία - Βοσνία Ερζεγοβίνη

15/10 Ελλάδα - Λιχτενστάιν

15/10 Λετονία - Σλοβακία

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ