ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Βοσνία - Ελλάδα: Η παράδοση υπέρ της Εθνικής

ΒΟΣΝΙΑ/ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ - ΕΛΛΑΔΑ (ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ)

(EUROKINISSI/REPORTER IMAGES)
ΒΟΣΝΙΑ/ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ - ΕΛΛΑΔΑ (ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ) (EUROKINISSI/REPORTER IMAGES) EUROKINISSI

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει την Βοσνία την Τρίτη (26/3) στη Ζένιτσα με την παράδοση στα εκτός έδρας παιχνίδια για τα προκριματικά μεγάλης διοργάνωσης να είναι υπέρ μας.

Η Εθνική αντιμετωπίζει την Βοσνία στη Ζένιτσα τη Τρίτη (26/3) για τα Προκριματικά του Euro 2020 σε ένα παιχνίδι που έχει τον χαρακτήρα ενός πρόωρου τελικού. Πάντως, η Ελλάδα έχει καλή παράδοση στη βαλκανική χώρα, αφού σε 4 αγώνες για τα Προκριματικά Euro ή Μουντιάλ μετράει 2 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα.

ΒΟΣΝΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ 0-1, 1997

Το πρώτο εκτός έδρας παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων διεξήχθη στο Σαράγεβο στις 2 Απρίλη του 1997 για τα Προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1998. Μολονότι η Εθνική δεν κατάφερε να προκριθεί σε εκείνο το Μουντιάλ, είχε πάρει σημαντικό διπλό με το γκολ του Κώστα Φραντζέσκου στο 73ο λεπτό να διαμορφώνει το τελικό 0-1.

Η Ελλάδα είχε παραταχθεί εκείνη την μέρα στον αγωνιστικό χώρο με τους εξής "11": Ατματζίδης, Αποστολάκης, Καλιτζάκης, Καραταΐδης, Ουζουνίδης, Τσιάρτας, Ζαγοράκης, Πουρσανίδης, Δώνης, Κωστής, Νικολαΐδης.

ΒΟΣΝΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ 0-4, 2006

Οι δύο ομάδες άργησαν να ξανασυναντηθούν. Συγκεκριμένα, αυτό συνέβη στις 11 Οκτώβρη του 2006 στο Μπιλίνο Πόλιε της Ζένιτσα. Το βράδυ εκείνο βρήκε την Εθνική μας σε δαιμονιώδη φόρμα, ειδικά τα τελευταία λεπτά του αγώνα με την Ελλάδα να συντρίβει την Βοσνία με 0-4.

Το σκορ είχε ανοίξει στο 9ο λεπτό ο Άγγελος Χαριστέας με πέναλτι. Το παιχνίδι παρέμενε έτσι έως και το 82', όταν ο Χρήστος Πατσατζόγλου πέτυχε το 0-2, αυτό μάλιστα έμελλε να είναι και το μοναδικό γκολ που έχει πετύχει ποτέ φορώντας τα γαλανόλευκα. Στο 85ο λεπτό ο Σαμαράς πέτυχε το τρίτο γκολ, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Κώστας Κατσουράνης έβαλε το κερασάκι στην τούρτα.

Η ενδεκάδα της Εθνικής Ελλάδας εκείνη τη βραδιά: Νικοπολίδης, Ανατολάκης, Φύσσας, Κυργιάκος, Σεϊταρίδης, Μπασινάς, Καραγκούνης, Κατσουράνης, Γιαννακόπουλος, Χαριστέας, Σαμαράς.

ΒΟΣΝΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ 3-1, 2013

Σε μία ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα στη Ζένιτσα, η Ελλάδα έζησε μία εφιαλτική βραδιά. Η κακή εμφάνιση και η ήττα με 3-1 στα Προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014, στις 22 Μαρτίου 2013, είχε ως αποτέλεσμα η Εθνική να βρίσκεται σε θέση κυνηγού της πρώτης θέσης, την οποία κατείχε μετά το ματς η Βοσνία.

Το ημίχρονο έφερε την Εθνική να βρίσκεται πίσω στο σκορ, με τον Τζέκο στο 30ο λεπτό και τον Ιμπίσεβιτς στο 36ο να βάζουν δύσκολα στην Ελλάδα. Στην επανάληψη τα πράγματα δεν βελτιώθηκαν, αφού ο Τζέκο σημείωσε το δεύτερο του γκολ κάνοντας το 3-0. Το μόνο που κατάφερε η Εθνική ήταν να μειώσει το σκορ με τον Φάνη Γκέκα στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Ο Φερνάντο Σάντος είχε παρατάξει τους εξής 11 στο ματς: Καρνέζης, Παπασταθόπουλος, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Τζαβέλλας, Τοροσίδης, Κατσουράνης, Τζιόλης, Χολέμπας, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης, Σαμαράς.

ΒΟΣΝΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ 0-0, 2017

Η τελευταία συνάντηση Βοσνίας και Ελλάδας έγινε στις 9 Ιουνίου του 2017 στη Ζένιτσα για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018. Το 0-0 είχε αφήσει πικρία στην Εθνική, αφού είχε χαθεί μεγάλη ευκαιρία να διατηρηθεί η μικρή διαφορά με το Βέλγιο που βρισκόταν στη πρώτη θέση, αλλά και να ξεκαθαρίσει ταχύτερα το ζήτημα της 2ης θέσης που οδηγούσε στα μπαράζ.

Οι δύο ομάδες είχαν τις στιγμές τους, με την Βοσνία ως γηπεδούχο να έχει τις περισσότερες. Ωστόσο, η σημαντικότερη ευκαιρία του αγώνα ήταν αυτή του Μάνταλου, ο οποίος από κοντινή απόσταση μετά την πάσα του Δώνη, έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία του Μπέγκοβιτς.

Το παιχνίδι σημαδεύτηκε από ένα επεισόδιο στη λήξη του ημιχρόνου ανάμεσα σε Τζέκο και Μανωλά. Η μεταξύ τους αψιμαχία είχε ως αποτέλεσμα μία γενικότερη σύρραξη με τον Γιαννιώτα να δέχεται γροθιές από μέλος του τιμ της Βοσνίας.

Η 11άδα της Εθνικής Ελλάδας εκείνη την βραδιά ήταν: Καρνέζης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Σταφυλίδης, Τοροσίδης, Τζιώλης, Ζέκα, Φορτούνης, Μπακασέτας, Μάνταλος, Μήτρογλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:
O Προσινέτσκι ανακοίνωσε την ενδεκάδα κόντρα στην Ελλάδα
Τζέκο: "Ο Μανωλάς ίσως φοβήθηκε να έρθει"
TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ