ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Χατζηδιάκος: "Όνειρο και ευκαιρία να δείξω τι αξίζω"

ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
Xatzidiakos, Ethniki Elladas (eurokinissi) EUROKINISSI

Ο Παντελής Χατζηδιάκος αποτελεί ένα από τα νέα πρόσωπα στις κλήσεις του Φαν Σιπ και στις πρώτες του δηλώσεις υποστήριξε πως θέλει να αρπάξει την ευκαιρία από τα μαλλιά.

Ο Παντελής Χατζηδιάκος είναι ένα από τα νέα πρόσωπα που κάλεσε ο Φαν Σιπ στην Εθνική Ελλάδας για τα ματς με Ιταλία και Βοσνία βάζοντας μπροστά αυτό το "πλάνο Κατάρ" με το νεαρό ποδοσφαιριστή της Άλκμααρ να αναφέρεται στην πρώτη του παρουσία στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και την ευκαιρία που του δίνεται να δείξει την αξία του.

Ο 22χρονος αμυντικός ο οποίος μπορεί να παίξει και ως δεξιός οπισθοφύλακας μίλησε μετά το τέλος της προπόνησης του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος όπως και οι Σταφυλίδης και Κούτρης.

Ο Χατζηδιάρκος αρχικά αναφέρθηκε στο όνειρο του ενώ τόνισε πως θα ήθελε να παίξει στο πλευρό των Μανωλά και Παπασταθόπουλου και τόνισε πως ο ίδιος ο Ολλανδός τεχνικός τον ενημέρωσε για την παρουσία του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Αρχικά είπε: "Σίγουρα για μένα πάντα ήταν το όνειρο μου να παίξω στην Εθνική Ελλάδας και να παίξω με το Μανωλά και τον Παπασταθόπουλο, αλλά δυστυχώς τώρα δεν βρίσκονται εδώ πέρα. Τον λόγο δεν τον ξέρω, αλλά για μένα είναι μια ευκαιρία να δείξω τι μπορώ να κάνω με την Εθνική".

Εν συνεχεία σε ερώτηση για το πόσο σκληρά έχει δουλέψει σημείωσε: " Έχω δουλέψει σκληρά για να φτάσω σε αυτό το σημείο στην καριέρα μου, άμα δεχθώ μια τέτοια κλήση θα δώσω ότι μπορώ για να αποδείξω πως μπορώ να παίξω σε αυτή τη θέση".

Ενώ αναφορικά με τους παίκτες που ήδη γνωρίζει απάντησε: "Ήμουν με τον Λημνιό στην Εθνική Ελπίδων και με τον Παυλίδη και τον Μάριο παίξαμε αντίπαλοι το Σαββατοκύριακο και τους είχα γνωρίσει και πέρυσι και μιλήσαμε για αυτή την κλήση".

Ο Χατζηδιάκος έχει φύγει αρκετά μικρός από την Ελλάδα και έχει ανδρωθεί στην Ολλανδία αλλά θεωρεί πως υπάρχει μεγάλο ταλέντο στη χώρα μας: "Σίγουρα υπάρχει μια διαφορά στη νοοτροπία και τη δουλειά που γίνεται σε ακαδημίες στο εξωτερικό αλλά πιστεύω πως στην Ελλάδα υπάρχει ταλέντο, υπάρχουν καλοί παίκτες και θέλουμε δουλειά για το αποδείξουμε, όπως δουλειά θέλω και εγώ".

Ενώ για το πως ενημερώθηκε και την ενσωμάτωση του υποστήριξε πως του τηλεφώνησε ο ίδιος ο ομοσπονδιακός τεχνικός: "Ο κ. Φαν Σιπ με πήρε τηλέφωνο και με ενημέρωσε ο ίδιος. Ήταν ωραία η υποδοχή, νοιώθω ήδη μέλος της ομάδας".

ΣΤΑΦΥΛΙΔΗΣ: "ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ"

Ο Κώστας Σταφυλίδης στις δηλώσεις του μετά το τέλος της πρώτης προπόνησης του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος υποστήριξε πως παρά τις απουσίες οι Έλληνες διεθνείς θα κάνουν ότι μπορούν για ένα θετικό αποτέλεσμα κόντρα στην Ιταλία.

Αρχικά αναφέρθηκε στη δική του παρουσία στην Εθνική λέγοντας: "Όταν έχεις κάποιες συμμετοχές στην Εθνική σε χαροποιούν. Και μια να είχα θα ήμουν χαρούμενος, με αξίωσε ο Θεός να έχω 27 συμμετοχές. Δεν σημαίνει κάτι αυτό, όλοι πρέπει να κάνουμε το ίδιο, τη δουλειά μας".

Και εν συνεχεία στάθηκε στις απουσίες που υπάρχουν: "Λείπουν κάποια παιδιά, δεν ήρθαν, δεν σημαίνει κάτι αυτό γιατί έχει μιλήσει ο προπονητής για αυτό. Εμείς οι υπόλοιποι που είμαστε εδώ πρέπει να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Ναι έχουμε απουσίες, σημαντικές αλλά θα τα δώσουμε όλα".

Ο Σταφυλίδης ερωτηθείς για το αν οι Έλληνες διεθνείς αντιμετωπίζουν το ματς με την Ιταλία ως φιλικό και ως ένα ματς δοκιμών απάντησε: "Κανένα ματς δεν είναι φιλικό, πόσο μάλλον όταν παίζεις στην Εθνική. Η Ιταλία είναι τεράστια ομάδα αλλά θα τα δώσουμε όλα για να πάρουμε ότι καλύτερο μπορούμε".

Τέλος για την παρουσία των Ελλήνων διεθνών στις προπονήσεις σημείωσε: "Σε κάθε προπόνηση ο κάθε ποδοσφαιριστής δίνει τον καλύτερο του εαυτό. Ο προπονητής θέλησε να δοκιμάσει κάποια πράγματα. Επειδή δεν κάλεσε κάποια παιδιά, δεν σημαίνει κάτι για να σταθούμε σε αυτό, έχει μιλήσει ήδη ο προπονητής και πρέπει να επικεντρωθούμε στα παιχνίδια".

ΚΟΥΤΡΗΣ: "ΘΑ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ"

Από την πλευρά του ο Λεονάρντο Κούτρης ο οποίος κλήθηκε στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αντί του Κώστα Τσιμίκα υποστήριξε στις δηλώσεις του στους εκπροσώπους του Τύπου:

"Είναι πολύ δύσκολο το ματς κόντρα στην Ιταλία, είναι η επικεφαλής και η πιο δύσκολη ομάδα του ομίλου, ξέρουμε ότι είναι δύσκολη ομάδα για να την αντιμετωπίσουμε, όμως με τη νέα φιλοσοφία και αύρα που έχει φέρει ο προπονητής μας και το τεχνικού επιτελείου και αν δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας, μπορούμε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα".

Και πρόσθεσε: "Το καλό αποτέλεσμα θα είναι η νίκη, δεν θα πάμε για την ισοπαλία. Δεν θα είναι άσχημος και ο βαθμός, αλλά στόχος μας είναι η νίκη".

Για το νέο ξεκίνημα της Εθνικής υποστήριξε: "Όπως κάθε αρχή, έχει αλλαγές και κάθε αρχή είναι δύσκολη. Πρέπει όλοι μαζί να βοηθήσουμε τον προπονητή για να πάρουμε τα αποτελέσματα και την ψυχολογία που χρειαζόμαστε για να μπορούμε να κοιτάξουμε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία".

Ενώ για την πληρότητα που υπάρχει στη θέση του αριστερού μπακ τόνισε:
"Όταν έχεις μια πληρότητα στη θέση του αριστερού μπακ, με τέσσερις και περισσότερους παίκτες που μπορούν να σταθούν στο επίπεδο της Εθνικής σε μια δύσκολη θέση παγκοσμίως είναι πολύ ωραίο. Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος αλλά θεμιτός γιατί σε τραβάει στα όρια σου και σε υποχρεώνει να αποδίδεις καλύτερα και να ξεπερνάς τον εαυτό σου".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ